FIFA 21 Career Mode – Harten winnen met FIFA 21 veranderingen!

  De laatste jaren laat EA Sports de fans van FIFA Career Mode een beetje links liggen. De ontwikkelaar focust zich vooral op een andere spelmodus, namelijk Ultimate Team. Fans van Career Mode zijn hier natuurlijk niet blij mee en vragen al een lange tijd om verbeteringen. In FIFA 20 kwam de ontwikkelaar met ‘verbeteringen’, maar die schoten rakelings langs het doel. Met FIFA 21 probeert EA de harten van fans terug te winnen, met een aantal nieuwe features.

  Wedstrijden simuleren in FIFA 21

  We zeggen wel nieuwe features, maar eigenlijk brengt EA gewoon iets terug uit eerdere FIFA’s. Bij spelers van Career Mode is het wel herkenbaar. Soms heb je geen zin om een wedstrijd te spelen. Met name tegen wat minder gevaarlijke tegenstanders simuleer je liever, dan de volle 90 minuten te spelen. In de laatste FIFA-edities is deze feature nogal broken. Uitwedstrijden verliezen is daar bijna vanzelfsprekend en ook ‘kleine’ tegenstanders pakken gemakkelijk punten, wat normaal niet gebeurd als je een wedstrijd normaal speelt.

  In FIFA 21 komt EA met de mogelijkheid om tijdens het simuleren zelf in de wedstrijd te springen, als het verkeerd gaat. Je kunt nu ook spelers wisselen, wat eerder geen mogelijkheid was. In FIFA 20 was er zelfs geen mogelijkheid meer om de wedstrijd af te wachten, maar kreeg je gelijk het resultaat. In vroegere FIFA’s, zoals FIFA 2007, bestond de mogelijkheid al om een wedstrijd tijdens het simuleren zelf over te nemen.

  Nieuwe manier van trainen in FIFA 21

  Wat wel een echt nieuwe feature in FIFA 21 is, is het omtrainen van spelers hun posities. In het hedendaagse voetbal komt het vaak voor dat spelers op een andere positie uit de voeten moeten dan op hun reguliere plek. Vaak zie je dat buitenspelers als vleugelverdedigers worden gebruikt, of verdedigende middenvelders een linie naar achter moeten schuiven naar centrale verdediger. Zoals bijvoorbeeld Lisandro Martinez bij Ajax of Teun Koopmeiners bij AZ.

  Met Active Training krijgen spelers in Career Mode de mogelijkheid om met groepstrainingen de wedstrijdscherpte van hun voetballers te verbeteren, waaronder tackelen en afronden. Dit hangt samen met de zogeheten Match Sharpness. Spelers die dit hebben kunnen net dat extraatje brengen die de overwinning binnensleept. Altijd fijn als het een wedstrijd op een bloedeloze 0-0 lijkt uit te lopen.

  FIFA 21’s nieuwe manier van transfers

  In FIFA 21 wil EA spelers extra mogelijkheden geven om nieuwe voetballers aan te trekken. Zo is er nu de mogelijkheid om voetballers te huren met een optie tot koop. Op de echte transfermarkt gebeurt dit vandaag de dag ook veel. Zie het als een soort trial period voor een speler die potentie lijkt te hebben. Hiernaast zal de AI ook zelf met voorstellen komen om spelers te ruilen.

  Bij het opstarten van Career Mode krijgen spelers ook de mogelijkheid om het vakje 'Authentic Transfers' aan te vinken. Wat speler hiermee precies kunnen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal FIFA 21 transfers die in het echt gemaakt worden, zoals de overstap van Hakim Ziyech naar Chelsea, dan ook in de game verwerken. In augustus komt EA met meer nieuws over FIFA 21 Career Mode.

  FIFA 21 Release

  EA Sports brengt op 9 oktober FIFA 21 naar PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Spelers met een volgende generatie console moeten dan nog even geduld hebben. Voor de Xbox Series X, PlayStation 5 en Google Stadia is nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht. De next-gen consoles komen in november in de winkels te liggen, dus op z'n vroegst zal FIFA 21 rond die tijd uitkomen voor de PS5 en Xbox Series X en S. Wel kunnen PS4-spelers en Xbox One-spelers die overstappen naar next-gen een gratis exemplaar van FIFA 21 krijgen. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

  Dit artikel is op 1 oktober 2020 bijgewerkt.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.