FIFA 20 release - Waarom de game perfect is voor nieuwelingen

  De FIFA 20 release komt eraan. Echte FIFA-veteranen zullen het spel waarschijnlijk al snel na release in huis halen. Toch zijn de veteranen niet de enige mensen waarvoor dit spel interessant wordt. FIFA-spellen zijn namelijk erg laagdrempelig. Hier leggen we uit waarom ze perfect zijn voor de beginners. Pak de bal er dus bij!

  Geen conditie nodig

  Waar je voor een carrière binnen de profsport jaren moet trainen, kun je met de release van FIFA 20 binnen no-time een profsporter worden. Je hebt geen afgetraind lichaam, sterke benen en een goede conditie nodig. Het enige wat je hoeft te trainen zijn je duimen, grip op de controller en je reactievermogen. Grappig genoeg zijn dit dingen die je met elke videogame al trained, dus echt een probleem hoeft het niet te worden! FIFA 20 is één van die vele FIFA-spellen die eigenlijk heel makkelijk wordt om als speler op te pakken.

  Of je nu een beginner bent, een amateur, semi-pro, professional, wereldklasse speler, legendarische speler of ware ultimate speler bent, voor iedereen is er wel wat. Zolang je maar bereid bent om te oefenen. Dit kan erg gemakkelijk door gewoon wat te experimenteren op het digitale voetbalveld. Of je nu zo goed bent dat je met gemak met enkel de keeper over heel het speelveld kunt rennen, of je tactiek gewoon is om op al je tegenstanders mank te trappen (en hier en daar een rode kaart te accepteren), iedere speelstijl is mogelijk met FIFA.

  Samen spelen

  Uiteindelijk merk je dat je al snel een hele lange tijd achter een voetbal aan zal rennen. De meeste tijd zal zitten in momenten dat je het met anderen speelt. Bijvoorbeeld in de pauze van werk of na een lange schooldag. Het leukste is om zoveel mogelijk spelers te verzamelen. Je kunt één tegen één spelen, maar de echte lol begint pas wanneer je vier spelers bij elkaar sprokkelt en samen met één van je vrienden in een team komt te zitten. Al snel ontstaat er rivaliteit tegenover het andere team. Je wilt winnen en haalt alles uit de kast om dat mogelijk te maken. FIFA-games waren altijd erg geschikte co-op-spellen en met de FIFA 20 release zal dat niet anders zijn.

  Wanneer je met meer mensen bent dan er controllers zijn, is het heel gemakkelijk om een FIFA-toernooitje te houden. Hierbij laat je iedereen een keer tegen elkaar spelen. Uiteindelijk komen daar winnaars uit die je weer tegen elkaar laat spelen. Eigenlijk kun je het vergelijken met een voetbalpoeltje tegen vrienden. Alleen doe je het dan niet met een echte bal op een echt grasveld. Dit keer doe je dat thuis, lekker lui op de bank, met wat snacks en/of een drankje erbij en met een controller in de hand. Die snacks en drankjes zijn dan alleen wel voor wie niet een belangrijke pot moet spelen.

  Alsof je een wedstrijd kijkt

  Ben jij liever iemand die madeliefjes plukt op het veld en de dugout warm houdt? Het is helemaal niet vervelend om zo nu en dan de controller naast je neer te leggen en te kijken hoe andere spelers het doen. Al die bewegende beelden en dat schieten van die bal, trekt al heel snel je aandacht. Als vervolgens ook de scheidsrechter om de haverklap een kaart trekt, omdat één van de spelers er een sport van heeft gemaakt om op schenen te mikken in plaats van de bal, dan weet je weer waar je terecht bent gekomen. Al snel ontstaat er een interessant schouwspel dat ontzettend interessant is om als toeschouwer te blijven volgen.

  Mensen gaan toch ook voor hun plezier naar een stadion of nemen plaats voor de televisie om een wedstrijd te bekijken? Ook als je in helemaal niet zo sportief bent. Vergelijk het met sport op de televisie kijken: daar hoef je ook niet de sportiviteit voor te hebben die je wel zou moeten hebben als je zelf op het veld zou staan. De FIFA 20 release gaat hetzelfde gevoel geven als Nederland die mee mag spelen met het WK. Plots is iedereen voor Nederland, omdat ze hun land willen supporten. Natuurlijk moedig jij je vrienden ook aan!

  Makkelijk verkrijgbaar

  Het toffe is dat je vrienden op een heleboel verschillende consoles kunt maken. FIFA 20 is namelijk (net als eerdere FIFA-games) een titel die je makkelijk oppakt. Het maakt niet uit of je vrienden een Xbox- of PlayStation-gamer zijn, zolang ze maar een exemplaar van het spel hebben kun je bij hun op de bank kruipen en meespelen. Alhoewel het waarschijnlijk niet mogelijk is om cross-play te spelen tussen de verschillende versies, pak je het vaak snel op als je op een andere console plots als een malle achter die bal aan mag rennen.

  Deze FIFA 20 release zal op 27 september wereldwijd plaatsvinden voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Kortom, flink wat keuze. Het spel is dus qua console keuze erg toegankelijk! Je hebt vast wel één van deze vier in huis.

  Straatvoetbal

  Uiteindelijk laat FIFA 20 zien dat je niet per se een prof hoeft te zijn om met een bal tussen je benen te kunnen rennen. Je kunt namelijk in de bekende stadions spelen, maar ook spelen zoals elke amateur voetballer begint: op de straat. Een van de grootste, nieuwste features van FIFA 20 dit jaar zal VOLTA Football worden. Dit is eigenlijk een mooiere naam voor het terugbrengen van straatvoetbal naar deze nieuwe release.

  Je hoeft hierbij geen verstand te hebben wie nu al die bekende voetballers zijn. Zelfs als je niet weet welke voetbalclubs bestaan, kun je je er waarschijnlijk mee uit te voeten. Je maakt namelijk je eigen voetballer. Zo kun je kiezen voor een man of vrouw, je haarstijl aanpassen, tattoos plaatsen, kleren uitkiezen en meer. Zo breng je zonder dat je ook maar enige kennis van zaken hoeft te hebben, je eigen sterspeler tot leven.

  FIFA 20 release voor beginners?

  Hoe ben jij eigenlijk ooit begonnen met FIFA 20? Deel hieronder jouw FIFA-ervaringen en wie weet zullen complete beginners ook met deze nieuwe release eens een balletje trappen. Laat ons ook weten of je FIFA 20 op de release in huis haalt.

  FIFA 20

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.