De 10 dingen die wij in de FIFA 20 release willen zien - Er valt genoeg te verbeteren

  De spanning stijgt en in zowel binnen- als buitenland naderen de voetbalcompetities hun einde. De perfecte tijd voor ons om alvast vooruit te blikken op de FIFA 20 release. Met nog minder dan een half jaar te gaan tot de game uitkomt, zijn dit de 10 dingen die wij in het nieuwe spel willen zien.

  10. Nederlandse cover

  Een must? Nee. Leuk? Ja! In de FIFA 20 release zouden wij heel graag een Nederlandse cover willen hebben. Al jaren kijken wij tegen de hoofden van Messi en Ronaldo aan, die soms worden bijgestaan door een aantal andere sterren. Wij hebben wel een suggestie.

  Zo speelt Nederlander Virgil van Dijk op dit moment de sterren van de hemel in het shirt van Liverpool. De robuuste verdediger maakt naam en faam in Engeland en wordt door sommige analisten zelfs al de beste verdediger ter wereld genoemd. Een cover met Van Dijk zouden ze in Engeland ook zeker niet erg vinden.

  9. Nederlandse competities

  Ieder jaar heeft menig fan hoop dat de Nederlandse competitie wordt uitgebreid, maar iedere jaar is het een kleine teleurstelling. Wanneer je achttiende wordt in de carrierèmodus degradeer je niet, wanneer je kampioen wordt krijg je een zielig schaaltje uitgereikt in een stadion waar je nog niet dood gevonden wil worden.

  Nee, er moet een hoop gebeuren om de Nederlandse competitie op de kaart te zetten in de FIFA 20 release. Het zou mooi zijn als EA de licentie van de Keuken Kampioen Divisie weet te strikken en die van het Phillips Stadio en De Kuip. Al lijkt dit vooralsnog meer een wens dan werkelijkheid.

  8. Vernieuwde carrierè

  We hebben het er al even over gehad: de carrierèmodus. In onze FIFA 19 review waren wij niet te spreken over deze modus: ''Als je liefhebber bent van de Carrière modus dan kun je je opmaken voor nieuwe kleurtjes in het menu, een TV-scherm met nieuws erop en de nieuwste tenues en transfers.''

  Door het volledig aan de kant schuiven van deze modus zal EA dit jaar met iets flinks op de proppen moeten komen, wil het fans niet teleurstellen. Wij hopen dan ook dat we met de FIFA 20 release een aantal nieuwe functies krijgen die het spelen van de modus waard maken. Zo dromen wij stiekem van een online carrierè, zoals in Football Manager.

  7. Vernieuwde profclubs

  Een andere modus die afgelopen jaar volledig aan de kant is geschoven, is Profclubs. Wij vinden profclubs een van de leukste dingen om te doen in FIFA, maar na nog een jaar zonder vernieuwing voelt de serie niet meer zo fris aan.

  In Profclubs maak je samen met een groep vrienden een club aan, waarmee je tegen andere vriendengroepen online een potje speelt. Het is dus je eigen club, maar zo voelt het niet. Het personaliseren van zowel speler als club voelt zo merkloos aan, daar moet wat aan gedaan worden.

  6. Ultimate Team personaliseren

  We hadden het al over het personaliseren van je club in Profclubs, maar dit willen we ook graag in Ultimate Team. In Ultimate Team heb je jouw eigen club, maar speel je met het logo en de tenues van andere clubs.

  Geef mensen de ruimte om hun creativiteit te gebruiken en hun eigen shirts te ontwerpen. Hiermee geef jij jouw Ultimate Team een persoonlijk tintje, wat het nog leuker maakt om ermee te spelen. En wanneer je toch liever het shirt van een bestaande club gebruikt, kan dat ook gewoon!

  5. Dynamisch weer

  Wanneer we ons richten op de gameplay van de FIFA 20 release, dan komen we onder andere uit op het weer: dynamisch weer. De Frostbite Engine is perfect voor het creeëren van echt lijkende weersomstandigheden, kijk maar naar een game als Battlevield V.

  Nu wordt er al tijden gesproken over het weer en de impact daarvan op een potje FIFA. Vooralsnog lijkt het weer nauwelijks impact te hebben, maar wellicht dat daar dit jaar verandering in komt. Een potje voetbal wordt namelijk heel anders gespeeld op nat gras, dan op kurkdroog gras. Een realistische impact van het weer in FIFA 20 zou ons dan ook heel tof lijken!

  4. The Journey

  In FIFA 19 is The Journey tot z'n einde gekomen en het is nog altijd onduidelijk of EA deze modus in FIFA 20 zal terugkeren in een andere vorm. Zo kan het zijn dat we in de nieuwe FIFA het verhaal van iemand anders volgen, of een eigen speler mogen aanmaken.

  Nu kun je in FIFA er al voor kiezen om een eigen spelerscarrierè te beginnen, maar deze modus is al sinds het bestaan van FIFA niet meer aangeraakt. Wellicht dat hier in FIFA 20 naar wordt omgekeken, om als vervanger van The Journey te dienen.

  3. Je eigen club maken

  We hebben het al gehad over het maken van je eigen clubs in Ultimate Team en Profclubs, maar nog niet over het maken van je eigen club offline. Hoe vet zou het namelijk zijn om je eigen club te maken in FIFA 20 en daarmee een carrierè mee te beginnen?

  Zo begin je bijvoorbeeld met een club vol jeugdspelers in de laagste Engelse divisie, om je vervolgens op te werken tot de Premier League en het domineren van Europees voetbal. Een lang proces, maar wanneer je dit eenmaal hebt gehaald voel jij je als een koning!

  2. Spelhervattingen

  Nog een gameplay dingetje: spelhervattingen. Al sinds jaar en dag neem je op FIFA een vrije trap op dezelfde manier, zonder dat het duidelijk is hoe dit moet. De ene keer schiet je met de linksback van een Engelse laagvlieger de bal in de kruising, de andere keer schiet je hem met een specialist als Dybala op de plaatselijke parkeerplaats.

  Het voelt als complete willekeur en is dus ook al jaren hetzelfde. De corners zijn sinds vorig jaar wel anders en ook een stuk beter. Hopelijk krijgen dit jaar de vrije trappen een flinke opknapbeurt.

  1. De manier van kopen

  Waarschijnlijk komt dit voor de FIFA 20 release te vroeg, maar alsnog is het wel iets om in de toekomst naar uit te kijken. De CEO van EA, Andrew Wilson, heeft namelijk gezegd dat hij op een dag de mogelijkheid ziet om FIFA niet meer fysiek in de winkels uit te brengen.

  Dit zal dan allemaal gaan via een grote update of online aankoop, waarmee jij het spel in de woonkamer haalt. Dus wellicht zeggen we over een aantal jaar gedag tegen de schijfjes en kopen we alles online, zonder fysiek hoesje.

  De FIFA 20 release

  De FIFA 20 release zal een grote moeten zijn. Gezien er vorig jaar geen vernieuwingen in de carrierèmodus en Profclubs was en The Journey niet meer terugkeert met Alex Hunter, moet EA een aantal gaten opvullen. FIFA 20 ligt inmiddels in de winkels en is zelfs in de aanbieding. Wees er snel bij, want de game is nog maar voor de helft van de prijs te vinden via deze link!

  Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.