Game of Thrones season 8 - Deze personages hebben de grootste kans op de Iron Throne

  Season 8 van Game of Thrones is alweer bijna afgelopen. Met nog maar twee afleveringen te gaan nadert de ontknoping van de meest populaire serie op het moment heel snel. Vorige week vroegen we jullie wie er volgens jullie op de Iron Throne gaat belanden. Lees hier de uitslag van onze poll.

  10. Jaime Lannister

  Op nummer 10 van personages hebben jullie Jaime Lannister gezet. In de vierde aflevering van Game of Thrones season 8 zagen we Jaime in bed duiken met Brienne, iets wat er al lang aan zat te komen. Deze stomende vrijpartij maakte alleen snel plaats voor een emotioneel afscheid tussen de twee. Jaime ging namelijk in het holst van de nacht op weg naar King’s Landing om zijn zus/minnares te redden.

  Hoe hij dit gaat doen is natuurlijk de vraag, gaat hij haar proberen te redden? Of steekt hij haar in de rug en pakt hij de Iron Throne voor zichzelf? Jaime is uitgegroeid van één van de meest gehate karakters tot één van de meest geliefde. Wie weet zien we deze eenhandige gouden leeuw nog wel eens op de Iron Throne zitten aan het einde van seizoen acht.

  9. Bran Stark

  Op nummer negen van onze poll van vorige week hebben jullie Bran Stark neergezet. Een kind zonder zorgen veranderde al snel in een kreupele nobele toen Jaime hem uit het raam gooide. Dit heeft ertoe geleid dat Bran veranderde in The Three Eyed Raven, iets of iemand die alles kon zien van zowel de toekomst als het verleden.

  Waarschijnlijk heeft Bran niet eens de behoefte om op de Iron Throne te zitten. Hij houdt zich meer bezig met het besturen van zwarte raven en mensen ongemakkelijk te maken met zijn ijzige blik. Game of Thrones season 8 heeft een belangrijke rol weggelegd voor Bran, aangezien ze hem hadden gebruikt om de Night King uit zijn ijzige hol te lokken. Wie weet zien we hem rollen met zijn rolstoel naar de Iron Throne.

  8. Varys

  Op nummer 8 van onze Game of Thrones season 8 personages staat Varys. De eunuch die overal ogen en oren heeft hoort toch echt wel bij de meest slimme karakters in Winterfell. Zonder ook maar één keer iemand te hebben vermoord of zelf te hebben gevochten heeft hij het toch maar geschopt tot het laatste seizoen.

  Tot nu staat Varys redelijk in de schaduw van andere personages, maar met Game of Thrones weet je het maar nooit. Wie weet treedt hij nog eens naar voren als een onverschrokken ridder en moord hij iedereen uit waarna hij lekker op de Iron Throne gaat zitten. Hij hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken dat de stoel koud is, aangezien hij zijn leuter al lang geleden heeft opgegeven.

  7. Hot Pie

  Op nummer 7 van de karakters in Game of Thrones season 8 staat Hot Pie. De o’zo onschuldige bakkersjongen maakte zijn intrede in de serie toen hij samen met Arya Stark gevangen werden genomen door Yoren. Het was de bedoeling dat de bende naar de Night’s Watch zouden gaan, maar onderweg werden zij aangevallen.

  Na het gevecht waren Arya en Hot Pie twee van de weinige overlevenden, samen met Gendry. Hot Pie heeft niet veel talenten, maar als er iets is wat hij kan dan is het wel bakken. Daarom besluit hij ook om achter te blijven om te werken in een bakkerij. Wie weet zien we hem terug in het achtste seizoen. Of hij op de Iron Throne beland is nog maar de vraag. Waarschijnlijk zou hij niet veel kunnen doen behalve taarten bakken.

  6. Cersei Lannister

  Op nummer zes van de Game of Thrones season 8 karakters staat Cersei Lannister. Op het moment zit Cersei hoog en droog op de Iron Throne, nadat Euron voor haar de tweede draak van Daenerys heeft vermoord. Het ziet er goed uit voor Cersei. Met de executie van Missandei en het grote intimiderende leger dat achter haar staat heeft Cersei een grote kans om op de Iron Throne te blijven.

  Alleen weten we niet zeker of dit zonder slag of stoot zal gaan. Daenerys zag er namelijk niet echt geamuseerd uit toen haar draak uit de lucht kwam vallen en toen Missandei van de muur viel in twee stukken.

  5. Gendry

  De bastaard van Robert Baratheon staat op nummer vijf van onze Game of Thrones season 8 personages. Nu zeggen we wel bastaard, maar Daenerys heeft hier in de afgelopen aflevering verandering in gebracht. Zij had namelijk besloten dat hij helemaal geen bastaard meer is en dat hij zelfs Robert Baratheon zal opvolgen als Lord of Storm’s End.

  Gendry is een bekwame strijder in Game of Thrones en is ook zeker van nobel bloed. Of dit hem zal helpen om op de Iron Throne te komen is nog maar de vraag. Na de afwijzing van Arya zal hij misschien wel in een dipje belanden, waardoor die Iron Throne hem helemaal niet boeit.

  4. Samwell Tarly

  Op de vierde plaats hebben jullie Samwell Tarly gezet. Sam kwam in de serie als een bang biggetje, maar is uitgegroeid tot een liefhebbende vader die zelfs wat White Walkers heeft afgeslacht. Of Sam het in zich heeft om geheel Westeros te leiden is nog maar de vraag. Waarschijnlijk zal het dan meer aankomen op zijn trouwe adviseurs.

  We hopen dat Sam het zal redden tot het einde van Game of Thrones season 8, maar je weet maar nooit. Wie weet transformeert hij in een geboren leider en bestijgt hij naast Gilly ook nog eens de Iron Throne.

  3. Daenerys Targaryen

  Op nummer drie van onze Game of Thrones season 8 karakters hebben jullie Daenerys Targaryen gezet. In de laatste paar afleveringen zien we dat het volk zich al meer toe trekt naar Jon Snow, in plaats van Daenerys. Dit is één van de redenen waarom wij denken dat Dany uiteindelijk niet op de Iron Throne zal plaatsnemen. Wat heb je aan een leider als het volk haar niet accepteert?

  Of Daenerys uiteindelijk als winnaar uit de bus gaat komen is niet zeker. Wel weten we dat zij er alles aan zal doen, aangezien zij voor de tweede keer een draak heeft moeten verliezen en ook nog eens één van haar oudste en meest trouwe vrienden.

  2. Arya Stark

  Het zilver op onze lijst geven jullie weg aan Arya Stark. Natuurlijk weten we allemaal water de afgelopen afleveringen is gebeurt. Arya kwam uit het niets en stak een dolk in de ribbenkast van de Night King. Hierna viel zijn gehele leger neer en was de strijd gestreden. Arya werd hierdoor geprezen door haar metgezellen, maar zij besloot om dit feit in haar eentje te vieren.

  In aflevering vier zagen we Arya en The Hound terwijl zij op weg gaan naar King’s Landing. Hier hadden zij allebei ‘Unfinished business’, maar wat dit betekent weten we niet. Het zou zomaar eens kunnen dat we Arya Stark op de Iron Throne gaan zien.

  1. Jon Snow

  Het goud geven jullie weg aan niemand minder dan Jon Snow. De meest voor de hand liggende keuze op het moment is dat Jon Snow op de Iron Throne gaat belanden. Zijn volk houdt van hem en hij heeft ook nog eens een betere claim op de troon dan Daenerys. Nu zegt Snow wel dat hij compleet achter Daenerys staat, maar wie weet komt hier nog verandering in.

  In ieder geval zou het logisch zijn als Jon op de Iron Throne beland in Game of Thrones season 8. Of dit nou ook het leukste en meest verrassende einde zal zijn is nog over te discussiëren, aangezien hij talloze keren heeft aangegeven dat hij de troon niet eens wilt.

  Game of Thrones season 8 - Deze karakters kunnen strijden om de troon

  Deze karakters hebben volgens jullie de grootste kans om op de Iron Throne te komen. Voor het uiteindelijke antwoord zullen we moeten wachten op de ontknoping van Game of Thrones season 8. Als laatste geven je nog wat tips mee om zo min mogelijk spoilers te krijgen voor Game of Thrones.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.