FIFA 17 Ultimate Team - 5 redenen waarom je FUTC en SBC moet spelen!

  Nu FIFA 17 alweer een tijdje uit is, is de grind real om een zo goed mogelijk team te krijgen op de populairste modus van het spel: FIFA 17 Ultimate Team. Dit jaar zijn FUT Champions en SBC toegevoegd, en in deze special vertellen wij hoe deze modi je kunnen helpen aan dat Ultimate Team!

  5. Wat is het?

  Het idee van FUT Champions is eigenlijk heel simpel; gedurende week kun je vanaf het FIFA Ultimate Team hoofdmenu een toernooi spelen. Als je dat toernooi wint, ben je geplaatst voor de Weekend League. In de Weekend League speel je maximaal 40 wedstrijden, en naarmate je er meer wint kan je beloning enorm hoog oplopen. Wees gewaarschuwd, je speelt namelijk wel tegen de allerbeste FIFA-spelers op de hele wereld, dus makkelijk is het zeker niet.

  Squad Building Challenges, ofwel SBC, zijn als het ware puzzels die je moet maken, maar dan met spelers. Als je dan zo'n puzzel voltooit, dan kun je enorme beloningen krijgen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van die puzzel. Zo is er een puzzel die je kan herhalen, waarbij je 11 normale gouden spelers inlevert en daarvoor in ruil twee zeldzame, niet verhandelbare, gouden spelers voor terug krijgt.

  Ideaal voor de mensen die veel spelers hebben waar ze toch niets mee doen: want dit kan namelijk ook bij bronzen en zilveren spelers, al krijg je dan andere beloningen.

  4. SBC zijn uitdagend en leuk

  De op de vorige pagina genoemde SBC zijn de allermakkelijkste. Er zijn er ook een aantal die veel, maar dan ook echt veel moeilijker zijn dan die hierboven werden genoemd. Neem nou de Hybrid Nations.

  Bij één van deze in totaal vier SBC moet je een team van elf spelers maken met exact zeven nationaliteiten, met maar drie spelers van dezelfde nationaliteit, waarbij de team beoordeling op zijn minst 78 moet zijn én waarbij de teamgeest op zijn minst 85 moet zijn. Flink puzzelen dus.

  Nu zul je vast denken: wat enorm saai en je krijgt er vast geen drol voor terug. Dat is niet waar: wij merkten, naarmate we steeds vaker een SBC deden, dat ze steeds leuker werden. Dit komt door twee dingen: de moeilijkheidsgraad en de beloningen. Wij merkten dat het puzzelen op een gegeven moment echt heel uitdagend en leuk wordt, en dat je het blijft proberen, en daarbij: de beloningen worden ook steeds beter.

  3. FUT Champions is intens en enorm spannend

  Het begint al bij de toernooien die je doordeweeks moet spelen om je te kwalificeren voor de Weekend League: de spanning is niet om uit te houden. Man, man, man wat is die ondraaglijk. Zo speelde ondergetekende een finale van zo'n doordeweeks toernooi, en die moest beslist worden op penalty's.

  Nu zou je denken: no big deal. Dat was het beslist wel. Toen ondergetekende uiteindelijk verloor na zijn laatste penalty gemist te hebben, had hij zweethandjes en een onderbuikgevoel van hier tot Tokio. Nee, FUT Champions is niet voor mensen die niet tegen spanning kunnen, sterker nog: je moet sterk in je schoenen staan wil je na een jaar al je controllers nog hebben, merkten wij.

  2. De prijzen zijn alles waard

  De in-game beloningen die EA uitdeelt zijn ook het noemen waard, want die zijn namelijk out of this world. Een voorbeeld: Bij de eerdergenoemde SBC over de hyride-landen verdien je door een losse puzzel te doen grote goud pakketten met spelers en verbruiksitems als contracten en conditie-kaarten, maar als je ze alle vier doet, krijg je niet alleen 5000 coins, maar ook een premium goud spelers pakket, met alleen maar gouden spelers. Daar kun je mee thuiskomen!

  De beloningen die je krijgt bij FUT Champions zijn nog beter dan bij de SBC. Als je bijvoorbeeld één van de 40 wedstrijden wint als je in de Weekend League zit, dan krijg je 1000 coins en twee standaard goud pakketjes. Als je er tien wint, dan is de beloning al significant meer: 10.000 coins, een gouden spelerspakket en twee jumbo goud pakketten met zowel spelers als verbruiksitems.

  Win je de helft van alle wedstrijden, dan krijg je liefst 30.000 coins, twee megapakketten en één zeldzaam spelerspakket. Best aardige prijzen dus.

  1. Afwisseling maakt het het leukst

  Wat nog een enorme pré is aan FUT Champions en SBC in FIFA 17 Ultimate Team, is de enorme afwisseling. Waar je in voorgaande jaren slechts seizoenen en losstaande toernooien kon spelen, is dat nu geenszins het geval meer. De afwisseling is groter, en dat doet FUT heel veel goeds.

  Ook heb je nu eindelijk het gevoel dat je ergens naartoe werkt, naast het proberen te krijgen van het beste team ooit: de beste speler ooit. Als je het namelijk heel goed doet in de Weekend League, krijg je misschien wel een uitnodiging voor het WK FIFA!

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.