The Walking Dead season 7 episode 2 recap - Verwachtingen episode 3

  We zijn inmiddels al weer een episode verder na de bloederige première van seizoen 7 die Glenn en Abraham van ons afnam. Episode 2 heeft ons even tot rust laten komen met de vertoning van een nieuw karakter en een nieuwe community.. Herleef de aflevering in onze The Walking Dead season 7 episode 2 recap

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 7 van The Walking Dead.

  In de tweede aflevering van seizoen 7 worden we geïntroduceert met een nieuwe community onder de naam "The Kingdom". Deze community blijkt goed onder controle te zijn, wat met name te danken is aan een nieuw karakter: King Ezekiel en zijn reusachtige tijger.

  The Walking Dead season 7 episode 2 recap

  Een community die sterk staat

  Wanneer "The Kingdom" voor het eerst aan ons getoond word, lijkt het er op dat het simpelweg een nieuwe community is. Maar dan beter dan alle andere voorgaande communities die Rick en zijn gezelschap zijn tegen gekomen. Jammer genoeg zegt dat ook nog eens niet zoveel want we dachten ook dat Alexandria een goede community was en daar liep het ook volledig in de soep.

  Maar The Kingdom lijkt tot nu toe op een veilige plek. Hoge muren met wachters, er word binnen de muren voedsel verbouwd en alleen de sterken moeten echt op pad als er iets nodig is. The Kingdom lijkt eigenlijk op een doodnormaal dorp waar mensen hun eigen ding kunnen doen.

  The Walking Dead season 7 episode 2 recap

  Ezekiel is een ware leider

  King Ezekiel heeft al snel bewezen dat hij een geweldige leider is. Hij moet wel een groot deel van zijn rantsoen afstaan aan die verdomde Saviors, maar laat ze er niet al te makkelijk mee wegkomen. Namelijk één onderdeel van het rantsoen, zijn varkens. En varkens zijn niet vies van een beetje vlees, dat weet Ezekiel overduidelijk ook, want in plaats van normaal voedsel geeft hij de varkens rottend zombievlees. De Saviors zullen hun wenkbrauwen waarschijnlijk wel een keer ophalen nadat ze een hap nemen van zo'n varken.

  Wat wel opvallend is aan Ezekiel, is het feit dat hij met rustige benadering en zonder lust voor macht een community bijna zonder problemen weet te runnen. Dat kan je van alle andere leiders in The Walking Dead niet zeggen, maar het seizoen is nog jong.

  De laatste opvallendheid aan King Ezekiel is zijn tijger: Shiva. Het is niet duidelijk wat de intentie van de schrijvers was met het implementeren van deze tijger, maar laten we hopen dat hij nuttig is. Bijvoorbeeld voor het doorbijten van Negan's keel.

  The Walking Dead season 7 episode 2 recap

  Eerste ontmoeting

  Carol en Morgan zijn de twee belangrijke karakters die niet aanwezig waren bij de verschrikkelijke ondergang van Glenn en Abraham. Carol en Morgan zijn in principe op de beste plek op aarde die je maar kan voorstellen in deze verscheurde wereld, maar dan blijkt Carol daar anders over te denken. Want wanneer zij voor het eerst in gesprek gaat met Ezekiel, gedraagt ze zich verschrikkelijk irritant en niet zoals we van haar gewend zijn.

  Carol zou juist blij moeten zijn, als ze eens wist wat Rick en zijn gezelschap doorgemaakt hebben wil ze nooit meer uit The Kingdom weg. Tijdens het gesprek houdt Carol, King Ezekiel een beetje voor de gek (althans, dat probeert ze). Maar het werd al snel duidelijk dat King Ezekiel daar niet in mee gaat. Hij vertelt het een en ander over zijn verleden en zijn totstandkoming als Koning van een community, daarnaast vertelt hij ook nog hoe hij aan zijn tijger is gekomen. Deze heeft hij namelijk gered omdat hij als dierentuinmedewerker werkte tijdens de zombie outbreak.

  Al met al was Carol in deze aflevering nogal vervelend, een ontevreden persoon die doet alsof ze ontzettend tekort wordt gedaan in een tot nu toe geweldige community als deze.

  Verwachtingen episode 3

  Hopelijk krijgen we volgende week meer te zien van Rick en zijn crew, waar zij op dit moment staan. En natuurlijk Negan die plannen heeft voor Daryl.

  "Jij wordt niet snel bang, daar houd ik wel van." zegt Negan tegen Daryl

  Negan heeft in de eerste aflevering wel laten zien dat hij psychisch niet helemaal lekker is, als je ziet wat hij met Rick heeft gedaan. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat Negan van plan is om ook Daryl mentaal te breken met zijn sadistische praktijken.

  Voor een volledig verslag van de vorige aflevering, check onze The Walking Dead Season 7 Episode 1 Recap. Vanavond gaan we weer verder, want dan is episode 3 op de Nederlandse televisie.

  Verder is er ook nog een volledige recap te vinden van seizoen 1 tot en met 4.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.