Top 10 moeilijkste achievements in games

Article
zondag, 06 november 2016 om 12:41
xgn google image
Achievement hunters: gamers die plezier en erkenning halen uit bijna masochistische praktijken. Skills of niet: sommige achievements vragen langdurige toewijding, geduld en een ijzeren wil. Hier een overzicht van de 10 moeilijkste achievements in games:

10. GTA 5 - 'Keys to the city'

Dit is verre van één van de moeilijkste achievements, maar wel een hele tijdrovende. Om deze te verkrijgen zal je GTA5 voor 100% moeten uitspelen. Het kost ongeveer 40 uur om het verhaal te volbrengen en dat levert je 40% op.
De laatste loodjes, tegen de 100% aan, zullen ongetwijfeld nog tientallen extra uren kunnen kosten. Je bent dan vooral bezig met zijmissies, dingen zoeken en natuurlijk kan daarin ook het nodige geweld niet uitbijven.
99501

9. Mortal Kombat 9 - 'My Kung Fu Is Strong'

Als je bereid bent om honderden uren te spelen (672 uur dus), dan is dit een uitdaging voor jou! Je moet met elk karakter 100 potjes winnen, 100 fatalities volbrengen, 150 X-Ray moves toepassen en 10.000 liter bloed laten vloeien.
Daarnaast moet je per elk van de 28 vechters minstens 24 uur spelen... Wederom niet één van de moelijkste achievements, maar ongetwijfeld de langst durende. Aan de andere kant is het wel zo dat je op deze manier met ieder karakter leert spelen en dat de uitdaging daar niet meer in zal liggen.
99503

8. Rock Band 2 - 'Bladder of Steel'

De naam zegt het eigenlijk al. Een ijzersterke blaas is vereist of een emmertje naast je TV wellicht... Je moet (jawel) de gehele 'Endless Setlist 2' uitspelen zonder af te gaan.
Deze setlist betreft in principe elk nummer in het spel en komt neer op ongeveer 7 uur spelen. Natuurlijk zijn er ook addertjes onder het gras bij deze achievement.
Je mag op géén moment op pauze drukken. Gelukkig mag je wel op de medium moeilijkheidsgraad spelen, en zelf kiezen welk instrument je speelt - zo kan je stem wellicht het beste wapen zijn om één van deze moeilijkste achievements (lees: meest lange enkele sessie) te klaren.
99504

7. Dead Space 2 - 'Hard to the Core'

Speel het spel op de Hard Core stand (hoogste moelijkheidsgraad) en speel deze uit. Dan is deze achievement van jou. Maar wacht, het wordt nog beter. Je hebt maar liefst drie checkpoints...
Nee, grapje, je hebt helemaal geen checkpoints! Nou ja, je mag drie keer saven in totaal dus. Bereid je maar voor om heel vaak die savepoints in te moeten laden. Nog steeds niet een van de moeilijkste achievements wat betreft uitvoering, maar ongetwijfelde de meest enge op de lijst.
99505

6. Call of Duty 4 - 'Mile High Club'

Ongetwijfeld niet de moeilijkste op deze lijst, maar sowieso één die door en door pittig is. De 'Mile High Club' achievement is niet voor watjes! We klikken al hoger in de lijst van de moeilijkste achievements. Je hebt 60 seconden om de andere kant van een vliegtuig te bereiken en een gijzelaar te redden.
Het is natuurlijk niet heel moeilijk om een vliegtuig door te rennen, ware het niet dat het vliegtuig stampvol zit met terroristen. 60 Seconden lijkt vrij kort, maar reken dat maar alvast om in een ontelbaar aantal pogingen. Want ja, je moet het ook eens even op de Veteranen-moeilijkheidsgraad klaren.
99506

5. Dead Rising - '7 Day Survivor'

Wederom een hele lange zit. Deze achievement vraag om 22 uur van je tijd. Maar pas als je de Infinity modus vrijgespeeld hebt moet je eerst de Overtime modus rondspelen. Alleen dan mag je aan de slag. Wederom een addertje: je moet het in één zitting doen, want je kunt niet saven.
Je moet in principe zeven dagen in het winkelcentrum overleven. Dat terwijl je karakter langzaamaan verhongert (binnen 20 minuten zonder eten sterft). Gaandeweg verzamel je dus constant eten van verslagen zombies, want al snel ben je door al het eten heen dat in het winkelcentrum zelf ligt. Daarbij moet je ook zorgen dat diezelfde zombies jou niet als eten gebruiken.
99507

4. Halo: The Master Chief Collection - 'LASO Master'

Iedereen die een beetje bekend is met de Halo games, weet bij voorbaat eigenlijk al hoe moeilijk de Legendary moeilijkheidsgraad is. Voeg daar ook de benodigde skulls aan toe die je aan moet zetten om deze achievement te halen en je hebt, dagen, weken en wellicht maanden aan 'plezier'.
Want die skulls zorgen ervoor dat je tegenstanders meer granaten gooien, twee keer zoveel leven hebben en nog veel meer van die ongein. Het enige lichtpuntje: je hoeft er niet alleen voor te staan. Of al deze frustratie delen het waard is? Die vraag kan je beter stellen voordat je begint aan één ongetwijfeld meest tijdrovende en moeilijkste achievements.
99510

3. Super Meat Boy - 'Platinum Trophy' (PS4)

Welkom in de hel. Althans, een stukje persoonlijke hel voor ieder die ervoor kiest. Maar dat deze achievement niet voor iedereen is blijkt toch wel. Alleen een handjevol mensen heeft het gehaald en dat is niet zonder reden!
Om één van deze moeilijkste achievements te halen, moet je elk van de zeven werelden doorlopen zonder maar één keer dood te gaan. De enige geruststelling is dat dit niet in één rits gedaan moet worden, maar dus stapsgewijs per wereld kan.
'Valt toch mee?' zou je dan denken, maar niets is minder waar. Wie bekend is met Super Meat Boy, weet dat het een rasechte platformer is die in latere levels om echt perfecte timing vraagt.
Het bovenstaande filmpje spreekt boekdelen over de moeilijkheidsgraad van deze achievement en bewijst waarom dit één van de moeilijkste achievements is.
99512

2. Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter - 'World Champion'

âNiet onmogelijk, maar desondanks is dit materiaal de Top-3 waardig qua moeilijkste achievements. Welke prijs je betaalt om deze te halen? Denk aan continu maanden spelen op dagelijkse basis.
Want om deze achievement te halen moet je dus de #1 positie in de wereldranglijst behalen. Naar schatting komt het neer op een slordige 1000 speeluren dus. En daarbij moet je ook nog eens presteren, want de nummer één word je niet zomaar. Pittig!
99516

1. War of the Worlds - 'I Am Arthur Clarke'

Niet de meest prestigeuse achievement in deze lijst. Maar hoogstwaarschijnlijk één van de moeilijkste achievements. Niet perse vanwege de moeilijkheidsgraad, maar ook omdat War of the Worlds een ontzettend slecht speelbare game is.
De controls zijn onlogisch, evenals dat de gameplay vaak verre van fair is. Je moet dus in één ruk de hele game uitspelen zonder maar één keer dood te gaan. Vele jaren na de release van War of the Worlds is de hoeveelheid spelers die het haalde nog op één hand te tellen.
Dat was dan het de Top 10 moeilijkste achievements in games. Heb jij nog toevoegingen aan deze lijst van moeilijkste achievements? Want er zijn natuurlijk nog veel meer moeilijke achievements. Deel dus gerust jouw beste en meest pijnlijke achievement hunts. Hier nog een mooi lijstje met recente Rise of the Tomb Raider achievements. Achievements vervullen nog een extra rol in het aankomende Battlefield 1.

Populair Nieuws