FIFA 17 Team of the Year - Een overzicht van de beste spelers

  Het afgelopen jaar zat weer vol met memorabele voetbalmomenten en net zoals ieder jaar worden de beste spelers in het Team of the Year gestopt. Dit is een officiële prijs, maar EA Sports speelt hier altijd goed op in door de spelers ook een beloning te geven. Dit staat bekend als FIFA 17 Team of the Year.

  Team of the Year is een jaarlijks terugkomend principe waarbij de spelers, die in het officiële Team of the Year zitten, een speciale versie in FIFA Ultimate Team krijgen. Er worden dus speciale FIFA Ultimate Team kaartjes gemaakt die veel sterker, sneller en krachtiger zijn dan de standaard kaartjes van deze spelers.

  FIFA 17 Team of the Year – Beloning voor het mooie jaar

  Het FIFA 17 Team of the Year is deze week van start gegaan en loopt nog tot 19 januari. Het team bestaat uit de elf ‘beste’ spelers van 2016 en zijn gekozen door journalisten, voetballers en andere belangrijke personen in de voetbalwereld.

  De spelers in het FIFA 17 Team of the Year zijn een stuk beter gemaakt dan de normale kaarten. Zo is iedere speler boven de 90-algemeen en is er zelfs een speler van 99-algemeen. Het team bestaat uit drie aanvallers, drie middenvelders, vier verdedigers en één keeper.

  De spelers kun je maar voor een bepaald aantal dagen in packs verkrijgen. Na 19 januari zijn ze namelijk niet meer in packs te vinden, alleen nog maar op de FIFA transfermarkt. Deze spelers zijn, zoals verwacht, extreem duur en moet je dus zeker een flink aantal FIFA coins voor neerleggen.

  Niet alle spelers worden tegelijk in de FIFA packs gestopt. Eerst is het de beurt aan de aanvallers, daarna de middenvelders en daarna de verdedigers met de keeper. Iedere ‘lading’ van spelers worden een paar dagen in de packs gelaten. Wees niet getreurd als je de spelers hebt gemist, de afgelopen jaren de laatste dagen van het ‘evenement’ alle spelers in packs te vinden.

  In de volgende pagina’s van deze special gaan we alle spelers van het FIFA 17 Team of the Year stuk voor stuk langs!

  Doelpuntrijke aanvallers

  De aanvallers van het FIFA 17 Team of the Year zijn Cristiano Ronaldo, Luis Suárez en Lionel Messi.

  Cristiano Ronaldo

  Cristiano Ronaldo is winnaar van de Gouden Bal en ook benoemd tot Speler van het Jaar 2016. Ronaldo scoorde in het afgelopen seizoen 51 doelpunten in 48 wedstrijden en wist ook het Europees kampioenschap met Portugal te winnen.

  Het is dus geen verrassing dat Ronaldo het hoogste kaartje van het spel heeft gekregen. De linksbuiten van Real Madrid is verhoogd van 94-algemeen naar 99-algemeen. Ronaldo heeft met dit kaartje 98 snelheid en 98 dribbelen waardoor hij niet bij te houden is door de verdedigers. Ook zijn koptechniek is beloond met een verhoging naar 94 fysiek.

  Luis Suárez

  Voor het eerst in de geschiedenis staat Luis Suárez in het FIFA 17 Team of the Year. De Uruguayaan die werkzaam is bij FC Barcelona heeft dit dik verdiend door een absoluut top seizoen. Hij scoorde namelijk bijna 60 goals in één seizoen voor Barcelona en is daarom beloond met een plek in het velbegeerde FIFA 17 Team of the Year.

  Luis Suárez is verhoogd van 92-algemeen naar 98-algemeen. De spits heeft vooral een flinke boost gekregen in snelheid en dribbelen. Die zijn namelijk verhoogd naar 93 snelheid en 97 dribbelen. Daarnaast beschikt Luis Suárez over 99 schieten, 92 passen en 93 fysiek.

  Lionel Messi

  Een Team of the Year zal geen Team of the Year zijn als Lionel Messi er niet in zou zitten. Wederom is Messi weer van de partij en ondanks dat hij een compleet nieuwe look heeft gekregen in het nieuwe seizoen is hij zijn voetbalkwaliteiten niet verloren. Messi scoorde voor FC Barcelona 41 doelpunten, en ondanks dat Messi net langs een aantal prijzen greep behoort hij nog steeds bij de absolute top der voetbal.

  Het kaartje van Messi heeft een welverdiende upgrade naar 99 dribbelen en 99 schieten gekregen. Het kaartje zelf is van 93-algemeen naar 98-algemeen gestegen. Fyisiek heeft Messi ook een boost gekregen en ondanks dat het niet zo hoog is als Suárez of Ronaldo, krijg je Messi niet zomaar van de bal.

  Meesters van het middenveld

  De middenvelders van het FIFA 17 Team of the Year zijn Andrés Iniesta, Toni Kroos en Luka Modric.

  Luka Modric

  Luka Modric wist dit seizoen maar niet van ophouden. Hij strooide met passes, wist altijd zijn teamgenoten te vinden en pikte zo af en toe ook nog een goaltje mee. De combinatie van kracht en kwaliteit zorgt ervoor dat Modric een vaste basis is in het team van Real Madrid.

  De middenvelder van Real Madrid heeft een verhoging gekregen van 89-algemeen naar 96-algemeen. Daarbij zijn het dribbelen en passen, de belangrijkste eigenschappen van een middenvelder, toegenomen tot 97 dribbelen en 96 passen. Opmerkelijk is ook dat het verdedigen is toegenomen tot 83.

  Andrés Iniesta

  ‘El Maestro’ is wederom in het team van de week te bekennen. De middenvelder die altijd weer op een ontzettend hoog niveau speelt heeft nog nooit een FIFA 17 Team of the Year gemist en ook dit jaar is dit niet anders. Andrés Iniesta weet altijd een oog te hebben voor zijn ploeggenoten waardoor de 24e landstitel van FC Barcelona ook voor een groot deel van hem kwam.

  Iniesta staat bekend om zijn wonderschone passes naar zijn teamgenoten. Hij heeft op FIFA Ultimate Team nu een upgrade gekregen van 88-algemeen naar 95-algemeen met een verhoging naar 97 passen en 97 dribbelen. Daarbij beschikt Iniesta nu ook over een aardige snelheid en kan hij zo nu en dan ook op doel schieten.

  Toni Kroos

  De andere top middenvelder van Real Madrid dit jaar was Toni Kroos. Hij staat bekend om zijn visie en zo weet Toni Kroos altijd wat er in zijn omgeving gebeurd. Zo kan Toni Kroos de mooiste passes en schoten uitdelen, maar heeft hij ook altijd zijn verdedigende taken prima op orde.

  Dit is ook goed te zien aan zijn nieuwe eigenschappen die hij nu heeft gekregen. Toni Kroos heeft nu een kaartje van 95-algemeen met 90 schieten, 98 passen, 80 verdedigen en 80 fysiek. Hierdoor is Toni Kroos een perfecte speler voor iedere positie op het middenveld.

  Zo stevig als een huis

  De verdedigers van het FIFA 17 Team of the Year zijn Sergio Ramos, Gerard Pigué, Marcelo en Dani Alves. De beste keeper van 2016 is Manuel Neuer.

  Sergio Ramos

  De verdediger die al jarenlang het slot op de deur is bij Real Madrid staat wederom in het FIFA 17 Team of the Year. Met zijn belangrijke tackles weet hij het verschil te maken en zo nu en dan kopt hij ook in de laatste minuut een bal in de kruising. Zijn hulp heeft er onder andere voor gezorgd dat Real Madrid de Champions League won, en daarom mag hij zich tot de beste verdedigers van 2016 noemen.

  De eigenschappen zijn om van te dromen. Ramos zijn nieuwe 96-algemeen kaartje heeft een flinke upgrade in snelheid, dribbelen, verdedigen en natuurlijk fysiek. Dit moet ervoor zorgen dat hij de echte topper in de verdediging is van ieder team.

  Gerard Piqué

  Aan de andere kant in het centrum van de verdediging hebben we Gerard Pigué. Piqué weet met zijn lengte altijd goed de bal van de tegenstander te veroveren. Met Piqué weet je dat je een verdediger met vertrouwen in je team hebt en dat zorgde voor een plaatsje in het FIFA 17 Team of the Year.

  Zijn nieuwe statistieken doen daar ook niet onder. Hij heeft namelijk een enorme verhoging naar 94-algemeen met onder andere verdedigen, dribbelen, fyisiek en snelheid waardoor hij een echt monster is. Langs dit kaartje van Piqué kom je niet zo makkelijk en zelfs de beste aanvallers gaan hier in FIFA moeite mee hebben.

  Marcelo

  Wederom heeft Marcelo zijn plekje in het FIFA 17 Team of the Year weten te veroveren als beste linksback van 2016. Het is de derde keer dat hij in dit team zit en ook dit jaar is het weer volledig verdiend. Hij wist keer op keer zijn tegenspeler van scoren te weerhouden en ook in aanvallend opzicht biedt Marcelo zijn hulp.

  Dit zie je ook terug in zijn nieuwe 93-algemeen kaartje want hij heeft er veel snelheid, dribbelen en passen bij gekregen. Zo kan hij makkelijk via de zijkant opkomen door uiteindelijk met zijn hoge passen een prima voorzet te geven.

  Dani Alves

  Aan de andere kant van de verdediging staat Dani Alves. Met Dani Alves in je team weet je dat je niet snel bang hoeft te zijn voor de tegenstander, want met deze man is niet te stoppen. Hij weet iedere keer de bal weer te veroveren en zo het middenveld en de voorhoede van de bal te voorzien.

  Zo nu en dan gaat Dani Alves mee naar voren om zijn goal mee te pakken en dat is doorberekend naar zijn nieuwe eigenschappen. Zo heeft hij enorm hoge snelheid, dribbel, passen en schieten gekregen op zijn 93-algemeen kaartje. Mocht het gevaar van de tegenstander weer komen kan hij snel terug naar zijn positie om uiteindelijk de bal weer af te pakken.

  Manuel Neuer

  Tot slot sluiten we het FIFA 17 Team of the Year af met wederom de beste keeper van het jaar. Het is niemand minder dan Manuel Neuer die keer op keer zijn team weet te redden van puntenverlies. Neuer houdt zijn doel vaak schoon en voetbalt zo nu en dan ook mee met zijn ploeggenoten bij Bayern Munchen.

  Zijn kaartje is om van te dromen. Manuel Neuer is nu 98-algemeen en probeert je doel te verdedigen met 96 duiken en 96 reflexen. Daarnaast weet Manuel Neuer zich goed te positioneren met 99 positie. Manuel Neuer is de beste keuze om in het doel te zetten en zal echt een verschil uitmaken in je team.

  Dat waren alle spelers van het FIFA 17 Team of the Year! Welke speler vind jij vooral interessant?

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.