FIFA 16 verbeteringen - Nieuwe features bij FIFA 16

Article
dinsdag, 29 september 2015 om 13:59
xgn google image
De release van FIFA 16 is een feit. Elk jaar zijn we erg benieuwd naar de nieuwe features binnen de game. Waar zitten precies de FIFA 16 verbeteringen?
Ook dit jaar zijn er weer een hoop verbeteringen aangebracht ten opzichte van zijn voorganger FIFA 15. In de review kwam al naar voren dat de game een goede opvolger is voor de vorige. XGN heeft de meest ingrijpende FIFA 16 verbeteringen nog even voor je op een rij gezet!

Verbeteringen in de defensie:

In FIFA 15 liet in de verdediging wel eens wat steken vallen. Zeer frustrerend als je met teams speelt waarvan je een degelijke achterhoede verwacht, maar deze defensie in-game zo lek als een mandje blijkt. In FIFA 16 is de achterhoede een stuk beter.
Deze feature zorgt voor een veel betere balans tussen snelheid en de verdediging hiervan. Verdedigers worden hierdoor niet gedegradeerd als pionnen, die met gemak door snelle spelers worden gepasseerd.
De A.I. van je medespelers in de verdediging is ook veel aangenamer. Ze lopen meer met hun man mee en zorgen er toch wel voor dat jij je iets minder druk hoeft te maken achterin.
Wanneer je een mislukte sliding maakt is er niet gelijk een man overboord, zoals dit bij voorgaande FIFA delen vaak wel het geval was. Halverwege de sliding kun je de verdediger laten opstaan, om zo een tweede poging te kunnen wagen om de bal te veroveren. Dit alleen al behoort tot één van de belangrijkere FIFA 16 verbeteringen.
De verdediging van de tegenstanders is natuurlijk ook verbeterd, dus scoren zal in het begin misschien ook wat moeilijker gaan. Vind je het toch lastig? Probeer een team waarin deze topverdedigers de baas zijn.
78971 1

Een sterker middenveld

Ook het middenveld was in het vorige deel van FIFA niet altijd om over naar huis te schrijven. Daar zijn in FIFA 16 verbeteringen in aangebracht. Belangrijk, aangezien je natuurlijk wel de kans moet krijgen om langs die versterkte muur van verdedigers te kunnen komen.
Geen slappe hap, maar haarscherpe steekpasses die je naar je voorhoede kunt spelen. Ook verdedigende middenvelders zijn een stuk alerter en slimmer, ze staan op scherp om die ballen van de tegenstander te onderscheppen. Een overzicht van de beste middenvelders vind je hier!
78972

De FIFA 16 trainer

Voor de mensen die nog niet zover zijn in de voetbalgame heeft FIFA 16 een trainer ingebouwd, die je vertelt hoe jij je zaken beter op orde kunt brengen. Maar ook voor gevorderden kan dit een tool zijn die je skills mogelijk kan aanscherpen. Kunnen je passes of steekballen beter of zijn er handigere manieren op situaties uit te verdedigen? Daar waar er ruimte is voor verbetering, vertelt FIFA 16 je dat.
78973

Keepers

Alhoewel in FIFA 15 de keeper een stuk verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger, is de doelman in FIFA 16 een grotere rots in de branding. De keeper staat beter, anticipeert meer op waar de bal gaat komen en springt sneller op de bal wanneer deze in het territorium van de doelman komt. Wanneer je dan ook nog eens een Keeper uit de top 5 kiest is je team onverslaanbaar!
78974

Schieten, passen en voorzetten


In FIFA 16 zijn de schoten ook wat gedetailleerder. Voorzetten zijn een stuk beter te controleren en komen hierdoor beter aan. Ook kun je nu een precisieschot uitvoeren, die de voetballer in staat stelt de bal op de exacte plek te krijgen. Passes worden ook vloeiender gegeven, waardoor je medespeler een stuk beter wordt bereikt. Dit is nog een opvallende FIFA 16 verbetering bij het spelen van de game.
78975

Vrouwenteams

Één van de meest opvallende features is natuurlijk de optie op te kunnen voetballen met vrouwenteams. Wanneer je de footie wil spelen met dameselftallen, zijn de mogelijkheden vanzelfsprekend beperkter dan met herenteams. De keuze bestaat uit twaalf nationale selecties, waar Nederland helaas geen deel van uitmaakt!
Wat wel gaaf is aan de feature is dat de bewegingen van dames erg verschillen van die van de heren. EA Sports heeft duidelijk nuance proberen aan te brengen in de verschillen tussen heren- en damesteams.
78976 1

Spelers trainen In Carrière modus

Voor spelers van de Carrière modus is deze feature wel heel fijn. Een lange tijd was het niet mogelijk om in de Carrière modus van de game spelers op bepaalde vaardigheden te trainen. Waar jij denkt dat een speler zich meer in moet ontwikkelen kun je nu zelf bepalen. Wanneer je spelers hebt die niet op een bepaalde positie kunnen staan, kun jij ze zelf trainen zodat zij zich meer gaan vormen naar de gewenste positie.

Populair Nieuws