De top 10 beste Nederlandse series die je niet mag missen

Article
dinsdag, 29 september 2015 om 12:48
xgn google image
Het Nederlands film festival is weer druk in de weer en loopt van 23 september tot 2 oktober. Om het Nederlands trots een beetje hoog te houden hebben we de top 10 beste Nederlandse series van het moment opgesteld.

10. Familie Kruys

Op verzoek van RTL 4 kwamen Linda de Mol en Will Koopman samen met het concept voor Familie Kruys. RTL wilde graag een nieuwe serie uitzenden die leek op het Amerikaanse Modern Family. De serie is hoewel dit toch drastisch anders geworden, aangezien het gezin in deze serie vrij ouderwets is. Ook is het lastig om Modern Family te evenaren, want ja... Modern Family is gewoon briljant.
De Familie Kruys gaat over de familie van Bette, haar broer Kirk en hun vader Thomas. Bette is een succesvol stylist die regelmatig met BN'ers werkt. Ze lijkt een prachtig leven te leiden, maar diep van binnen is ze een onzekere single vrouw die op zoek is naar liefde en erkenning.
Haar broer heeft wel een liefdevolle relatie, maar door zijn faalangst duwt hij zijn man steeds verder van zich af. Wanneer dan ook hun vader met de veel jongere Roemeense Ruxandra aan komt zetten, voelt Bette zich nog slechter dan ooit tevoren.
Familie Kruys werd in maart voor het eerst uitgezonden en er is ondertussen alweer een tweede seizoen onderweg voor de serie.

9. Flikken Maastricht

Voor de fans van politieseries is Flikken Maastricht zeker een goede optie. De serie loopt al sinds 2007 en was voor het eerst als timeslot-opvolger van Spangen te zien. Zoals de naam al zegt speelt de serie zich af in Maastricht.
In de serie heb je een team van politieagenten en rechercheurs die elke aflevering enkele spannende en soms ook komische zaken behandelen. Per aflevering is er meestal een politieduo dat de hoofdrol speelt, zo heb je het duo Floris Wolfs en Eva van Dongen die vaak levensgevaarlijke zaken behandelen terwijl een ander duo Marion Dreesen en Romeo Sanders juist onschuldige zaken behandelen.
Ook krijg je in de serie veel te zien over het privéleven van de karakters, wat ervoor zorgt dat je de karakters beter leert kennen. Dit zorgt bij sommige mensen voor een sterkere band met de serie.
Ondertussen zijn we alweer aanbeland bij seizoen 10 dat eind augustus dit jaar op de televisie is verschenen. AvroTros heeft ook bekendgemaakt dat er nog een seizoen 11 en 12 zullen volgen en het is bijna zeker dat de serie na seizoen 12 gaat stoppen. Voor de fans is dit niet het einde, want er komt een nieuwe Flikken serie: Flikken Rotterdam. Wanneer deze serie precies gaat beginnen is nog niet helemaal zeker, maar de productie is wel bevestigd.

8. Bluf

Geld, geld, geld en een heleboel humor. Bluf is een nieuwe serie dat je een kijkje geeft in de wereld van pokeren en te veel geld om uit te geven.
Bluf is de eerste dramaserie van RTL5. Het verhaal gaat over Philip, een jongen die opgroeit in een van de armste wijken van Amsterdam samen met zijn broer Hein en zijn jeugdvrienden Mark en Tjé. Plotseling verdient Philip van het een op het andere moment veel geld met een pokertoernooi.
Na zijn winst besluit hij de winst de delen met zijn beste vrienden en koopt hij een huis waar ze met zijn allen kunnen wonen. Vanaf het moment van winst speelt geld ook geen enkele rol meer en belanden ze in een rollercoaster waarin niks te gek is en alles werkelijkheid kan worden.
De hoofdrol wordt hier gespeeld door Achmed Akkabi en de rest van de cast bestaat onder andere uit Géza Weisz, Javier Guzman, Yolanthe Sneijder Cabau en Jan Kooijman. De serie is verder te vergelijken met de Amerikaanse serie Entourage.
De serie is elke donderdag te zien op rtl 5. Momenteel is seizoen 2 ook alweer begonnen.

7. Divorce

We hebben dan eindelijk de mannelijke tegenhanger van Gooische Vrouwen: Divorce. Divorce is een Nederlandse dramaserie die gaat over het leven van drie mannen die in het midden van een echtscheiding staan. Ze wonen alle drie samen in een luxe villa waar ze samen om proberen te gaan met hun problemen. De serie is bedacht door Linda de Mol en is in principe de mannelijke tegenhanger van de populaire serie Gooische Vrouwen, die in 2009 afgelopen was.
Het verhaal van Divorce draait om alle dingen die een scheiding met zich meebrengt. Hierbij kun je denken aan heftige emoties, fikse ruzies, rouw, twijfels, verkeerde keuzes, kinderen, jezelf terugvinden, een schone lei beginnen en weer moeten daten op je veertigste. Er is in ieder geval genoeg te vinden in deze serie.
De serie ging eind 2012 in première bij RTL 4. Ondertussen zijn er al drie seizoenen uit van de serie en op 20 maart 2015 werd door acteurs Zeelenberg en Wijs de komst van een alweer vierde seizoen bekendgemaakt. De opnames voor het vierde seizoen begonnen in maart en ook deze serie zal in het najaar van 2015 weer terugkomen op de televisie.
Een echte mannenserie, maar tegelijkertijd ook zeker aan te raden voor vrouwen. Er is in ieder geval een goede verhouding drama/humor te vinden in deze serie.

6. Gouden Bergen

Gouden bergen is een komische dramaserie van SBS6. In de serie volgen we zes welgestelde vrouwen en hun familie. Het verhaal speelt zich af in het dorp Bergen, vandaar de titel ook van de serie.
In de serie dreigen de vrouwen hun rijke leventje kwijt te raken nadat hun mannen in de problemen komen waardoor alles mis dreigt te gaan. De vrouwen zetten in ieder geval alles op het spel om hun geld en hun lekkere leventje te behouden en kennen geen grenzen.
In Gouden Bergen worden de hoofdrollen gespeeld door Plien van Bennekom, Jelka van Houten, Eva Duijvestein, Margo Dames, Tina de Bruin en Fockeline Ouwerkerk. Veel van deze actrices kennen we van andere bekende series of toneelstukken, zo heb je bijvoorbeeld Plien die we kennen van het komische theater duo Plien en Bianca.
Momenteel is alleen seizoen 1 uit van Gouden Bergen, maar wel is eerder dit jaar aangekondigd dat seizoen 2 ook snel zal volgen. De serie is alleen te zien op SBS6.

5. Zwarte Tulp

Zwarte Tulp is de eerste Nederlandse dramaserie die alleen geproduceerd wordt voor internet. Een nieuwe on-demand dienst van Videoland genaamd Videoland Unlimited die vorige zomer werd gelanceerd zend de serie uit. Met de nieuwe online dienst probeert Videoland met Nederlandse series een alternatief te zijn voor het Amerikaanse Netflix.
De serie gaat over twee familiebedrijven die een zwarte tulp proberen te kweken. Je hebt de familie Vonk en de familie Kester, die beide al jaren succesvol zijn in de tulpenbollen sector. De familie Vonk kweekt originele bollen waarbij de familie Kester gedreven is in het kopen en doorverkopen van bollen. De families zijn rivalen geworden door een ongeluk 15 jaar eerder waarbij de ene familie de andere heeft beschuldigd.
De serie combineert drama met een flinke dosis spanning en romantiek. De jarenlange vete wordt versterkt door de race om de zeldzame zwarte tulp. Uiteindelijk wordt het mysterie van de serie ontrafeld.
De serie bestaat momenteel uit 1 seizoen, waarvan alle afleveringen te kijken zijn op de online dienst van Videoland en ook tegenwoordig te zien op RTL 4.

4. Bagels & Bubbels

Bagels & Bubbels is je dagelijkse dosis feel good romantiek en drama. Het is een Nederlandse televisieserie die in 2015 voor het eerst op de televisie werd uitgezonden. De serie gaat over een bekende superster genaamd Noa en een bakkersjongen genaamd Rick die uiteindelijk een romance krijgen.
Rick is een simpele bakkersjongen die nog steeds bij zijn ouders woont samen met zijn broer Danny. Op een dag wanneer hij in een restaurant is komt hij Noa tegen en wordt (duh) verliefd. Niet echt handig van Rick, want hij is al 9 jaar samen met zijn vriendin Vanessa. Noa daarentegen is een internationaal topmodel en ook nog eens de dochter van een hotelmagnaat. Ze is ook toevallig net single …
De serie is een Nederlandse bewerking van de Israëlische serie Lehiyot Ita uit 2013, die later vernoemd werd naar The Baker and The Beauty. Het is wel een beetje een cliché verhaal, maar het is het type romantiek drama dat veel mensen graag kijken. De Nederlandse draai aan de naam geeft het verschil aan tussen de leefwereld van de bakker die bagels eet en de superster die dan champagne drinkt.
De twee hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Egbert Jan Weeber en Bracha van Doesburgh. Verder zien we nog bekende namen als Halina Reijn, Géza Weisz, Hans Kesting en Tanneke Hartzuiker.

3. Meiden van de Herengracht

In deze splinternieuwe serie van Net5 maken we kennis met drie succesvolle vrouwen. Nico Weesenbeek (Kim Pieters) is hoofdredacteur van een groot tijdschrift en is getrouwd met Robert. Het huwelijk loopt niet erg lekker en de twee leiden in principe gescheiden levens. Verder heeft ze een oogje op de veel jongere Hugo Willems, een fotograaf die voor haar tijdschrift werkt.
Wendy Bergman (Fockeline Ouwerkerk) is een programmamaakster en een duidelijke workaholic. Ze is getrouwd, maar moet wel omgaan met het minderwaardigheidsgevoel van haar man. De derde vriendin in de serie is Hannah Hamel (Sarah Chronis) een talentvolle modeontwerpster. In de serie raakt zij verwikkeld in een liefdesaffaire met een miljardair.
De serie zit boordevol drama en humor en kijkt zeker lekker weg. De serie is zoals de titel vermeld gefilmd rond de Herengracht, waardoor je tijdens het kijken je midden in Amsterdam waant.
De serie is 2 september in première gegaan op Net5 en loopt momenteel nog steeds door. Informatie over een aankomend tweede seizoen is er nog niet.

2. Overspel

Overspel is een Nederlandse thriller televisieserie van Frank Ketelaar en wordt uitgezonden op Nederland 1. De serie ging in september 2011 in première en heeft sindsdien al twee seizoenen volledig uitgezonden.
De titel van de serie slaat op het overspel dat wordt gepleegd door fotografe Iris Hoegaarde met de advocaat Willem Steenhouwer. Deze worden gespeeld door Sylvia Hoeks en Fedja van Huêt. Iris komt via haar werk in contact met Willem en al snel begint de affaire.
De serie is een en al spanning en kreeg ook meteen een goede ontvangst van de kijkers. Verder spelen er mensen in de serie zoals Kees Prins en Guido Pollemans.
Het tweede seizoen werd in 2013 voor het eerst uitgezonden en rond dezelfde tijd werd ook al een derde seizoen bevestigd. Het derde seizoen is al druk in productie en zal eind 2015 terugkeren op de Nederlandse televisie. Dit is zeker een serie voor mensen die van een beetje spanning en romantiek houden. Je wordt van aflevering tot aflevering meesleept.

1. Penoza

"Welkom in de onderwereld". Dit is hoe Penoza zichzelf beschrijft. De serie ging in 2010 in première en wordt omschreven als een misdaadserie. De hoofdrol in de serie is weggelegd voor Carmen van Walraven, gespeeld door actrice Monic Hendrickx.
De titel Penoza werd bedacht door Johan Nijenhuis. Deze zogenaamd vrouwelijke vorm van het woord penoze is een verwijzing naar de hoofdrol, een vrouw die zich opwerkt in een door mannen gedomineerde onderwereld. Dit verwijst ook meteen naar de bovenstaande slogan van de serie.
De serie gaat over Carmen. Carmen is de vrouw van topcrimineel Frans van Walraven. Als Frans wordt vermoord, zit er voor Carmen niets anders op om zijn plaats in te nemen. Anders is haar familie niet veilig.
Ze worstelt zich een weg door de Amsterdamse onderwereld en stuit daarbij op keiharde criminelen, hun (minstens zo geslepen) vrouwen, bikkelharde concurrenten en corrupte rechercheurs. Ze probeert er alles aan te doen om haar familie veilig te stellen en ze een normaal leven te bieden.
Na drie succesvolle seizoenen is sinds 13 september dit jaar ook seizoen 4 te zien op NPO 3. Een spannende serie voor de liefhebbers van onderwereld drama.

Populair Nieuws

Laatste Reacties