De beste PS1 games volgens de redactie - PlayStation 20 jaar

Article
dinsdag, 29 september 2015 om 16:33
xgn google image
Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat de PS1 voor het eerst in de Europese winkels lag. Dit is natuurlijk een mooi moment om terug te blikken op de console die velen van ons enorm veel (jeugd)vermaak bracht. Lees hier wat de redactie van XGN als antwoord geeft op de vraag wat de beste PS1 games zijn.

Laura:

Game: Crash Bandicoot Team Racing (CTR)
Wanneer ik denk aan de PS1, denk ik bijna meteen aan CTR. Ik heb daar als kind enorm veel tijd in gestopt, waardoor ik uiteindelijk alle levels plus geheime weggetjes helemaal uit mijn hoofd kende. Bovendien heb ik de game tig keer uitgespeeld. Ik kon het dan ook niet laten om deze game vele jaren later ook op mijn PS Vita te downloaden, zodra ik merkte dat dit mogelijk was!

Calvin F:

Game: Spyro the Dragon
Spyro mag tegenwoordig wel bekend zijn van de Skylanders, ik ken het paarse draakje van games op de originele PlayStation. Vooral de eerste is een game die ik echt helemaal kapotgespeeld heb in mijn jonge jaren. De graphics zijn nog steeds te pruimen, de muziek is lekker catchy en de levels zijn interessant. Een echte aanrader!
79196

Theo:

Game: Castlevania Symphony of the Night
Voor mij was dat Castlevania: Symphony of the Night. Ik heb aan zoveel PlayStation 1 games plezier beleefd, maar deze schiet zo ineens te binnen in een rijtje met Final Fantasy 7, WipeOut en Tekken.
Castlevania: Symphony of the Night heb ik dan ook vele malen uitgespeeld en iedere keer weer wist de game me uit te dagen. Zelfs toen ik deze game later op de Xbox 360 weer speelde kon ik me er nog prima mee vermaken. Een tijdloos spel is dit.

Johan:

Game: Destruction Derby 2
Ik heb zelf nooit een PS1 gehad - ik speelde toen vooral op de pc - maar heb wel een tijdje de console van mijn buurman geleend. Veel variatie qua games had ik dus niet, omdat ik naast zijn spellen geen nieuwe kocht. De titel die mij het meest is bijgebleven is Destruction Derby 2.
Het is zo lang geleden dat ik die game hebt gespeeld, dat ik niet eens meer weet of hij goed of slecht was. Maar de herinneringen eraan zijn prachtig. Met twintig auto's in een arena elkaar kapot proberen te rammen blijft een heerlijk jeugdsentiment!
79203

Koen:

Game: Ape Escape
Metal Gear Solid, Xenogears en Symphony of the Night zijn allemaal top titels die ik vandaag de dag nog hoog heb staan... maar niks doet mij meer denken aan de Playstation 1 tijd dan Ape Escape. Deze knots gekke platformer waarin je losgeslagen apen moest vangen met een netje maakte veel indruk op mij aangezien ik vooral de aapjes erg leuk vond.

Kasper:

Game: Castlevania Symphony of the Night
Mijn favoriete PlayStation One game is Castlevania: Symphony of the Night. In deze klassieke Castlevania game speel je met Alucard, de zoon van Dracula in plaats van een van de Belmonts.
De game bevat zoveel geheime ruimtes en plekken om te ontdekken en de gameplay was voor die tijd zo ontzettend goed dat deze game zonder twijfel mijn favoriete PlayStation One game is. Eervolle vermelding gaat uit naar Metal Gear Solid, die vrijwel net zo goed is als Castlevania: Symphony of the Night.
79225

Reinder:

Game: Tekken 2
Ik had zelf geen console, maar na school konden we wel eens bij een schoolvriendje spelen. Hij mocht dan al voor het eten achter de televisie zitten! Als klein jochie dat ik was, was dit natuurlijk ontzettend bijzonder, haha. Tekken 2 was mijn favoriet omdat je dit ook kon spelen wanneer je er niet zo goed in was: ouderwets button bashen!

Rox

Game: Tekken 3
Zeker weten dat ik de meeste uren heb gestopt in Tekken 3! Oh man, als ik er nu aan terugdenk: wat heb ik leuke dagen beleefd met die game. Tegen iedereen moest ik een potje Tekken spelen en ik móest winnen. Die karakters waren geniaal. En god wat had ik een hekel aan sukkels die gingen button bashen, al die stakkers heb ik mooi ingemaakt!
Vooral Eddy was leuk, die kon lekker op de kop op zijn handen staan en dan met zijn benen heen en weer trappen. Toch ging er elke keer iets fout toen ik dat in het echt probeerde te oefenen...

Populair Nieuws