De toegevoegde waarde van de Batman Arkham Knight Season Pass

Article
zaterdag, 30 mei 2015 om 13:06
xgn google image
Batman is al een hele tijd in de Arkham games actief. Arkham Knight is het laatste avontuur van Batman in Rocksteady's drieluik en zal ook een Season Pass krijgen. Maar wat heb je hier eigenlijk aan? Wij geven je vijf redenen waarom de Batman Arkham Knight Season Pass toegevoegde waarde heeft!
We weten al dat de extra content voor Arkham Knight gedurende een periode van zes maanden geleidelijk uit zal komen en dat je deze middels een Season Pass kunt binnenhalen. Maar waarom zou je deze per se moeten aanschaffen?

5. Batman Arkham Knight Season Pass geeft je oude Batmobiles

Batman is natuurlijk al een tijdje in de running, al 76 jaar om precies te zijn. Hij verscheen als eerste in de Detective Comics van DC comics, waar hij eerst de Caped Crusader genoemd werd, daarna The Bat-Man en uiteindelijk als Batman door het leven ging.
Zoals iedereen wel weet, is Batman een miljonair en rijkelui hebben nou eenmaal een hele garage vol auto's.
Zo ook Bruce Wayne. Hij is ooit begonnen met een redelijk simpele Batmobile, maar rijdt nu in een halve tank rond. Daar zitten natuurlijk nog een heleboel Batmobiles tussenin, die eigenlijk nooit in de games te zien waren. Tot nu dan.
In de content voor de Season Pass zitten namelijk alle Batmobiles vanaf het begin van Batmans carrière. Jep, je kunt in Arkham Knight met Batmans voertuigen over het asfalt scheuren. Helaas wel alleen op een racecircuit, maar toch.
Alle circuits zijn overigens op de Batmobiles afgestemd.
72178

4. Een berg nieuwe uitdagingen

Natuurlijk bevat Arkham Knight, net als voorgangers Arkham Asylum, Arkham City en de prequel Arkham Origins, een hele reeks uitdagingen.
De ene keer gaat het erom dat je zo snel mogelijk iedereen uitschakelt zonder gezien te worden. De andere keer moet je een zo lang mogelijke combo aaneenrijgen terwijl je een horde criminelen van je afslaat.
Heb je een uitdaging eenmaal gehaald, dan komt je score *samen met je positie op het leaderboard) in beeld. Het doel is natuurlijk om overal een zo goed mogelijke score neer te zetten.
De uitdagingen in de Arkham games weten de gameplay zo flink te verlengen. Maar goed, als je deze voltooid hebt, wil je natuurlijk meer. En met de Season Pass kan dat.
Warner Bros. heeft namelijk al aangegeven dat de uitdagingen in de game zullen worden aangevuld met een hele reeks nieuwe beproevingen op het gebied van stealth en vechten. Ook de andere elementen van de game komen hierin terug. Genoeg uitdaging, dus!
72179

3 Extra outfits voor alle karakters

In Batman: Arkham Knight krijg je met een hele groep superschurken te maken die de handen ineengeslagen hebben. Hun doel: Gotham overnemen en Batman om zeep helpen. Batman is in Arkham Knight echter niet alleen; hij heeft wat vrienden bij zich.
Batmans vrienden/bondgenoten zijn Nightwing, Robin en Catwoman. Deze karakters zullen in de game hun eigen missies hebben en daarmee elk een stukje van het verhaal invullen. En dat doen ze in stijl, maar met de Season Pass komt daar alleen maar meer stijl bij.
Met de Season Pass krijg je namelijk extra skins voor al deze karakters en natuurlijk voor Batman zelf. Verwacht voor Batman, Robin en Nightwing de meest brute outfits, voorzien van extra bepantsering, en voor Catwoman een uiteenlopend scala aan latex en leren outfits.
Er is ook een grote kans dat Warner Bros. een aantal pakken uit het verleden van de superhelden uit de kast trekt.
72180

2. Aanvullende verhaallijnen voor Batmans makkers

Batman: Arkham Knight heeft natuurlijk als doel om Rocksteady's trilogie af te sluiten. Batman staat voor de grootste uitdaging ooit als Scarecrow, Harley Quinn, Two-Face, Riddler, Penguin en nog een boel andere schurken op hem gaan jagen.
Hoe dat afloopt is nog maar even afwachten, maar middels de Season Pass komt er sowieso nog een stukje verhaal bij. Dit verhaal heet The Season of Infamy en daarin krijgen Robin, Nightwing en Catwoman te maken met andere, nog onbekende, superschurken.
De verhaallijn zal zich afspelen voor en na de gebeurtenissen in Arkham Knight. Hoe dit precies aansluit op Batmans verhaal is onbekend, maar alleen al omdat deze verhaallijn de andere karakters volgt, is deze content absoluut van waarde!
72181

1. Batgirl is van de partij!

En dan biedt de Season Pass, als kers op de taart, iets wat nog niet eerder in de Arkham games voorbij is gekomen: Batgirl!
Het verhaal van Arkham Asylum, Arkham City en Arkham Knight spelen zich allemaal in de gelijknamige inrichting en de stad eromheen af, maar Batgirl is daar nooit te zien. Daarom is het logisch dat Batgirls verhaal in Arkham Knight zich op een nog onbekende locatie afspeelt.
Het verhaal is namelijk een prequel die bepaalde gebeurtenissen uit Batgirls carrière toont. Warner Bros. heeft al aangegeven dat dit verhaal een aantal nieuwe elementen zal kennen, maar welke kunnen we helaas nog niet melden.
De Season Pass van Arkham Knight zal op de releasedatum van de game beschikbaar zijn voor een bedrag van ongeveer 40 euro. Zoals je gelezen hebt, is de Pass dat bedrag absoluut waard. Arkham Knight komt op 23 juni uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en de PC.