FIFA 16 toernooi bij Teufel Raumfeld deel 1 was een succes

  Het EK is van start gegaan, dus dit is een uitgelezen moment voor een FIFA 16 toernooi. Teufel Raumfeld was gisteren toneel voor de eerste voorronde. Op 21 juni volgt de tweede voorronde en de finalisten plaatsen zich voor de grote finale op 9 juli, waarbij de winnaar het opneemt tegen de winnaar uit Berlijn.

  Teufel Raumfeld organiseert in samenwerking met XGN.nl een FIFA 16 toernooi gespeeld over meerdere dagen. Gisteren was de eerste voorronde aan de beurt. Het toernooi waarbij zestien deelnemers verdeeld over twee dagen kunnen deelnemen, kende op de eerste dag (helaas) een matige opkomst. Er waren slechts vier spelers op komen dagen, maar misschien wel door het feit dat ze bij binnenkomst al zo dichtbij de finale waren, maakte dat ze alle vier extra gebrand waren op de overwinning.

  FIFA 16 toernooi

  Mooie prijzen te winnen

  De finalisten van dag 1 en dag 2 – die gespeeld wordt op 21 juni – zullen op 9 juli in een finaleavond uit gaan maken wie het FIFA 16 toernooi op zijn naam weet te schrijven. Er zijn mooie prijzen te winnen zo krijgt de derde plaats een Bluetooth speaker, de tweede plaats een 2.1 geluidsset en de nummer één een krachtige 5.1 set ter waarde van 600 euro. Daarnaast zal de winnaar van het Nederlandse toernooi op 9 juli een wedstrijd spelen tegen de winnaar van de Duitse variant. Hopelijk voor Nederland zijn we daarin wat succesvoller en weten we op die manier het EK nog enigszins kleur te geven.

  Voor het FIFA 16 toernooi hadden de mannen van Teufel Raumfeld de hulp ingeschakeld van Rocky Hehakaija, een bekend straatvoetbalster en ex-Oranje speelster. Zij zou de host van de avond zijn en de wedstrijden voorzien van commentaar en analyses en de spelers enkele vragen stellen na afloop van hun wedstrijden. Voordat dit zover was, volbracht zij eerste een heuse loting waarbij de zes groepshoofden van het EK, aangevuld met Nederland en Italië, in balletjes waren gestopt. Om het FIFA 16 toernooi zo eerlijk mogelijk te houden, werden deze één voor één getrokken en gekoppeld aan een speler.

  FIFA 16 toernooi loting

  Het FIFA 16 toernooi kon van start

  Het toernooi kon beginnen en de eerste wedstrijd die we konden aanschouwen, was België tegen Spanje. Hoewel België op papier de underdog zou moeten zijn, was dit op het beeld niet terug te zien. België wist Spanje op te rollen met 3-0 en drong daarmee automatisch door tot de finale.

  De andere halve finale ging tussen Italië en jawel; Nederland. De ‘Nederlandse school’ leek zijn glorietijd weer terug te hebben en het wachten was op de 1-0, ware het niet dat, zoals altijd, Nederland vlak voor tijd de deksel toch op de neus kreeg. Zo werd het 1-0 voor Italië en een penalty in de laatste seconden zorgde er ook nog eens voor dat het 2-0 werd. Deelnemer Robert Mesman, die de eer van Nederland hoog moest houden, zei "Er had meer ingezeten. Ik verdiende hem om te winnen, maar uiteindelijk gaat hij op een typisch Italiaanse manier met de overwinning aan de haal."

  Nadat de troostfinale was geëindigd in een 3-1 overwinning voor Nederland kon de finale beginnen. Onder het commentaar van Rocky, gelukkig maar anders moesten we naar dat gezeur van Evert ten Apel en Youri Mulder luisteren, gingen België en Italië van start. België nam al snel een ruime voorsprong van 3-0. We gingen uiteindelijk met 3-1 rusten en een snelle tweede treffer na de rust deed nog wat hoop geven voor Italië, maar het bleek niet genoeg. Zelfs het luide gejuich en aanmoediging van de vrienden van de speler konden niet bijdragen aan een beter resultaat.

  De winnaar Guy Creton zei "Ik ben super blij dat ik gewonnen heb. Het is het mooiste moment uit mijn leven", zei hij met een knipoog. "Al had ik dit van tevoren niet verwacht", vulde hij aan. Hij kijkt tevens uit naar de finale en hoopt ook dan weer hoge ogen te gooien.

  Meedoen kan nog!

  Ondanks de geringe opkomst was het een ontzettend leuk FIFA 16 toernooi. Mede door de toevoeging van de host, het aanwezige fanatieke publiek en natuurlijk een hapje en een drankje gaven toch wat extra’s aan de avond. De aanmeldingen voor de tweede voorronde op 21 juni lopen erg hard, dus je moet er snel bij zijn. Lijkt het je ook leuk om mee te doen, dan kan je jouw aanmelding sturen naar showroom-amsterdam@teufelaudio.nl en wie weet, word jij wel de nieuwe FIFA koning.

  FIFA 16

  Verkijgbaar vanaf 24 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.