5 Prey gameplay elementen die we terug willen zien

Article
maandag, 13 juni 2016 om 12:29
xgn google image
Een oude franchise wordt nieuw leven ingeblazen. Prey 2 heeft tijdens de Bethesda persconferentie een nieuw leven gekregen, waarbij bevestigd is dat de game er na elf jaar aan zit te komen. Maar welke Prey gameplay elementen zorgden ervoor dat een sequel zo gewenst is?

5. Interessant verhaal

Het verhaal van Prey valt enorm op tussen alle andere titels die sinds zijn release in 2016 uitgekomen zijn. Een controversiële samensmelting van een inheemse cultuur en het futuristische onbekende zorgt voor een spannende reis! De game is daarbij ook nog eens gebaseerd op oude mythen, om het feest compleet te maken. Een van de unieke Prey gameplay elementen is dan ook het verhaal.
Domasi "Tommy" Tawodi en zijn familie zijn Cherokee, een Indiaanse stam die uit Amerika komt. Alles is leuk en aardig totdat er opeens een buitenaards schip, The Sphere, langskomt die miljoenen mensen en objecten opzuigt om de intergalactische gemeenschap van leven te voorzien. Een pechvogel dat Tommy is, maakt hij ook deel uit van deze ontvoerde menigte, samen met zijn vriendin en grootvader. Het is aan Tommy de taak om in een wereld van technologie zijn weg te vinden om de mensen te redden van wie hij houdt.
92767

4. Rijkelijk bloedvergieten

Prey is samen te vatten als een gorefest waarbij de ledematen je om de oren vliegen. Er zijn weinig games uitgekomen die zo scheutig zijn als het gaat om bloedvergieten. De gamers die het maar niet gewelddadig genoeg kan, wordt dan ook beloond met het spelen van deze game. Niks is namelijk zo bevredigend als een lastige vijand in stukken zien spatten!
Tijdens het spelen van Prey kan je af en toe je ogen niet geloven. Het is bekend dat het aliën genootschap moet overleven door middel van de aardse materie, maar dat de mensen en andere wezens zo tot voer worden omgezet, zorgt op zijn tijd wel voor een punt waarop je maag zich omkeert. Mensen worden gemarteld, uitgewrongen en gespietst voor een buitenaards diner. Er is zelfs een punt waarbij kinderen tegen elkaar opgezet worden, wat wel heel ver gaat!
92768

3. Booooom baby!

Voor Tommy moet het natuurlijk een hele opgave zijn geweest, opeens van het platteland naar een kwaadaardig ruimteschip. Deze cultuurshock wordt alleen nog maar vergroot door de technologie die er te vinden is. De belangrijkste gadgets om je toch een beetje door de hordes aan aliëns heen te helpen zijn de wapens die je er vindt, die verrassend uniek zijn!
In totaal zijn er negen wapens te verzamelen in de game, als je de havik van Tommy niet mee rekent. Deze schietijzers komt in alle vormen en maten, waarbij ze stuk voor stuk uitzonderlijk doeltreffend zijn. Zo heb je de Crawler Cannon, die levende wezens afschiet als explosieven en een gif schietende shotgun, de Acid Sprayer. Er is in ieder geval genoeg blinkends om het buitenaardse gespuis een lesje te leren.
92772

2. Geestige puzzels

Dat tommy niet de doorsnee Amerikaan is, zorgt voor een aantal unieke Prey gameplay elementen. De Indiaan beschikt namelijk over de mogelijkheid om buiten zijn eigen lichaam te treden en door de geestenwereld heen te stappen. Zijn lichaam blijft hierdoor achter, maar zijn hemelse persoonlijkheid blijft door kunnen bewegen.
Het verlaten van je lichaam is nodig om een groot aantal puzzels op te lossen. Zo kan je geest door bepaalde barrières heen die geen vlees toelaten, om vervolgens hier en daar een schakelaar over te halen. Naast het gebruiken van je geest zijn er nog veel meer puzzels op te lossen. In de ruimte hoor je namelijk te kunnen goochelen met zwaartekracht en daar wordt goed aan voldaan.
92775

1. Niet de standaard vijanden

Je kan dan wel vette wapens hebben, maar er moeten wel genoeg vijanden af te knallen zijn. Daar zit het bij Prey ook niet bepaald mis, aangezien de monsters en aliëns vaak te verschrikkelijk voor woorden zijn. Toch wordt hier een poging gedaan om de mutanten een podium te geven, want ze zijn te gruwelijk om geen aandacht aan te besteden.
Wezens gecreëerd door de samensmelting van dode aliens en mensen maken je het leven zuur in The Sphere. Daarnaast vliegen er gigantische octopussen rond die bestaan uit gas en zijn er ook nog geesten die toeslaan vanuit de duisternis. Dit is slechts een klein aantal van de monstruositeiten die je lastig vallen en waar je de muren mee mag beschilderen.
Al deze Prey gameplay elementen zien erg graag terug in de sequel van de game. Ditmaal geen Tommy meer, maar Morgan Yu is de dupe. De game wordt verwacht in 2017 en brengt na 11 jaar eindelijk weer leven in het universum!