10 tips voor FIFA 16 manager - Zo bouw jij een topteam op!

Article
maandag, 05 oktober 2015 om 16:44
xgn google image
Voor offline FIFA spelers is de FIFA 16 Manager carrière ongetwijfeld een spelmodus waar veel uren in gaan zitten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om meteen bij een club als Barcelona of Real Madrid aan de slag te gaan. Mocht je bij een kleiner team beginnen, dan heeft XGN 10 tips om van jouw club een topteam te maken.
Als coach moet je overal rekening mee houden: de opstelling van je tegenstander, de fitheid van je spelers, de vorm van je talenten, al deze dingen spelen een rol bij het samenstellen van je team. Het bestuur verwacht natuurlijk resultaten en wanneer die uitblijven zal jouw kop als eerste rollen.
Om te voorkomen dat je ontslagen wordt, sterker nog, om van jouw team een kampioensploeg te maken, heeft XGN 10 handige tips voor jouw FIFA 16 manager carrière.

10. Koop in het begin een paar oudere spelers

Als FIFA 16 manager heb je aan het begin van je carrière nog geen groot transferbudget. Het is dus van belang om het geld dat je hebt goed te besteden. Jonge, goede spelers zijn vaak duurder dan de wat oudere spelers, terwijl de oudere spelers prima nog een paar jaar mee kunnen. Het is dus helemaal niet erg om een wat oudere speler naar je club toe te halen.
Wanneer je een speler in de leeftijdscategorie 28-32 haalt, kan hij nog prima van toevoeging zijn voor je selectie, terwijl de koopprijs veel lager is dan een speler van rond de twintig jaar. Vooral bij spitsen is dit een groot voordeel. Met een van de wat oudere goaltjesdieven haal jij als FIFA 16 manager op deze manier met een beperkt budget een topscorer in huis.
79512

9. Leen spelers als je te weinig geld hebt

Een andere oplossing voor je kleine transferbudget als FIFA 16 manager is het lenen van een speler. Omdat je sneller salarisgeld vrij kan maken dan transferbudget verdienen, is het een ideale manier om een zwakke positie tijdelijk te versterken. Wat je zelfs nog zou kunnen doen, is aangeven dat je in de toekomst de speler definitief over wilt nemen. Op die manier kan je de speler meteen aan je selectie toevoegen, wanneer het budget hoog genoeg is.
Het nadeel van het lenen van spelers is dat de hogere spelers vaak niet verhuurd willen worden. Dit werkt dus eigenlijk alleen bij talenten voor wat lagere teams. Spelers die bij een topclub spelen, hebben ook vaak iets te hoge salariseisen om naar een lager team te komen.
79514

8. Leen als FIFA 16 manager spelers zelf ook uit

Wanneer je als FIFA 16 manager een redelijke selectie bij elkaar gehaald hebt, moet je niet bang zijn zelf een speler uit te lenen. Het kan voorkomen dat een speler op dit moment niet in je team past, maar wanneer hij drie tot vier punten in zijn algemene rating stijgt, is er opeens wel plek voor hem. Door spelers uit te lenen verzeker je ze van genoeg speelminuten om het potentieel in een talent waar te maken.
Zelfs als je een speler na het stijgen van de overall rating nog niet in je selectie wilt hebben, is het uitlenen van een speler nooit een slechte keuze. De gestegen rating waarmee een speler terugkomt zorgt er namelijk voor dat zijn verkoopwaarde ook toeneemt. Die korte uitlening kan dus net het verschil maken tussen een waarde van een half miljoen of een miljoen.
79515 1

7. Maak als FIFA 16 manager je spelers beter

Elke coach is ook een trainer, jij dus ook. Als FIFA 16 manager is er de mogelijkheid om spelers trainingsoefeningen te laten doen. Het is een absolute aanrader om van deze optie gebruik te maken, ook al kost het je wat extra tijd.
Je kan op deze manier namelijk ervoor zorgen dat je rechtsback voortaan ook op rechtsmidden uit de voeten kan, door hem op aanvallende kwaliteiten te verbeteren. Of je tovert je centraal aanvallende middenvelder om tot de ideale spits.
Net als bij het uitlenen van een speler geldt ook bij het trainen van spelers dat de investering altijd loont. Een speler die meer kwaliteit heeft, levert namelijk ook gewoon meer op. Het is dus best verstandig om een speler buiten de transferperiodes te trainen, zodat je hem de periode daarna voor meer geld kan verkopen.
79516

6. Investeer in talent

Als je na het verkopen van een aantal spelers genoeg geld op je bankrekening hebt staan, is investeren in de toekomst een verstandige zet. Voor jonge, talentvolle spelers moet je soms een aardige duit neerleggen, maar ze zijn de sleutel naar succes.
Bovendien zitten er een aantal verstopte pareltjes in de FIFA 16 manager carrière. Dit zijn spelers die ontzettend veel groeien en daardoor je team naar een hoger niveau kunnen tillen. Als je er vroeg genoeg bij bent, kun je ze voor minder geld halen, maar wees ook niet bang om iets meer uit te geven. Met de juiste speler levert je aankoop hoe dan ook in de toekomst een topspeler op, en anders verkoop je hem een paar jaar later weer voor een hoger bedrag.
Ook Nederlandse spelers zijn in FIFA 16 erg talentvol. Deze vijf talenten kun je als FIFA 16 manager het beste naar je team proberen te halen.
79523

5. Laat iedereen aan spelen toekomen

Je kunt natuurlijk elke nieuwe aankoop die je als FIFA 16 manager doet een basisplaats beloven, of zeggen dat zij de cruciale speler van het team zijn, maar voetballers zijn niet dom. Wanneer jij als manager je beloftes niet na komt, zullen spelers gaan zeuren. Sterker nog, een speler kan op een vertrek aan gaan dringen wanneer hij te vaak op de bank zit.
Zorg er dus voor dat je iedereen laat spelen. Naast het feit dat je iedereen tevreden houdt, heeft het nog meer voordelen: spelers raken namelijk minder snel geblesseerd en ze spelen beter. Bovendien groeien de statistieken van een speler die meer speelminuten maakt sneller. Tegen minder goede teams heb je als manager dus best de ruimte om spelers op te stellen die normaal gesproken buiten je wedstrijdselectie vallen.
79524

4. Wees een keiharde onderhandelaar

Bij het inkopen van je spelers moet je soms keihard zijn. Naast FIFA 16 manager, ben je ook de onderhandelaar bij transfers. Je kan bij het openingsbod gerust onder de waarde van een speler gaan zitten, want alleen de hardste onderhandelaars krijgen de laagste prijzen. Dus ook na het tegenbod een stuk onder de prijs blijven, kan best eens wat opleveren.
Wanneer de club dan akkoord is gegaan, gaat het onderhandelen gewoon door. Spelers kunnen nog wel eens veel hogere salariseisen stellen dan ze eigenlijk verdienen. Ga er gerust een paar duizend onder zitten.
Wanneer je speler dat niet accepteert kun je altijd een winstpremie toevoegen, door een beloningspercentage toe te voegen bij het scoren van een doelpunt of het houden van de nul. Op deze manier zal een speler sneller accepteren dat hij een minder hoge vergoeding per wedstrijd krijgt.
Als je goed wordt in het onderhandelen kun je zelfs topspelers voor kleinere bedragen binnen halen misschien haal je wel één van de beste keepers, verdedigers, middenvelders of aanvallers voor een fractie van zijn waarde!
79532

3. Durf je topspelers te verkopen

Het is misschien pijnlijk om je topscorer van het vorige seizoen te laten gaan, toch kan het zomaar eens het beste zijn voor je team. Wanneer je het geld van de speler nuttig besteed, levert het je misschien wel een of twee betere spelers op!
De FIFA 16 manager carrière volgt namelijk het voorbeeld van de echte voetbalwereld. Spelers die in vorm zijn of goed hebben gepresteerd kunnen voor veel hogere bedragen verkocht worden dan ze daadwerkelijk waard zijn. Door ook hier keihard te onderhandelen en een hoog tegenbod te doen kun je een speler voor misschien wel het dubbele van zijn waarde laten gaan.
Zo bezorgt een speler je vorige seizoen nog het kampioenschap en nu een aantal miljoenen op de bank om in je selectie te investeren. En die nieuwe speler kan zomaar eens de sleutel zijn naar nieuw succes!
79535

2. Maak je geld op in de wintertransferperiode

Aan het eind van de wintertransferperiode moet je ervoor zorgen dat er nauwelijks geld meer op de bankrekening staat. Je kan tot aan de transferperiode in de zomer namelijk niks meer uitgeven en bij een nieuw seizoen is er weer een vastgesteld budget. Dat houdt in dat je overige geld "verdwijnt" bij het begin van het nieuwe seizoen. Dan kan je dus net zo goed al je geld dit jaar uitgeven!
Mocht je nou maar een beetje geld over hebben dan kun je wel nog even een speler lenen of een minder goede speler kopen. Het is dan goed hier een beetje trainingsuren in te stoppen, om die speler het seizoen daarna te verkopen voor meer geld.
79547

1. Zorg voor een uitgebalanceerd team

Je kan na alle voorgaande tips gelezen te hebben, denken: "Ik ga voor talenten!" of "ik koop alleen maar oudere spelers, want die zijn goedkoop". Maar het allerbeste team krijg je als FIFA 16 manager toch echt met een uitgebalanceerde ploeg. Een robuuste centrale verdediger, twee snelle backs, een passende ster op het centrale middenveld en een dodelijke spits om het af te maken.
Met een trainer die keihard kan onderhandelen, oog heeft voor talent en die zijn topspelers op het juiste moment durft te verkopen. Vervolgens kun jij je club al snel gaan meten met de beste teams van het spel!

Populair Nieuws