Wat is jouw favoriete indie-game? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 11 april 2015 om 15:00
xgn google image
Eergisteren is Call of Duty: Black Ops III officieel aangekondigd door Activision. Heeft de XGN Doe Mee daar vandaag wat mee te maken, vraag jij je nu af? Nee, helemaal niks! Wij gaan het hebben over indie-games en de superheldengames van vorige week. Welkom bij de XGN Doe Mee!
Een weekje geleden was de vraagstelling wat nou jullie favoriete superheldengame is. En dat de Arkham reeks van Rocksteady Studios bij iedereen hoog op het lijstje staat is te lezen. Sidenote: de XGN Doe Mee vindt Freddi Fish ook wel een superheld, maar dat heeft vooral met nostalgische gevoelens te maken; goed gevonden Spike! Toch staat de reactie van de week in het teken van The Dark Knight:
Een wel erg goed teken; dat de games je interesse in de films aanwakkeren. En die films zijn zekers niet de slechtste nee. Het treurt de XGN Doe Mee trouwens wel een klein beetje dat er niemand ging voor Spider-Man, behalve onze Rob dan. Hoe dan ook, tijd voor de nieuwste stelling!
En we gaan het hebben over de kleinere titels in de game-industrie. Natuurlijk zijn er enkele grote(re) bedrijven die elk jaar, of om het jaar, een triple-A titel uitpoepen, er zijn ook kleinere studio's die klein spel op de markt brengen. Denk maar aan Limbo, Fez of om nog verder in het verleden te duiken: Cave Story. Ons vraagstuk van deze week is dan ook:

Wat is jouw favoriete indie-game?

Titels zijn er namelijk genoeg. Misschien het enige dilemma waar je tegenaan loopt is: wat is indie? De XGN Doe Mee wil het jullie niet te lastig maken op deze zaterdagmiddag, het is tenslotte weekend, dus we houden het op dit: een studio, ongeacht het aantal werknemers, die zonder een uitgever een spel uitbrengt.
De drie eerdergenoemde titels - Limbo, Fez en Cave Story- zijn gemaakt door individuelen, maar Minecraft en FLOWER zijn door 'grotere' studios gemaakt. Toch nemen we die even mee onder de noemer van indie.
Onze uitleg moet toch concreet genoeg zijn? Zo niet, laat het ons dan weten! Maar wat we het liefste van jullie willen weten is natuurlijk wat nou jouw favoriete indie-game is. Dus laat dat ook even in de reacties hieronder achter en vertel ook WAAROM die kleinere titel nou zo hoog op jouw favorietenlijstje staat. Zien wij jullie volgende week weer terug!