Farming Simulator eSports - Het boerenleven is een competitie

  Er zijn veel simulatie-games die het echte leven nabootsen. Naast Surgeon Simulator (Die je geen volwaardige chirurg maakt) en Goat Simulator is er ook Farming Simulator. Je belandt in het boerenleven, waar je een eigen stuk land onderhoudt. Maar hoe maak je dit competitief? We spraken met Giants Software over de eSports kant van Farming Simulator.

  Hoe combineer je Farming Simulator met eSports?

  Farming Simulator is in basis redelijk simpel. Alles wat je op een boerderij kunt doen, kun je ook beoefenen in de game. Zo oogst je velden met maïs en houd je verschillende dieren om te gebruiken voor productie of andere doeleinden. Maar hoe maak je nou een competitie van het houden van vee of het oogsten van velden?

  ‘De online gemeenschap van Farming Simulator is al langer bezig met met het houden van kleine wedstrijden op het boerenlandschap. Het enige wat wij hebben gedaan is dit naar het grote publiek brengen’, aldus uitgever Giants Software. Het boerenleven wordt natuurlijk nooit alleen beoefend en in Farming Simulator eSports is dit niet anders. In teams gaan spelers de strijd aan in verschillende soorten wedstrijden.

  Natuurlijk kun je niet alle aspecten van het boerenleven combineren met eSports. Daarom is er een aantal modi bedacht die het meest worden gespeeld en het meest aantrekkelijk zijn om naar te kijken.

  Farming Simulator 2019

  De verschillende modi van competitief Farming Simulator

  Wat wij ons vooral afvragen is hoe je Farming Simulator nou interessant maakt om naar te kijken. Bij games als Rainbow Six Siege en Call of Duty is er nooit een rustmoment en zit je altijd in de actie. Bij Farming Simulator komt dit alleen niet snel ter sprake als je met je tractor over het land rijdt.

  Giants Software heeft een aantal modi bedacht, waardoor de ontwikkelaar hoopt dat Farming Simulator eSports leuk wordt voor het grote publiek. ‘We hebben een modus bedacht, waar teams van drie tegen elkaar hooibalen gaan stapelen op een Tetris-achtige manier. Je racet zo snel mogelijk naar de stapel en je moet met je team een zo hoog mogelijke stabiele toren bouwen.’ Nu klinkt dat niet zeer bloedstollend, maar tijdens een kleine preview van een wedstrijd zaten we wel op het puntje van onze stoel. Het vergt veel teamwork om die balen te stapelen en één misstap kan funest zijn. Meer dan deze modus is op het moment nog niet bekend, maar er zijn wel meer van dit soort wedstrijden onderweg.

  FS 2019

  Iedereen kan een eSporter worden

  Natuurlijk vergt het veel oefening om goed te worden in een game en Farming Simulator is hier zeker geen uitzondering op. Mocht iemand competitief Farming Simulator willen gaan spelen is het belangrijk om veel uren in de game te steken. Oefening baart kunst en mocht je denken dat je het in je hebt om een Farming Simulator eSporter te worden, dan kun je altijd een poging wagen aan de competitie. Op verschillende servers van de game kun je nu al voor spek en bonen meedoen aan kleine wedstrijdjes.

  Op verschillende plekken in Europa worden de echte competities gehouden. ‘Iedereen kan zich hiervoor inschrijven, waarna later de teams worden gekozen uit willekeurige spelers die het goed doen’. Op evenementen als gamescom en E3 zijn de wedstrijden te zien, maar ook online op het Twitch-kanaal van Giants Software kun je de eSport volgen.

  Farming Simulator

  Hoe doe je mee aan Farming Simulator eSports?

  Giants vertelt dat je je voor de wedstrijden voor Farming SImulator kunt opgeven tijdens een dergelijk evenement. Na elke wedstrijd worden er spelers uitgefilterd die het net niet halen. Zo houd je aan het einde een aantal spelers over die doorgaan naar de volgende ronde. Op FarmCon 2020 wordt de finale gespeeld, waar de prijzenpot van 250.000 euro gewonnen kan worden. Deze wedstrijd kun je ook volgen op het Twitch-kanaal van Giants Software.

  Farming Simulator 19

  Verkijgbaar vanaf 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.