Far From Home trailer breakdown (Endgame spoilers!)

  De tweede trailer voor Spider-Man Far From Home is uit. Er zijn veel nieuwe beelden van de eerste MCU-film die zich na Avengers: Endgame afspeelt. De hoogste tijd voor een Spider-Man: Far From Home trailer breakdown dus. Grote spoilers voor Avengers: Endgame in dit artikel!

  Sony Pictures Entertainment

  De spoilers zijn echt groot! De beelden in de trailer, en dus ook deze Far From Home trailer breakdown, zijn niet veilig voor wie Endgame nog niet heeft gezien. De trailer begint zelfs met een boodschap van Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man) waarin hij waarschuwt de trailer niet te kijken als je Endgame nog niet gezien hebt.

  10. De wereld rouwt om een held

  De dood van Iron Man heeft grote impact op de wereld. We zien Peter kijken naar een groot graffitikunstwerk dat zijn overleden mentor afbeeldt. Het zou natuurlijk kunnen dat dit er al was, maar het zou ons niets verbazen als dit soort eerbetonen aanzienlijk zijn toegenomen en Peter daarom zegt dat hij Tony’s gezicht overal tegenkomt.

  Extra zwaar is het natuurlijk voor Peter en Happy Hogan. Die laatste zullen we voor de gelegenheid Sad Hogan noemen. Sad Hogan laat Peter weten dat Tony zichzelf niet had opgeofferd als hij er niet op had kunnen rekenen dat Spider-Man het stokje over kon nemen. Een ontroerende gedachte, maar ook een hele verantwoordelijkheid voor Peter. Geen vrolijke manier om de Far From Home trailer breakdown te beginnen, maar ja...

  Sony Pictures Entertainment

  9. Spider-Man ghost Nick Fury

  Nu Spider-Man officieel een Avenger is, en deel heeft genomen aan de strijd tegen Thanos, zijn er instanties waar hij niet meer aan ontkomt. Waar hij voor Infinity War nog een plaatselijke held was, krijgt hij nu ineens telefoontjes van niemand minder dan Nick Fury. Telefoontjes waar hij helemaal geen zin in heeft.

  Maar gelukkig is er altijd de mogelijkheid om een telefoontje te weigeren. Het is alleen geen goed idee als het om Fury gaat. Happy Hogan laat zijn innerlijke Angry Hogan zien wanneer Peter Fury op voicemail zet. Je kunt Nick Fury niet zomaar ghosten, maar daar trekt Spider-Man zich niks van aan. Hij is aan vakantie toe. Dat dit er niet in zit, gaan we verderop in de Far From Home trailer breakdown zien.

  8. MJ komt (een beetje) los

  Michelle Jones, of ‘MJ’ zagen we al in Spider-Man: Homecoming. In die film was ze een buitenstaander en beweerde ze geen vrienden te hebben. Voor haar klasgenoten was ze moeilijk te peilen, maar tegen het einde van de film benaderde ze een klein groepje als vrienden met de boodschap dat ze haar MJ moesten noemen.

  Van deze MJ met vrienden en gevoelens zien we in de nieuwe trailer meer. Zo groet ze Peter en Ned (wel op een manier die een zekere onverschilligheid uitstraalt, maar we zeiden ook niet dat ze veranderd was). Ook lijkt ze een stuk opener. Open genoeg om Peter het vermoeden te geven dat ze hem leuk vindt. We zijn benieuwd hoe dat loopt. Misschien komen we er in deze Far From Home trailer breakdown nog wel op terug.

  7. Je ontkomt niet aan Nick Fury

  Voicemail is leuk voor als je niet met iemand wil praten, maar als diegene beschikt over jarenlange ervaring als spion en een verdovingspistool komt er uiteindelijk een gesprek. Of je dat nu leuk vindt of niet. Zoals Angry Hogan al zei: je kunt Nick Fury niet zomaar ghosten. Nick Fury komt je halen.

  Het moet alleen wel érg belangrijk zijn. Fury is Peter helemaal naar Europa gevolgd om met hem te kunnen praten. De beste vriend van je gesprekspartner verdoven, doe je ook niet zomaar als je even op de koffie komt. Belangrijk is het zeker, maar daarover later meer in deze Spider-Man: Far From Home trailer breakdown.

  6. Mysterio komt uit een andere wereld

  We zien dat Nick Fury Spider-Man voorstelt aan Quentin Beck, onder Spider-Man-fans beter bekend als Mysterio. Wat Beck bijzonder maakt, is niet alleen zijn bijzondere gevoel voor mode, maar vooral dat hij uit een andere wereld komt. Niet van een andere planeet, hij komt gewoon van aarde. Alleen is dat niet onze aarde.

  Fury legt uit dat het vingerknippen van Thanos een gat heeft gecreëerd in onze dimensie. Dat heeft er kennelijk voor gezorgd dat Mysterio van de ene wereld naar de ander kon komen. Hoe het er nu voor staat is onduidelijk. Kan Mysterio terug? En komt dat gat van de eerste vingerknip of waren de latere knippen het probleem? Het is misschien maar goed dat niemand in West Side Story een Infinity Gauntlet droeg.

  5. De Avengers hebben het druk

  Spider-Man mag dan overtuigd zijn dat er wat staat te gebeuren en dat er een held nodig is, maar hij heeft nog steeds geen zin in om die held te zijn. Er zijn toch genoeg andere Avengers? Avengers die sterker zijn dan Spider-Man? Kunnen die de boel niet opknappen?

  Nee, Thor is niet op aarde en Captain Marvel is ook niet beschikbaar. Dat zijn natuurlijk lang niet alle Avengers, maar het geeft wel de indruk dat Fury Spider-Man met rust had gelaten als er iemand anders beschikbaar was. Hebben de Avengers het zo druk, of is Spider-Man de enige die geschikt is voor dit probleem? Of wil Fury gewoon per se dat Spider-Man het aanpakt?

  4. Peter’s 'Friendly neighbourhood Spider-Man' dagen zijn voorbij

  Als laatste poging om Fury ervan te overtuigen dat hij Spider-Man niet moet hebben, probeert Peter nog de 'Ik ben maar een vriendelijke wijk-Spider-Man' truc. Maar Fury trapt er niet in. Wat ooit goed advies was van Tony is nu eenvoudigweg niet waar. Fury herinnert Spider-Man eraan dat hij naar de ruimte is geweest.

  Daarin heeft Fury een punt. Ben je nog wel een plaatselijke held als je in de ruimte bent geweest? Dat bedoelen we niet al te letterlijk: als Peter niks had gedaan in de ruimte zouden we aan zijn kant staan, maar hij heeft Thanos in het gezicht geschopt. Je kunt niet deelnemen aan het grootste gevecht van alle Marvel films en vervolgens beweren dat je ‘maar’ Spider-Man bent.

  3. Spider-Man en Mysterio kunnen wel met elkaar opschieten?

  Wanneer je Quentin Beck of Mysterio opzoekt, kom je er al snel achter dat hij in de stripverhalen altijd een superschurk is geweest. Toch komt daar weinig van naar boven in deze trailer. We zien zelfs een openhartig gesprek tussen Peter en Quentin in een café. Is Mysterio in deze film goed? Zullen hij en Spider-Man zij aan zij tegen de Elementals strijden?

  Het is mogelijk, maar er is ook een moment dat zou kunnen wijzen op het tegengestelde. Op een gegeven moment vertelt hij Peter dat je soms iets moet opofferen om de wereld te redden en dat er soms mensen doodgaan. Dat is niet onwaar, maar niet iets wat een typische MCU-held ooit zal accepteren. Mysterio lijkt er weinig moeite mee te hebben. Is dat een aanwijzing dat er iets niet in de haak is?

  2. MJ heeft Peter door

  We hadden het er eerder in deze Far From Home trailer breakdown al even over dat er wat lijkt op te bloeien tussen Peter en MJ. Hoewel ze elkaar nog niks hebben verteld, zijn ze al in het stadium dat ze elkaars zinnen afmaken. Begint Peter met een aarzelend “MJ, ik…” reken dan maar dat MJ het afmaakt met “ben Spider-Man?”

  Peter probeert nog te ontkennen, maar het mag niet baten. MJ zegt zelfs dat het best wel duidelijk is. Er zijn in deze reeks Spider-Man films opvallend veel mensen die Peters geheim weten. Los van de Avengers en personages die dichtbij hen staan, staat de teller nu al op drie: Ned, Aunt May en MJ. De grote vraag is of dit een probleem wordt voor Peter. Gaat dit zijn leven zo erg in de war schoppen als hij denkt?

  1. With great power…

  Het citaat uit de kop hoeven we niet meer af te maken toch? Meestal wordt het uitgesproken door Peters oom Ben en hoewel we die in het MCU niet hebben gezien, lijkt zijn gevleugelde uitspraak een groot thema in Spider-Man: Far From Home. De wereld heeft een nieuwe Iron Man nodig en Fury stelt Peter de vraag: “Doe jij die stap naar voren of niet?”

  Wie nog had gehoopt dat Far From Home betrekkelijk rustig zou zijn heeft het mis. Peter Parker moet zijn verantwoordelijkheid gaan nemen en onder ogen zien dat hij geen buurtsuperheld kan zijn. De klasgenoten die Stressy Hogan in veiligheid probeert te brengen, hebben een held nodig en Spider-Man kan niet meer wachten op een ‘betere’ Avenger.

  Mist er iets in deze Far From Home trailer breakdown?

  We hebben in onze Far From Home trailer breakdown een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet, maar we kunnen natuurlijk niet alles benoemen. Hebben we iets weggelaten dat jij juist belangrijk vindt? Of heb je een leuk easter egg gezien? Lever je bijdrage aan de Far From Home trailer breakdown dan in de reacties. Als je geen genoeg kan krijgen van Spider-Man en je wil weten of je de oudere films terug moet kijken, kun je hier onze lijst met de beste Spider-Man films lezen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.