Avengers Endgame en phase 4 (Spoilers!) - 5 dingen die misschien een tease waren

Article
dinsdag, 07 mei 2019 om 17:33
avengers endgame en phase 4 spoilers 5 dingen die misschien een tease waren 150474
Avengers Endgame is het slot van de Infinity Saga. In tegenstelling tot de meeste Marvel films werd er dan ook weinig gehint naar toekomstige films. Toch is er een aantal momenten waarvan wij vermoeden dat Avengers Endgame naar Phase 4 hint. We hebben er 5 voor je op een rijtje gezet. Spoilers!

Was dat moment met alle vrouwelijke helden een tease voor ‘A-Force’?

Waarschijnlijk herinner je het moment in de climax van de film toen Spider-Man de Infinity Stones had. Aan Captain Marvel de taak om die van Peter naar Tony te krijgen. Daarbij kreeg ze hulp van alle vrouwelijke helden die aan het gevecht deelnamen. Hintte Avengers Endgame naar een Phase 4 film?
Er wordt al veel gespeculeerd dat dit een tease was voor een potentiële A-Force film. A-Force was een striplijn met een volledig vrouwelijk superhelden team. Deze stripboeken deden het niet zo goed, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Marvel Studios een minder succesvol stripverhaal in een goede film verandert. Het ontbreekt het MCU in ieder geval niet aan vrouwelijke helden die in dit team opgenomen kunnen worden.
150475

Komt er een Iron Man opvolger?

De overwinning op Thanos betekende helaas ook het einde van Tony Stark. Het emotionele gewicht van dit verlies zou natuurlijk volledig teniet gedaan worden als Tony zelf terugkeerde als Iron Man, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor een opvolger. Als er na Avengers Endgame in Phase 4 een nieuwe Iron Man komt zou die het enorme belang van Tony Stark voor dit universum in stand houden.
Kandidaten zijn er genoeg. Rhodey heeft een Iron Man kostuum, evenals Pepper. Maar deze hebben allebei al hun eigen superhelden naam, namelijk War Machine en Rescue. Er zijn ook andere kandidaten. Zo wordt er al gespeculeerd dat Harley (het jongetje uit Iron Man 3 waarvan een oudere versie te zien was tijdens Tony’s afscheid) Iron Man kan worden. Ook dochter Morgan Stark is kandidaat, maar dat zou nog een poosje duren, aangezien ze vijf is.
150476

Is Loki’s ontsnapping de aanleiding voor zijn Disney+ serie?

In Endgame zien we dat de eerste poging om de Scepter en de Tesseract op te halen uit het verleden mislukt. Je bent vergeven als je het alweer vergeten bent, maar uiteindelijk belandt de Tesseract (Space Stone) in handen van Loki, die de steen direct gebruikt voor een verdwijntruc, met zichzelf als verdwijnend object.
Is dit de aanleiding voor zijn Disney+ serie? In die serie zou hij zich mengen in verschillende historische gebeurtenissen. Is deze ontsnapping en zijn bezit van de steen daar een opzetje voor? Toegegeven, er zijn genoeg andere punten in Loki’s persoonlijke tijdlijn waarin de serie zich kan afspelen, maar als Marvel geen al te grote consequenties wil voor hun hoofd-tijdlijn kunnen ze van dit moment gebruik maken.
150477

Komt er een Kosmische focus in phase 4?

Met Thanos, Captain Marvel en de Guardians of the Galaxy films nog vers in ieders geheugen is het makkelijk om te vergeten dat het MCU tot dusver meestal dicht bij Aarde is gebleven. Maar komt daar binnenkort verandering in? We zien bijvoorbeeld dat Thor, één van onze originele Avengers, vanaf nu met de Guardians of the Galaxy op reis gaat. Gaan we na Avengers Endgame in Phase 4 meer kosmische avonturen zien?
De Guardians zijn niet de enige personages in Avengers Endgame die hun avonturen vooral elders in het universum beleven. De krachten en de herkomst van Captain Marvel, bijvoorbeeld, kunnen er ook op wijzen dat er vaker uitstapjes naar de ruimte gemaakt zullen worden. En dat hebben we het nog niet over de bevestigde Eternals film, over een groep kosmische wezens.
150478

Komt er een team van nieuwe Avengers?

Hoewel er in Avengers Endgame meerdere Avengers stoppen of doodgaan is dat geen reden om te geloven dat er een einde komt aan het team. In de stripboeken heeft het team al meerdere verschillende samenstellingen gehad. En in de films zijn er genoeg Avengers die eigenlijk pas net beginnen, zoals Spider-Man en Ant-Man. Ook lijkt het erop dat Avengers Endgame een kleine hint dropt naar een compleet nieuwe held.
In één van de eerste scénes na de tijdsprong van vijf jaar doen verschillende Avengers (en bekenden van het team) verslag van recente gebeurtenissen. Okoye laat weten dat er een zeebeving is geweest. Afgezien van een grap over hoe je met een zeebeving omgaat lijkt dat verder onbelangrijk. Tenzij het een hint is naar Namor the Sub-Mariner, een personage dat compleet nieuw zou zijn binnen het MCU. Het zou wel verklaren waarom er zo lang stil werd gestaan bij een schijnbaar onbelangrijke zeebeving.

Denk jij dat Avengers Endgame Phase 4 teaset?

Welke momenten uit Avengers Endgame zijn voor Phase 4 belangrijk? Heb je zelf ideeën, laat het vooral weten! Als je niet zo van speculeren houdt kun je hier lezen wat we al zeker weten over de volgend fase van het MCU. Ook kun je onze lijst met de meest schokkende momenten van Avengers Endgame lezen, om je geheugen op te frissen.