Far Cry 5 release, gameplay, verhaal en alles wat we zover weten

Article
maandag, 29 mei 2017 om 13:40
xgn google image
De Far Cry 5 onthulling heeft voor een hoop informatie gezorgd over de nieuwe game. In dit artikel maken we een overzicht van de Far Cry 5 release, gameplay, verhaal en al het andere dat we zover weten van Far Cry 5.
De onthulling van Far Cry 5 vond plaats op 26 mei 2017. De game werd uit de doeken gedaan door Ubisoft en daar zijn we veel door te weten gekomen. In opwachting van E3 2017 zetten we vast even alle informatie op een rij die is vrijgekomen de afgelopen week. Hiermee ben je weer helemaal op de hoogte voordat Ubisoft meer gaat tonen tijdens E3.

Far Cry 5 release

Hetgeen waar iedereen natuurlijk op zat te wachten is wanneer de game beschikbaar zou zijn. Far Cry 5 zal 27 februari 2018 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Met de aankondiging van de release werden ook eerdere geruchten ontkracht die zeiden dat de game al in september uit zou komen.
De release van Far Cry 5 zal voor de PlayStation 4 gepaard gaan met een gratis skin pack. Gamers die voor de Xbox One of PC versie gaan kunnen deze content ook downloaden maar moeten daar iets meer moeite voor doen. Zij kunnen de content binnenhalen via de Ubisoft Club door hier credits aan te besteden.
Het is Ubisoft Montreal die de ontwikkeling voor haar rekening neemt. De studio wordt ondersteund door Ubisoft Toronto, Ubisoft Kiev, Ubisoft Shanghai, en Ubisoft Reflection.
112232 1

Far Cry 5 verhaal met eigen personage en co-op

Far Cry 5 introduceert de speler aan een nieuwe hulpsheriff die vers aan de slag gaat in Hope County, Montana. Die hulpsheriff heeft nog geen naam en ook een uiterlijk is nog niet bekend. Dit komt omdat voor het eerst in de Far Cry serie het hoofdpersonage helemaal aan te passen is. Je beslist zelf of je met een man of vrouw speelt en bijvoorbeeld welke huidskleur je hebt.
Geheel in eigen stijl neem je het op tegen een doomsday cult die zich de afgelopen jaren steeds meer heeft opgebouwd in Hope County. Deze cult draagt de naam Project at Eden's Gate en deze bereidt zich voor op het einde van de wereld. De mensen in deze cult willen zoveel mogelijk mensen 'redden' door hen te conformeren naar de cult. Er wordt daarbij geen rekening gehouden of de mensen wel gered willen worden of niet.
Aan het hoofd van de cult staat 'The Father', ofwel Joseph Seed. Ubisoft heeft al aangegeven dat er een duidelijk contrast gaat zijn met Joseph Seed en andere religieuze leiders. Het zal duidelijk zijn dat de cult is doorgeslagen en religie als een excuus gebruikt om zichzelf macht toe te eigenen.
Ubisoft heeft bevestigd hoe het precies zit met de co-op in Far Cry 5. In eerdere delen kon je alleen bepaalde delen van de game samen spelen, maar in Far Cry 5 kun je het volledige verhaal samen spelen. De game bevat online co-op, lokaal op de bank spelen is niet mogelijk.
112234 1

Far Cry 5 gameplay met verzetstrijders

Far Cry 5 bevat een grote open wereld waarin je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Het stoppen van de cult gaat samen met het rekruteren van strijders voor het verzet. Je staat er namelijk niet alleen voor in je strijd tegen Joseph Seed. Er zijn genoeg mensen ongelukkig onder het nieuwe regime en zij willen aan jouw zijde vechten in het verzet.
Deze personen kun je vinden in de gamewereld, waar zij gewoon hun eigen ding aan het doen zijn. In korte trailers konden we al kennismaken met Jerome Jeffries, een pastoor, Mary May, een barvrouw, en Nick Rye, een piloot. In Far Cry 5 kun je deze personages overhalen om bij het verzet te gaan en een einde te maken aan het regime van Joseph Seed.
Je kunt niet alleen mensen overhalen om met jou te strijden. Ook dieren kunnen getraind worden om op commando mee te vechten. Deze 'Fangs for Hire' optie was ook eerder aanwezig in Far Cry Primal. We zien in de beelden bijvoorbeeld dat je een hond kunt afsturen om een vijand neer te halen.
112236

Vliegen in Far Cry 5

Je zult geen moeite hebben om de wereld door te komen in Far Cry 5. De game zit vol met voertuigen die veel voorkomen zijn in de staat Montana. Zo kun je onder andere door de wereld crossen met een buggy, tankwagen, truck, quad, tractor, jeep en muscle car. Je hoeft niet per se op het land te blijven want voertuigen als boten, helikopters en vliegtuigen zijn ook aanwezig in de game.
Vliegen in een vliegtuig is een nieuwe toevoeging aan de Far Cry serie en we kunnen op een screenshot zien dat Far Cry 5 ook echte dogfights zal bevatten. Hoe deze luchtgevechten in de game verwerkt zijn is nog niet bekend. Mogelijk hebben ze te maken met Nick Rye, een van de verzetsstrijders. Hij is een piloot en heeft ook een eigen vliegtuig die je ziet rondvliegen in de trailer.
112240

Map Editor en toffe wapens

Net als in voorgaande delen is de Map Editor weer terug in Far Cry 5. Volgens Ubisoft zal de editor nieuwe eigenschappen hebben die we niet eerder gezien hebben, maar wat deze eigenschappen zijn houdt ze voorlopig achter de hand. Mogelijk krijgen we tijdens de E3 persconferentie van Ubisoft meer informatie hierover.
Wat we wel nog zeker weten is dat er een hele reeks wapens aanwezig zal zijn in Far Cry 5. Natuurlijk kun je weer alles en iedereen overhoop knallen met een groot scala aan vuurwapens, maar ook meleewapens zijn aanwezig. Ubisoft heeft al laten weten dat we onder meer een honkbalknuppel en sloophamer kunnen verwachten.

Populair Nieuws