Fallout 76 Wastelanders zet West-Virginia op z'n kop! [interview op E3]

  Waar een jaar geleden met twijfelachtige blikken werd opgekeken naar de aankondiging van Fallout 76 is dat dit jaar wel anders. De lancering van de game was een regelrechte ramp en zorgde al snel voor fikse kortingen om de game te redden. Een half jaar na lancering lijken er dankzij Fallout 76 Wastelanders mooie tijden aan te komen.

  Tijdens E3 2019 zijn de rollen wat dat betreft enigszins omgedraaid. Waar vorig jaar de spanning lag bij of Fallout 76 zou slagen, lijkt er nu een last van de schouders te zijn gevallen dankzij de aankondiging van Fallout 76 Wastelanders. Wij spraken Chris Mayer, Development Director en Dan Nanni, Lead Designer Fallout 76 over de aankondiging van Wastelanders en wat de game allemaal in petto heeft. Fans zijn na de teleurstellende lancering ineens ontzettend enthousiast voor de game en dat is vanwege de grote afkeer best vreemd.

  De ontwikkelaars van Fallout 76 Wastelanders zijn net zo verbaasd als de rest van de wereld dat er tijdens de Bethesda persconferentie luidkeels gejuicht werd voor de game. Niet per se vanwege de aankondiging van de komst van NPC's en een nieuw verhaal, maar dat het oorverdovende gejuich nog harder was dan sommige andere aankondigingen tijdens de show. Harder dan de battle royale modus bijvoorbeeld, waar je meer over leest op de volgende pagina.

  Een battle royale in Fallout

  Misschien nog wel vreemder is de aankondiging van een Battle Royale modus die naar de game komt, genaamd Nucleair Winter. Deze is speciaal gemaakt voor het Fallout-universum met maar maximaal 52 spelers en leeft binnen de regels en grenzen van Fallout 76. "Het idee was niet om een Battle Royale te maken die de speler basis zou opsplitsen," stelt Nanni.

  "We willen de fans niet forceren om een compleet nieuwe Battle Royale te leren die zich binnen de game afspeelt." Integendeel zelfs, het is de bedoeling dat de standaard wereld van Fallout 76 en Nucleair Winter gaan samenwerken door middel van verdiensten die je in de andere portie van de game kunt gebruiken. Verder merk je het ook in de gameplay van Nucleair Winter volgens Nanni en moet je niet verbaasd opkijken als er ineens een scoarchbeast door Nucleair Winter vliegt.

  Voor de fans

  Naast de battle royale modus is er natuurlijk ook nog de gloednieuwe verhaallijn die met Fallout 76 Wastelanders geïntroduceerd zal worden. "Het meest ingezonden verzoek van fans is de introductie van NPC's," begint Mayer. "Ze willen dat de wereld voelt als die van Fallout en dat doe je door nieuwe verhalen te vertellen."

  De vele verzoeken van fans hebben het volgens Mayer dan ook deze ontwikkeling voor de game mogelijk gemaakt. "Dit is iets wat de fans willen we hebben geprobeerd om daar naar te luisteren," stelt Mayer. De precieze lengte van de verhaallijn in Wastelanders kon dan ook niet exact worden bestempeld worden, maar als het team een vergelijking zou noemen, zou Far Harbor het beste overeenkomen volgens Mayer.

  Fallout 76 Wastelanders komt dit jaar!

  De nieuwe uitbreiding van Fallout 76 komt later dit jaar naar de game. Een precieze datum is nog niet bekendgemaakt door Bethesda, maar wel is al bekend dat de game gratis is. Mocht je de game voor die tijd nog willen spelen, kun je bij bol.com de game nu voor 16,89 euro kopen voor de PlayStation 4. De game is ook te koop voor de Xbox One en PC.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.