De Astral Chain gameplay uitgelegd

  De onthulling van Astral Chain kwam enigszins uit de lucht vallen. We begrijpen het dan ook volkomen als je ook nu, relatief kort voor release, nog niet weet wat je van Platinum Games’ nieuwe game moet denken. Na het zien van Astral Chain gameplay weten wij het gelukkig wel en kunnen we je vertellen over Platinums nieuwste actiegame.

  Nintendo

  Tijdens een post-E3 evenement van Nintendo hebben wij een uitgebreide demonstratie van Astral Chain gameplay gehad. We hebben meer gezien van die gevechten waar de onthullingstrailer zo de nadruk op legde, maar ook andere gameplay elementen en de wereld kregen de nodige aandacht. We houden je niet langer in spanning!

  De wereld van Astral Chain

  Astral Chain speelt zich af op de Ark, een grote futuristische stad die geteisterd wordt door monsters uit een andere dimensie. Deze monsters worden Chimera’s genoemd en veroorzaken zoveel problemen dat er een speciale politie-eenheid is om ze te bestrijden, genaamd Neuron. Het zal je niet verbazen dat jouw personage onderdeel is van Neuron.

  Platinum Games mag dan bekend zijn van de non-stop actie van Bayonetta, Astral Chain doet het iets kalmer aan. Als er problemen zijn met een Chimera mag je daar uiteraard mee op de vuist, maar niet voordat je de plaats-delict hebt onderzocht om een indruk te krijgen van het signalement en huidige locatie van de Chimera. Je kunt daarvoor mensen ondervragen, maar ook holografische reconstructies bekijken via het zogeheten IRIS-systeem.

  Legion: jouw monsterlijke buddy-cop partner

  Elk lid van Neuron, inclusief jijzelf, beschikt over een Legion die aan hem of haar vastgeketend zit. De Legion zijn afkomstig uit dezelfde dimensie als de Chimeras. In politieonderzoek komt dat van pas wanneer een aanwijzing bedolven is onder Red Matter. Deze Rode substantie is schadelijk voor mensen, maar wordt eenvoudig opgeruimd door de Legion.

  Ook handig is dat de meeste mensen de Legion niet kunnen zien. Zo kun je gesprekken van normale politieagenten afluisteren voor aanwijzingen tijdens je onderzoek. Misschien had je wat meer medewerking verwacht van de politie, maar gewone agenten hebben het niet zo op Neuron, dus ze vertellen je bijna niks.

  Hoe gebruik je een Legion effectief?

  De Legion kan slechts beperkte tijd gebruikt worden. Om die tijd weer op peil te brengen kun de Legion terugroepen, of hem wat Red Matter laten opruimen (Red Matter lijkt een soort voedsel voor de Legion). Als je de timer in de gaten houdt kun je je Legion bijzonder gevarieerd inzetten.

  Zo heeft elke Legion (je krijgt er in de loop van het spel meerdere) bepaalde vaardigheden die je buiten gevechten in kunt zetten. Wij kregen een Sword Legion en een Bow Legion te zien, hun vaardigheden spreken voor zich. Ook de ketting waarmee een Legion aan je vast zit wordt gebruikt: Legion kunnen over kloven heen zweven waarna ze jou naar zich toe trekken.

  De Astral Chain gameplay in gevechten

  Natuurlijk worden Neuron-agenten niet zonder wapen op pad gestuurd, maar je krachtigste aanvallen komen voort uit de samenwerking met je Legion. Zo kun je vijanden tijdelijk vastbinden door de ketting tussen jou en je Legion om ze heen te wikkelen. Ook kan je Legion jou omhoogtrekken aan die keten om samen een zwevende vijand aan te vallen.

  Bovendien kun je de vaardigheden die je Legion buiten gevechten heeft, ook tijdens gevechten inzetten. Als een vijand zelfs voor je Legion te hoog hangt kun je die neerhalen met de Bow Legion. Wanneer een groep vijanden zelfs met al die mogelijkheden enigszins overweldigend blijft kun je er voor kiezen om een Legion zelfstandig te laten vechten. Op die manier kunnen je overige Legions en jij nog veel gecompliceerdere combo’s uitvoeren op basis van wat de losse Legions doen.

  Astral Chain: Een actiegame om naar uit te kijken

  Eerlijk gezegd waren wij niet buitengewoon enthousiast over de nieuwe game van Platinum. Het zien van Astral Chain gameplay heeft daar verandering in gebracht. Misschien is het niet voor iedereen, maar als je houdt van hectische gevechten met spectaculaire combos heeft de Astral Chain gameplay je zeker wat te bieden.

  Astral Chain ligt op 30 augustus 2019 in de winkel, exclusief voor Nintendo Switch.

  Astral Chain

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.