Fallout 4 special - de 7 attributen van de game

Article
zondag, 01 november 2015 om 12:00
xgn google image
De release van Fallout 4 is nog enkele weken van ons verwijderd. Vanaf 10 november kunnen we ons een weg banen door een postapocalyptisch Boston. In Fallout 4 heb je verschillende stats die je kunt upgraden, waar inmiddels 7 video’s van verschenen zijn. Deze 7 special video’s zijn hier gebundeld in deze Fallout 4 special, met uitleg over de attributen.
De video’s van de attributen noemt Bethesda de S.P.E.C.I.A.L. videoreeks. De 7 attributen van Fallout 4 vormen samen namelijk het woord special, vandaar deze naam. Zo staat de letter S bijvoorbeeld voor strength en de letter L voor het attribuut luck. Een bespreking van de 7 attributen inclusief de bijbehorende video’s met de bekende Vault Boy vind je hieronder.

S – Strength

De eerste letter van het woord special is de S van strength. Dit attribuut is herkenbaar uit andere RPG’s, waar strength ook vaak een attribuut is. In Fallout 4 geeft strength jou als speler de mogelijkheid meer spullen bij je te dragen, meer schade aan te richten en speciale- of zware bepantsering te dragen. Een uitgebreidere uitleg over het attribuut met iets meer details vind je in de video.
80654

P – Perception

De letter P staat voor perception. Dit attribuut laat je met behulp van je Vault-Tec Assisted Targeting System (VATS) kwetsbare punten van vijanden herkennen en je gericht op deze zwakke punten schieten. Ook geeft perception je de mogelijkheid wat meer sneaky te zijn: je bent onopvallender als je perception hoog is en zo kun je bijvoorbeeld ongemerkt je vijand beroven of zelfs. Dit attribuut is speciaal voor de spelers die graag op een stealth-achtige manier te werk gaan.
80655

E – Endurance

De derde letter van het woord special is e voor endurance. Zoals de naam al impliceert heeft endurance te maken met je fysieke gesteldheid in de game. Hoe hoger je endurance, hoe langer en verder je kan rennen, maar ook kun je met een hoge endurance beter klappen incasseren en ben je beter bestand tegen de radioactieve straling die in het postapocalyptische Boston overal aanwezig is. Ook is veel eten radioactief besmet: een hogere endurance zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt van dit radioactieve eten en je kunt bovendien ook andere soorten voedsel eten als je een hoge endurance hebt.
80656

C – Charisma

Charisma, dat is waar de letter C voor staat. Met een hoog charisma kun je als speler makkelijker mensen overtuigen om klusjes op te knappen en ook is de kans groter dat je makkelijker items kan ruilen met andere bewoners van Boston. Je kunt ook jezelf uit benarde situaties praten of zelfs gemuteerde dieren tot rust brengen met een hoog charisma. Als je dus liever anderen jouw werk wil laten opknappen en conflict wil vermijden, dan is charisma een attribuut wat goed bij jou past!
80657

I – Intelligence

Slim zijn kan absoluut geen kwaad en daarom is intelligence een bijzonder handig attribuut in Fallout 4. Met een hogere intelligence kun je afgesloten ruimtes binnendringen door het juiste wachtwoord te ontcijferen of betere en sterkere wapens ontwikkelen. Het attribuut kan je ook een voordeel geven in benarde situaties omdat het je meer informatie kan geven over bepaalde vijanden bijvoorbeeld. Ook kan het navigeren door de wereld van Fallout 4 makkelijker worden als je intelligence hoog is.
80658

A – Agility

De A staat voor agility. Dit attribuut maakt je behendiger en laat je bijvoorbeeld diverse vijanden in snelle successie vermoorden en je kan bijvoorbeeld verrassingsaanvallen uitvoeren op nietsvermoedende vijanden. Ook is de kans groter om kogels en andere projectielen te ontwijken met een hogere agility. Ten slotte zorgt dit attribuut er ook voor dat je sneller kan herladen en je kogels kunnen afketsen op terrein, waardoor deze meerdere vijanden kunnen raken.
80659

L – Luck

Het laatste attribuut van Fallout 4 is luck. Dit attribuut is misschien wel gelijk het meest bijzonder van allemaal. Zo stijgt de kans om een lucky shot te krijgen en om betere loot te vinden als je dit attribuut een upgrade geeft. De mogelijkheden zijn eindeloos met een grote hoeveelheid luck, aldus de video.
Fallout 4 verschijnt op 10 november voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

Populair Nieuws