Fallout 4 features - 10 dingen die je nog niet weet!

Article
vrijdag, 20 november 2015 om 16:07
xgn google image
De release van Fallout 4 is inmiddels al iets meer dan een week geleden. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat de game immens groot is en alle mogelijkheden eindeloos zijn. Het aantal uren aan gameplay is ongekend. Er zijn Fallout 4 features die we herkennen uit de vorige Fallout, maar ook een hoop nieuwe!
Er zijn daarom vast een hoop leuke features die je misschien nog niet ontdekt hebt. Wij hebben daarom 10 gave Fallout 4 features voor jou samengesteld, waarvan je nog niet wist dat ze in de game zaten.

10. Reorganiseer je wapenlijst

Eén van de gaafste Fallout 4 features die in de game zit, is dat je van de grootste rotzooi die je vindt in de Wasteland, de meest bruikbare materialen maken. Dit is natuurlijk geen geheim, omdat dit een essentieel gedeelte van de game is.
Wel is het zo dat je door de grote hoeveelheid spullen in je Pip-Boy, door de bomen het bos niet meer ziet. Je raapt bijvoorbeeld onderweg behoorlijk wat van dezelfde wapens op, maar je ziet niet in één oogopslag wat nou precies het wapen is dat je op de werkbank bewerkt hebt, Hier is een oplossing voor!
Het is heel verstandig om je custom made wapen in de eerste instantie een andere naam te geven, zodat hij opvalt tussen alle wapens. Een andere tip is om een speciaal teken voor de wapens te zetten, wanneer je deze goed vindbaar wilt maken. Zo sorteert je Pip-Boy deze aan de bovenkant van de lijst.
81949

9. Versnel de dag

In Fallout 3 was het mogelijk om met één druk op de knop van dagdeel te wisselen, maar in Fallout 4 is deze functie niet meer aanwezig. Dat is soms vervelend, omdat bepaalde gebeurtenissen alleen plaatsvinden op een specifiek dagdeel. Winkels zijn op een concrete tijd open en ook word je tijdens missies minder snel opgemerkt als je jezelf in het donker verplaatst.
Er bestaat wel een mogelijkheid hoe je het verloop van de tijd kunt beïnvloeden. Wanneer je even gaat zitten of liggen, verstrijkt de tijd een stuk sneller dan wanneer je gewoon rondloopt. Het duurt iets langer dan bij zijn voorloper, maar dit is de meest doeltreffende manier.
81950

8. Wissel tijdens gesprekken van karakter

Een van de bekendste Fallout 4 features is dat je te allen tijde kunt wisselen van first naar third-person. Gamers worden het dan ook nooit eens over wat het beste perspectief is om Fallout games te spelen. Je zou denken dat deze twee perspectieven wel even voldoende zijn.
Toch is het best grappig dat Fallout daarnaast nog een extra dimensie biedt. Hier kan voor gekozen worden als je karakter in gesprek is met iemand.
Je kunt namelijk met een simpele druk op de knop ook nog eens wisselen naar de personen waarmee je spreekt. Zo blijkt ook hieruit weer dat de keuze reuze is in Fallout 4.
81951

7. Schiet met V.A.T.S Granaten uit de lucht

Vault-Tec Assisted Targeting System, of kort gezegd V.A.T.S is één van de Fallout 4 features die het vechtsysteem in de gamereeks typeert. Je kunt hiermee het beeld tijdens het gevecht stopzetten, om goed en accuraat te mikken op de lichamen van je tegenstanders.
Het is niet alleen mogelijk om op lichamen te mikken. Ook kun je met deze feature objecten die naar je toe geslingerd worden vroegtijdig uit de lucht halen. Activeer V.A.T.S op het moment dat er bijvoorbeeld een granaat je kant op komt, en schiet deze simpelweg kapot in de lucht! Naast granaten, detecteer je met het V.A.T.S systeem ook vroegtijdig mijnen en explosieven die op de grond liggen.
81952

6. Zoek Dekking!

Misschien is deze feature een beetje overschaduwd door alle gave dingen die in Fallout 4 te doen zijn, maar de game heeft een geweldig systeem waarmee je dekking kunt zoeken. Dit werkt heel simpel.
Wanneer je naar een schuilplek loopt, met je gezicht naar bijvoorbeeld een muurtje, reageert je karakter hier automatisch op, door zijn geweer aan één kant te schuiven. Vervolgens kun je om het hoekje spieken om goed te timen wanneer je op je vijand kunt schieten.
81953

5. Verander het licht van je Pip-Boy

De Pip-Boy is in Fallout games een heel belangrijk apparaatje. Hij is onder andere goed te herkennen aan zijn groene interface en backlight. Met een simpele druk op de knop kun je de Pip-Boy gebruiken als handige zaklamp, om donkere plekken bij te schijnen.
Voor de gamers die een andere kleurvoorkeur hebben dan het traditionele groen, bestaat er de mogelijkheid dit te veranderen. Wanneer je naar settings gaat, kun je de kleur van het apparaat met rgb-waarden volledig naar eigen smaak instellen.
81954

4. Zet die settlers aan het werk!

Wanneer je settlements draaiende houdt, is het belangrijk om alle mensen die er verblijven tevreden te stellen en te houden. Meer informatie over hoe je dit doet, kun je in de Fallout 4 Settlements special vinden!
Eén van de belangrijkste levensbehoeften voor settlers is dat hij of zij voedsel binnenkrijgt. Het aanleggen van een moestuintje zorgt ervoor dat de voorraad met voedsel op regelmatige basis aangeleverd kan worden.
Aangezien je het zelf druk genoeg hebt met een hoop andere post apocalyptische zaken, is het erg handig om een settler aan te stellen, die de onderhoud van de moestuin voor hun rekening nemen.
81955

3. Schiet met V.A.T.S Granaten uit de lucht

Vault-Tec Assisted Targeting System, of kort gezegd V.A.T.S is één van de Fallout 4 features die het vechtsysteem in de gamereeks typeert. Je kunt hiermee het beeld tijdens het gevecht stopzetten, om goed en accuraat te mikken op de lichamen van je tegenstanders.
Het is niet alleen mogelijk om op lichamen te mikken. Ook kun je met deze feature objecten die naar je toe geslingerd worden vroegtijdig uit de lucht halen. Activeer V.A.T.S op het moment dat er bijvoorbeeld een granaat je kant op komt, en schiet deze simpelweg kapot in de lucht! Naast granaten, detecteer je met het V.A.T.S systeem ook vroegtijdig mijnen en explosieven die op de grond liggen.
81968

2. Dogmeat is je speurneus

Dogmeat is je steun en toeverlaat in Fallout 4. In de game helpt is hij erg alert en helpt hij je in situaties uit de brand. Hij bijt verschillende gemuteerde wezens als raiders voor je dood, maar je kunt hem ook je vijanden laten zoeken.
Wanneer je bij je trouwe viervoeter het commando "fetch" in werking zet, kun je Dogmeat gebruiken om items op te zoeken. Ook speurt hij met dit commando vroegtijdig vijanden op, waardoor je niet onaangenaam verrast wordt!
81969

1. Verander je gezicht achteraf

Een hoop mensen zijn in het begin een lange tijd bezig om het gezicht van je karakter te bewerken op een manier die zij willen. Het is zelfs zo erg, dat maar liefst veertien procent van de spelers de er nog niet aan toe is gekomen om de vault te verlaten in de game.
Dit komt onder andere omdat spelers het idee hebben dat deze gezichten niet meer te veranderen zijn. Daarnaast wordt er in de game gevraagd of je het wel zeker weet, wat doet vermoeden dat permanent is. Toch kun je dit veranderen!
Vanaf het moment dat je Diamond City kunt betreden, bestaat deze mogelijkheid. Je kunt namelijk bij de kapper in de stad je haar bijwerken. Voor je gezicht moet je naar de plastische chirurg toe. Het geslacht kun je vooralsnog niet veranderen.