Fallout 4 details - 6 toffe nieuwe features besproken op E3

Article
woensdag, 24 juni 2015 om 16:22
xgn google image
In een interview met Todd Howard, game regisseur van Fallout 4 zijn er nieuwe Fallout 4 details besproken. Over het verhaal wil Howard niets kwijt, maar wel over 6 toffe Fallout 4 features.

Fallout 4 details

Howard werd publiekelijk geïnterviewd op E3 en het eerste wat hij aangaf is dat het team gebosedeerd was met details. Als een korte videoclip getoond wordt van een computer zegt Howard dat dat stuk representeert hoe erg het team waarde hecht aan details in Fallout 4.
73715

Graphics en de kleur blauw

Hoewel sommigen beweerden na het zien van de Fallout 4 trailer dat de graphics tegenvallen zegt Howard dat de graphics juist erg belangrijk zijn voor zijn team. Opvallend is het kleurenpalet waarin duidelijk de kleur blauw is opgenomen.
Howard is na vier intense jaren zich weinig bewust van de kleur blauw.
De kleur blauw zal Fallout 4 dus niet de gehele game door sieren. Geen Fifty Shades of Blue!
73716

Spelen in first en third-person mode

Fallout 4 kan zowel in first-person als in third person view gespeeld worden. Howard zegt dat gamers zich altijd als eerste afvragen “Wie wil ik zijn en hoe? “ Daardoor kun je Fallout 4 spelen zoals je wilt. Het is de bedoeling dat gamers regisseur zijn van hun eigen game, want dat maakt het persoonlijker!
73717

Building Settlements en UGC

Fallout 4 kent een wood shop systeem en spelers kunnen bouwen wat ze maar willen. Howard legt uit dat het een beetje is zoals Minecraft. “Het mod-idee past perfect in Fallout. “ Daarbij legt hij uit dat optioneel is, dus geen verplichting.
Ook komt er begin 2016 een creation kit, wat inhoudt dat Fallout 4 net als Skyrim mods gebruikt. Eerst komt die feature naar PC, maar later naar consoles met als eerste de Xbox One. Howard legt uit dat mensen mods leuk vinden, maar het percentage van gebruikers nog laagt ligt, omdat je het niet zoveel ziet op consoles. Dit terwijl de consoles er vroeger niet toe in staat waren, maar nu wel.
73718

Crafting systeem

Het crafting systeem van Fallout 4 zal ongekend groot zijn. Overal ligt rommel in de game, denk aan pleisters, ducktape enzovoorts. Het zijn onderdelen waarmee je iets kunt.
Elk onderdeel heeft zijn eigen doel. Het verzamelen van lijm en ducktape kan op een gegeven moment belangrijker zijn dan een granaat. Hoe cool is dat?
73719 1

Tot slot: de hond

Het zal geen verbazing zijn: ook nu kan de hond weer niet dood. Ondanks dat het niet echt nieuws is, is het veel velen wel een opluchting. Wel kan de hond gewond raken in hevige gevechten. Hij is simpelweg je metgezel, je trouwe viervoeter.
Howard legt uit dat de hond optioneel is, want er kan namelijk gekozen worden voor een ander metgezel zoals de hulprobot Mister Handy. Er zijn meerdere metgezellen, maar daarover laat Bethesda later meer weten. In in ieder geval kan het command systeem op al deze mensen (of hond) toegoeast worden.