FIFA 18 The Journey 2.0 - De nieuwe features

Article
zaterdag, 10 juni 2017 om 22:00
xgn google image
Alex Hunter is terug! In FIFA 17 konden we al aan de slag met de rijzende ster in de Premier League. Dit keer is de sterspeler terug en kan je hem customizen zoals jij dat wilt. Je leest alle voorlopige features over de FIFA 18 The Journey in deze special!
FIFA 17 The Journey was met spelers in 180 landen ontzettend populair. Het was dan ook geen verrassing dat EA Sports in FIFA 18 verder zou gaan met het succesverhaal. Echter waren er wel veel vragen over welke kant EA op zou gaan met de nieuwe geliefde verhaalmodus. Tijdens de perstrip naar Parijs onthulde EA een tipje van de sluier betreffende FIFA 18.

Alex Who?

Alex Hunter is terug, maar dit keer zoals jij dat wil. Hunter is namelijk volledig aan te passen naar jouw eigen wensen. Zo kun jij bijvoorbeeld ervoor kiezen om met een afro te spelen á la Fellaini, een korte coup of zelfs kaal zoals Pepe! Jouw keuze, jouw speler!
Dat Alex Hunter terug is, betekent niet dat je meteen een sterspeler in handen hebt. Hij moet namelijk gewoon weer opnieuw knokken om de top van de Premier League te bereiken. Hoe je dit doet is volledig aan jou. Gelukkig krijg je daarbij een beetje hulp.
112837

Local Multiplayer

Voor het eerst is het in The Journey mogelijk om via local multiplayer te spelen. Op de vraag of het mogelijk is om dan een tweede “Alex Hunter” te laten spelen, werd niet ingegaan. Wel werd aangegeven dat de tweede speler de keuze heeft om het complete team te besturen (op Hunter na natuurlijk) of een andere speler.
Dit biedt mogelijkheden voor de spelers onder ons die heerlijk van co-op gamen houden. Of het de ervaring levert die gewenst is, moeten we nog even afwachten. Voornamelijk ook omdat nog niet duidelijk is of de tweede speler zijn of haar eigen voetballer kan gebruiken.

Hulp uit onverwachte hoek

Naast hulp van een speler naast je op de bank krijg je ook hulp uit onverwachte hoeken. Tijdens de presentatie kregen we een glimp van Cristiano Ronaldo te zien, die lovend sprak over Hunter. Wanneer Ronaldo lovend over je spreekt, kan dit uiteraard alleen maar positief voor je uitpakken.
Aangezien FIFA 18 met The Journey voortborduurt op de fundering die gelegd is met FIFA 17, zullen er ook oude bekenden terugkeren. Er werd wel nadrukkelijk gezegd dat The Journey seizoen 2 vol zit met nieuwe personages en nieuwe verhaallijnen. Zo waren er verschillende personages te zien die mogelijk ook speelbaar zijn.
112838

Scheids, wissel!

Tijdens de presentatie werd er aangegeven dat er verschillende andere belangrijke personages in FIFA 18 The Journey zitten die speelbaar zijn. Misschien is het bijvoorbeeld mogelijk om met Wayne Rooney te spelen, of Pogba, of Cristiano Ronaldo natuurlijk. Hoe EA Sports dit vorm gaat geven is nog onduidelijk.
Het feit dat er andere playable characters zijn, is uiteraard al een aangename verrassing, maar we moeten er nog even iets meer van zien voordat we kunnen oordelen of dit een positief effect heeft op de game.

Jouw eigen carrière met FIFA 18 The Journey

Of elke speler ook werkelijk speelbaar is, is nog onbekend. EA Sports heeft namelijk aangegeven dat jouw keuzes op het veld en naast het veld meer impact hebben dan in FIFA 17. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je verhuurd of verkocht wordt aan een club vanwege antwoorden die jij geeft tijdens een persconferentie. Een andere club kan dan betekenen dat je met andere spelers kan spelen.
Daarbij komt kijken dat EA Sports in FIFA 18 shorttime objectives introduceert in The Journey. Hierbij kan het mogelijk zijn dat wanneer je een shorttime objective niet behaalt, je carrière beïnvloed wordt. EA Sports ging overigens niet in op de vraag of het mogelijk is om naar andere landen en leagues te gaan, wat uiteraard weer een aardige toevoeging aan longtime objectives kan zijn.
Welke features EA Sports nog meer uitbreidt of introduceert moeten we nog maar even afwachten. Verwacht wordt dat EA tijdens EA Play, wat begint op 10 juni en eindigt op 12 juni, meer onthult. Verdere onthullingen en aankondigingen zullen daarna waarschijnlijk tijdens de E3 onthuld worden.