F1 2018 kalender - Terugkerende tracks en klassiekers in de F1 game!

  Het duurt nog even voordat het circus rondom de Formule 1 weer losbarst, maar de F1 2018 kalender is inmiddels bekend. En net als voorgaande jaren mag je in het derde kwartaal van het jaar zelf weer los op de circuits uit het echt in de gelijknamige game. Wij zetten de hoogtepunten van de kalender op een rijtje!

  GP van Duitsland (Hockenheimring)

  Afgelopen jaar moest je als F1 fan voor het bijwonen van een race zo dicht mogelijk bij huis bij onder Zuider- of Westerburen zijn. In 2017 stond de grote prijs van Duitsland namelijk niet op de agenda, maar dit jaar gelukkig wel weer. In de Formule 1 game is de race ook zeker de moeite, want er valt genoeg te beleven!

  Het rechte stuk tot de eerste (flauwe) bocht naar rechts is lang genoeg om vanaf achteren een stuk naar voren op te schuiven met een goede start. Maar mocht je zelf slecht uit de startblokken wegkomen, dan wordt het duwen en trekken voor een gaatje om door de eerste bocht te komen.

  Direct erna een lang, recht stuk met op het eind een strakke bocht naar rechts en daarna weer vol op het gas. Maar wel weer op tijd remmen voor de haarspeldbocht, want van zo’n 300 kilometer per uur naar 65 gaan is precies zo’n moment waarop je geen blokkerende remmen wil. Hockenheimring, een klassieker terug van weggeweest!

  GP van Maleisië (Sepang)

  Waar de terugkeer van de Duitse GP op de F1 2018 kalender er zeker eentje is waar snelheidsduivels blij mee zullen zijn, is er ook minder nieuws. Want één van de leukste circuits met lekker veel snelle bochtjes verdwijnt vanaf dit jaar van de F1 kalender. De Grand Prix van Maleisië werd in 2017 voor de laatste keer gehouden.

  Met slechts twee lange rechte stukken, was het tijdens de vrije training uitermate belangrijk om in F1 2017 de sweet spot van je bolide te vinden. Grip voor in de bochten, pure snelheid voor de rechte stukken. Want je hebt er niets aan om de goedgemaakte tijd uit de eerste twee sectoren weg te zien branden omdat er een bloedsnelle Mercedes op de rechte stukken het gaspedaal verder in kan trappen.

  De laatste editie van de Maleisische Grand Prix werd gewonnen door niemand minder dan Max Verstappen, waardoor de laatste race op het circuit nog langer bij zal blijven als een memorabele wedstrijd. Uiteraard kan je altijd nog eens terugkeren naar het circuit in een voorgaande F1 game, zoals F1 2017.

  GP van Frankrijk (Paul Ricard)

  Vol verwachting markeerde het volledige F1 team van McLaren afgelopen jaar de grote prijs van Singapore. Een straatcircuit waar auto’s met een iets lagere topsnelheid alsnog goede kans maakten op dikke vette punten. Maar dankzij een Italiaanse sandwich van de heren Vettel en Raikkonen, bleef er van die hoop weinig over.

  Op de F1 2018 kalender vinden we een race waarbij de supersnelle teams juist hun vingers aflikken. De GP van Frankrijk is namelijk terug van weggeweest en zal het F1 circus meenemen naar een circuit in de buurt van Marseille, genaamd Paul Ricard.

  Met vier lange rechte stukken en slechts een handjevol bochtjes is het niet bepaald een tactisch circuit, maar wel eentje waarbij het uiterste van de motoren wordt gevraagd. Met slechts drie beschikbare krachtbronnen en Paul Ricard de achtste race op de F1 2018 kalender, zou het zomaar kunnen dat veel teams juist voor deze race nieuwe onderdelen achterin de wagen gaan monteren. Misschien niet eens een zo heel gekke tactiek om in jouw F1 2018 game carrière toe te passen!

  GP van Monaco

  Er is weinig voor nodig om een fragiele F1 wagen onbruikbaar te maken. Eén klein tikje tegen de vangrail en het kan einde verhaal betekenen. Niet gek dan ook dat het smalste circuit op de F1 2018 kalender ook nu al voor flink wat slapeloze nachten zal zorgen bij fans van racegames als de F1 serie.

  Ook dit jaar staat de GP in de straten van Monaco weer op de planning. Vorig jaar werden er voor de race nog een paar ingrijpende aanpassingen doorgevoerd die niet in F1 2017 terug waren te vinden. De voornaamste hiervan? De ‘gele trampolines’, zoals de Rus Daniil Kvyat de heuveltjes bij het uitkomen van de tunnel noemde.

  Want waar je lekker op het gas kan als je door de tunnel blaast, wacht je aan het einde een haakse bocht naar links, een klein stukje rechtdoor en vervolgens haaks naar rechts en weer naar links. Makkelijker (en mogelijk) was het om een flink stuk van de bocht met je rechterkant mee te pakken om een bijna rechte lijn te trekken en jouw snelheid te behouden.

  Mocht je dat in het echt (en hoogstwaarschijnlijk in de nieuwe F1 game) proberen, dan is de kans uitermate groot dat je je ophanging na nog niet eens één rondje af kan schrijven. Maar dat zal sommige coureurs het er niet van weerhouden het op zijn minst een keer te proberen!

  GP van Rusland (Sochi)

  Een andere wijziging in de F1 218 kalender is terug te vinden in de plek van de grote prijs van Rusland. Deze staat nu pas eind september op de agenda terwijl de GP van Azerbeidzjan juist eerder plaatsvindt.

  Ook Sochi kent, net Monaco, smalle bochtjes waarbij het met de brede auto’s van nu lastig inhalen wordt. Maar aangezien het circuit nauwelijks lange rechte stukken kent, zullen de moedigste coureurs zo nu en dan toch een poging moeten wagen om hun wagen naast een andere te zetten en daar te houden. Dan maar hopen dat je hem niet net naast Vettel of Raikkonen krijgt….

  Jullie favoriete tracks op de F1 2018 kalender!

  Of je je nu helemaal thuisvoelt op de krappe straten van Monaco, of het gaspedaal lekker wil intrappen op Monza of Paul Ricard. De F1 2018 kalender zal weer vol met verschillende soorten racers zitten en voor iedereen wat wils hebben. Onze vraag aan jullie is naar welke GP jullie nu al niet uit kunnen kijken. Een terugkerende klassieker, of toch juist een oude vertrouwde?

  Meer over racen

  Natuurlijk is racen niet alleen gelimiteerd tot de Formule 1. Zo kan je ook wereldwijd op circuits racen in Project CARS 2 of in Gran Turismo Sport. En wil je elke waterdruppel en kloddertje modder van je wagen zien spatten, dan zal Forza Motorsport 7 ongetwijfeld jouw game zijn!

  F1 2018

  Verkijgbaar vanaf 24 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.