Evolve uitgesteld: goed of slecht?

Article
donderdag, 07 augustus 2014 om 12:23
xgn google image
Evolve is voor velen misschien wel dé klapper, de nieuwe IP waar gamers van gaan watertanden. En opeens was daar gisteren het nieuws: de shooter is uitgesteld. Maar is dat nu per se een slecht ding? De XGN redactie deinst niet terug om hier een reactie op te geven!

Anne

Ik wacht zelf niet op Evolve, dus je zal mij er niet over horen klagen. Maar ik baal over het algemeen wel dat zoveel games worden uitgesteld tegenwoordig. Ik denk dat ze bij Evolve beter even hadden kunnen wachten met de aankondiging van een releasedatum.
Je kunt beter die releasedatum een langere tijd voor je houden dan dat je hem opeens weer moet aanpassen. Dan stel je mensen namelijk alleen maar teleur. Ik zou het persoonlijk geen probleem vinden als releasedata een maand of twee van tevoren pas werden aangekondigd.

Laura

Ik vind het jammer dat Evolve is uitgesteld, omdat we juist net op Epicon zo warm zijn gemaakt voor die game. Aan de andere kant is het ook wel positief, want hierdoor heeft het team meer tijd om de game te verbeteren en kunnen gamers zich tijdens de feestdagen op andere games richten.
De echte reden waarom er wordt uitgesteld is bijna onmogelijk om te achterhalen, dus ik probeer altijd van het positieve uit te gaan en te zeggen: het is vast om de game beter te maken, hoewel dat de lat natuurlijk wel extra hoog legt voor de game...
17833

Rob

En toen was er weer eentje, Evolve werd deze week naar 2015 geduwd. Eigenlijk zien we dit elk jaar met een hele lading games. Of ze zijn niet af, of de makers durven toch het drukke najaar niet aan, bang om te worden ondergesneeuwd. Met Evolve vind ik het echter wel heel jammer. De nieuwe consoles hebben nieuwe namen nodig en met deze game wordt een multiplayer shooter van formaat neergezet. Nu is het daar nog wat meer maandjes op wachten...

Mariëlle

Persoonlijk vind ik uitstel nooit een goed teken. Als een game zomaar uitgesteld wordt kan ik niet anders denken dan dat er iets is mis gegaan tijdens productie. Aan de andere kant, als het uitstel ervoor zorgt dat de game tip top wordt, is dat alleen maar beter. Daarbij zit het herfstseizoen zo vol met grote titels, dat het eigenlijk ook een goede verkoop zet is van 2K Games om de game te verplaatsen naar 2015.
17834

Rox

Shit zeg, balen. Huilen met de pet op. Evolve was echt wel een van de titels waar ik me geld op wilde zette in oktober. Samen jagen op een monster, hoe spannend is dat? Ik vind het zonde hoe je steeds maar weer lekker wordt gemaakt voor iets, waarna je je verlangens weer moet onderdrukken.
Alsof je met een leuke jongen mag zoenen die dan op het laatste moment zich terugtrekt. Alsof je een lekker broodje wordt voorgehouden, die je daarna niet mag eten. Ik ben dus boos (nee hoor valt wel mee haha). Maar goed, dat neemt niet weg dat ik Evolve even goed alsnog ga kopen als die uitkomt. Al snap ik het uitstel niet: de game ziet er tot dusver prima uit toch? Gewoon uitbrengen zeg ik!

Mike

Normaal gesproken kijk ik altijd vrij positief naar een uitstel van een game, gezien het een ontwikkelaar de tijd geeft om de game nog flink op te poetsen. Bij Evolve heb ik dat gevoel wat minder, aangezien ik toch wel met de hype meeleefde naar de release in oktober. Nu de game is uitgesteld, wil ik meer content en meer diversiteit zien voordat ik weer op de boot van Evolve spring. Ik hoop dus maar dat ontwikkelaar Turtle Rock Studios met een goede en leuke verrassing naar Gamescom in Keulen komt, om zo het uitstellen goed te maken.
17891

Johan

Ik heb er niet zo heel veel problemen mee. Als een game wordt uitgesteld, heeft dat een reden. Ik heb honderd keer liever dat het iets later verschijnt en heel goed is, dan dat het spel matig of slecht is uitgewerkt maar wel dit jaar al uitkomt. Een uitgestelde game is best vervelend omdat je wat langer moet wachten, maar het zorgt er wel voor dat de uiteindelijke game een stuk beter is, iets dat toch een stuk belangrijker is.

Stefan

Het is natuurlijk erg spijtig dat er een grote titel minder uitkomt eind dit jaar. Evolve lijkt een echte hit te worden, en dat je daar vervolgens langer op moet wachten is natuurlijk alles behalve plezierig. Toch zit er ook een voordeel aan vast. Ik ben er heilig van overtuigd dat 2K Games ervoor zorgt dat Evolve helemaal gefinetuned wordt, zodat het eindproduct volgend jaar nog meer indruk maakt. Voor een completere game ben ik bereid een paar maanden extra te wachten.

Populair Nieuws