De evolutie van LEGO games - Bouwend aan de weg naar succes

  LEGO games worden al sinds 1997 gemaakt, toen LEGO Island uitkwam. Inmiddels zijn de games veel veranderd en dat doen ze nog steeds. Met de release van LEGO Worlds kwam een hele nieuwe LEGO game uit. Een mooi moment om te kijken naar de evolutie van LEGO games door de jaren heen.

  Open world

  Eén van de grootste ontwikkelingen in de evolutie van LEGO games is de overgang naar open world games. Hoewel de eerdere games vaak geen open world hadden, kwam dit op een gegeven moment steeds vaker voor. LEGO Batman had bijvoorbeeld nog geen open world, terwijl LEGO Batman 2 dat wel had. Het concept wordt nu in steeds meer LEGO games gebruikt.

  Taal

  In de eerste LEGO games spraken de personages hun eigen taaltje, dat slechts bestond uit wat onsamenhangende geluiden en veel gebaren. Het was vanzelfsprekend dat de games uiteindelijk bestaande talen zouden gaan gebruiken en onze gele vrienden werden daarom al snel ingesproken door stemacteurs. Wist je bijvoorbeeld dat Troy Baker, die de stemmen deed van Joel uit the Last of Us, Booker DeWitt uit BioShock Infinite en de Joker uit Batman: Arkham Origins, ook de stem van LEGO Batman heeft ingesproken?

  Online co-op

  De meeste LEGO games hebben een co-op, de spellen zijn immers perfect om samen te spelen. Waar wel een verschil te zien is, is bij de beschikbaarheid van een online co-op. Oudere LEGO games hadden deze optie nog wel, terwijl de nieuwe LEGO games dit meestal niet hebben.

  TT Games is van mening dat lokale co-op de beste ervaring biedt en richt zich daarom op deze vorm van samen spelen. De evolutie van LEGO games heeft voor veel lof gezorgd, maar dit nieuwe beleid werd minder goed ontvangen.

  Bouwen

  LEGO games begonnen dan wel als games met werelden gemaakt van LEGO blokjes, maar er waren weinig bouwelementen in te vinden. Steeds vaker moet je nu puzzels oplossen en objecten bouwen om verder te kunnen in de LEGO spellen. Dit bereikte zijn hoogtepunt in LEGO Worlds, dat de concurrentie aangaat met Minecraft.

  Bestaande universums

  We zien tegenwoordig steeds meer LEGO games die gebaseerd zijn op films als Star Wars, Harry Potter en binnenkort Jurassic World. Hier begon TT Games mee in 2001, toen de ontwikkelaar de Harry Potter-film toevoegde aan het LEGO universum.

  Nu zie je dit steeds meer gebeuren: LEGO spellen die gebaseerd zijn op bestaand universums krijgen de meeste aandacht en komen op de meeste platformen uit. Dit is de duidelijkste ontwikkeling in de evolutie van LEGO games.

  LEGO Star Wars: The Complete Saga

  Verkijgbaar vanaf 9 november 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.