Eten uit films en series - een aantal gerechten die we zeker zouden willen proeven!

  Soms zie je gerechten en eten voorkomen in series en films en dan vraag je je af: hoe zou het eten uit deze film of serie smaken? Tenminste, daar hebben wij wel last van. Bij welke gerechten en snacks hebben wij dit het meest? Je leest het hieronder! (Recepten zijn te vinden door op de titels te drukken.)

  Walt Disney Productions

  10. Kronk’s Spinach Puffs (The Emperor’s New Groove)

  De animatiefilm deed het al goed, maar we hebben ook helemaal blind gelegen om de serie. Dit mede dankzij Kronk en Yzma, want hun relatie alleen al laat ons lachen. Van de gesynchroniseerde high-five tot de manier waarop ze dingen zeggen en beschrijven tegenover elkaar. Individueel zijn de twee personages ook leuk. Kronk is bijvoorbeeld niet alleen een slechterik, maar ook een amateurchef.

  Een bekend gerecht van Kronk is bijvoorbeeld zijn Spinazie Puffs. In het recept zitten twee soorten kaas, spinazie, bladerdeeg en ei. Het klinkt als een simpel gerecht tussen al dit eten uit films en series, maar dankzij Kronk’s hilarische persoonlijkheid (en niet te vergeten Yzma's boze quote “I never liked your Spinach Puffs!”) zouden we toch dit eten uit The Emperor’s New Groove wel willen proberen.

  Lionsgate

  9. Peeta’s Cheese Buns (The Hunger Games)

  We weten al dat Peeta de zoon is van een bakker, dus dat hij weet hoe hij verschillende lekkere broodjes en taartjes moet maken staat vast. Hij heeft ook een keer zijn taart technieken gebruikt in de strijd tussen hem en de andere deelnemers in de hongerspelen. Hier wist Peeta zichzelf te redden door zich te camoufleren en zo op te gaan in zijn omgeving.

  Naast taarten maakt Peeta dus ook andere broodjes. Denk bijvoorbeeld aan zijn kaasbolletjes. Deze zijn perfect om een keer met een soepje te eten. En terwijl je dit naar binnen werkt heb je de mogelijkheid om aan The Hunger Games te denken. Wij zijn tenminste heel nieuwsgierig naar hoe deze broodjes smaken en of Peeta nou een chefkok of koekebakker is. Ook van dit eten uit films en series krijgen we dus wel trek.

  Disney Enterprises

  8. Beignets (The Princess and The Frog)

  The Princess and The Frog is dan misschien niet de meest bekende Disney-film, maar toch zeker wel de moeite waard om te kijken. Tiana is een onafhankelijke prinses die gewend is om hard te werken. Zo beschreven we haar ook in ons artikel met de tien beste Disney prinsessen. Deze prinses wilde dan eigenlijk ook niets liever dan een restaurant openen. Tiana houdt zich dus bezig met koken wat het eten uit de films en series op deze pagina alleen maar aantrekkelijker maakt.

  Een van de gerechten die voorkomt in The Princess and The Frog zijn Tiana's Beignets. Dit zijn zoete broodjes die je kunt vergelijken met een donut. In New Orleans (waar de animatiefilm zich afspeelt) worden deze broodjes zelfs als ontbijt gegeten. Ze zijn dan ook wel perfect om te combineren met een kopje koffie of thee in de ochtend. Ons lijkt het dus zeker lekker om dit gerecht te proberen en om te doen alsof we in Tiana's restaurant zitten.

  Warner Bros. Entertainment

  7. Wonka’s Fudgemallow Delight (Charlie and The Chocolate Factory)

  Deze chocoladereep is nep, maar speelt een sleutelrol in de film en het boek van Charlie and The Chocolate Factory. Deze reep bevat een noterige crunch verrassing (zonder dat er daadwerkelijk noten in zitten) en driedubbele dazzle caramel. Alleen al de beschrijving van deze chocoladereep klinkt heerlijk om een keer te proeven.

  Verder zit er in deze reep ook nog eens een grote portie nostalgie. De film kwam namelijk al weer bijna vijftien jaar geleden uit, in 2005. Van alle zoete lekkernijen die voorkomen in de film, begon het gehele avontuur met deze chocoladereep. In principe is het dus de belangrijkste lekkernij uit de film en maakt het dus een van de belangrijkste snacks uit onze special van eten uit films en series.

  Viacom International Inc.

  6. Krabby Patty (Spongebob)

  Al vanaf kinds af aan zie je deze heerlijkheid voorbij komen. Een zacht bolletje, wat sla, kaas, tomaat, tartaar saus, mayonaise, kurkuma, zeezout, ui, mosterd, ketchup en de burger. Verder is er nog een ingrediënt, maar dat is het geheime ingrediënt dus wij weten natuurlijk ook niet wat het is. Er zijn genoeg kijkers van de animatie die gokken, maar zekerheid krijgen we nooit tot Spongebob of meneer Krabs het geheime ingrediënt onthuld.

  Zelfs zonder het geheime ingrediënt te weten zouden we de burger eten. Waarom? Zoals we eerder al zeiden hebben de meeste van ons de burger sowieso wel een aantal keer voorbij zien komen. In de Spongebob Squarepants wordt er altijd gedaan alsof het een heilig gerecht is wat vergeleken kan worden met de perfecte burger. Wij zouden wel eens willen checken of dit ook echt zo is en of dit dus een van de beste gerechten is uit onze special met eten uit films en series.

  Lucasfilm

  5. Rey’s Portion Bread (Star Wars: The Force Awakens)

  Een delicatesse van Jakku die je ook gewoon makkelijk naar je eigen planeet kunt brengen. Dit groene brood geeft je het gevoel dat je een wordt met de Jedi’s en dat je samen met ze kunt overleven in de woestijn. Daarnaast wordt dit brood beschreven als luchtig, zoet en makkelijk mee te nemen dus zijn alleen nog maar meer pluspunten.

  Makkelijk mee te nemen is wel een van de grootste pluspunten. Van een klein vlokje gaat dit naar een groot stuk brood met maar een druppeltje water. Natuurlijk is het niet mogelijk om dit na te doen, maar op zijn minst dit broodje na kunnen proberen te maken is zeker te doen met het aantal recepten dat te vinden is op internet. Het is tenminste het proberen waard om dit eten uit films en series te maken en te proeven.

  HBO

  4. Bowl o’ brown (Game of Thrones)

  Deze stoof is vooral te vinden rondom King’s Landing. Vooral in plekken als Flea Bottom. Langzaam gekookt en lang laten pruttelen zijn de belangrijkste details bij het bereiden van een bowl o’ brown. Verder heeft het gerecht eigenlijk niet heel veel details. In Game of Thrones kijken de chefs vooral naar wat voor ingrediënten ze op de kop kunnen tikken, want in die tijd was een supermarkten niet zo gemakkelijk te vinden.

  Toch zouden we deze stoof wel eens willen proeven. Al is het puur om te weten hoe het smaakt en om ons wat meer verbonden te laten voelen met Game of Thrones. Op internet staan dan ook genoeg recepten, ondanks het feit dat het niet helemaal duidelijk is wat er in deze stoof zit. Het is alsnog wel te raden wat er in de bowl o’ brown gaat, dus tijd om deze stoof te koken!

  3. Ratatouille a la Remy (Ratatouille)

  Een rat die kookt maakt het gerecht misschien wat minder aantrekkelijk, maar stel je eens voor. Als je het gerecht waar zelfs die knorrige duistere man warm van werd zou kunnen proeven, dan zou je dat toch doen? Ratatouille a la Remy staat zeker hoog in onze lijst. Alleen al omdat het eten een duistere man wist te ontdooien.

  Verder ook omdat Remy het met zoveel passie maakt in de film. Wanneer je puur en alleen kijkt naar hoe Remy het gerecht in elkaar flanst, word je al hongerig. Als je je dan bedenkt dat er ook een mogelijkheid is dat je het gerecht wat hij vol passie maakte in het echt te eten is, val je van je stoel. Sterker nog, je valt zo van je stoel de keuken in, want om dat gerecht te proeven moet je toch echt even koken. Om het allemaal even samen te vatten: kijk naar het gerecht en je snapt waarom dit eten uit films en series hoog op ons lijstje te vinden is.

  Warner Bros.

  2. Pumpkin Pasties (Harry Potter)

  Knapperig aan de buitenkant en zacht, zoet en kruidig aan de binnenkant. De bekende Pumpkin Pasties die verkrijgbaar zijn op de Hogwarts Express kunnen niet ontbreken uit onze lijst. Het is één van de vele gerechten die voorkomt in de boeken en films waarbij we ons afvragen hoe het zou smaken. Als we dan toch zullen moeten kiezen tussen al die gerechten, dan zal de voorkeur gaan naar de Pumpkin Pasties.

  De Pumpkin Pasties zien er namelijk uit als een warme knuffel. Deze beschrijving lijkt onduidelijk, maar er is gewoon geen andere manier om deze zachte pakketjes te beschrijven. Ze zijn perfect voor bij een soepje, een warme deken en natuurlijk een Harry Potter film. Pumpkin Pasties zijn het soort broodjes uit films en series die je gewoon wil eten. Als het gerecht zo zijn als in de films en boeken, dan zou dat nog een van de redenen waarom we van Harry Potter houden zijn.

  New Line Productions

  1. Lembas Bread (Lord of the Rings)

  Ook maar een enkele hap uit dit brood zou volgens Tolkien een man een hele dag voldoening geven. Lembas is een speciaal brood dat door de elven is gemaakt in de boeken van The Lord of the Rings. Dit brood wordt in de boeken en films verpakt in bladeren en blijft maanden goed. Op deze manier konden de reizigers dit meenemen. Weinig gewicht en toch genoeg eten.

  Het zou geweldig zijn als dit geheime recept ook zou bestaan in de echte wereld en dezelfde krachten zou hebben. Helaas zullen de krachten nooit hetzelfde worden, maar wel kunnen we ons wat magischer voelen door dit brood na te maken. Maak het af door het ook in een blad te wikkelen en voel je net zo kostbaar als de ring uit de boeken. Lembas bread is het eten van films en series in deze lijst dat het liefste willen proeven.

  Eten uit films en series

  Er staan veel gerechten in deze lijst die ons erg lekker lijken om een keer te proberen. Welke van de gerechten hierboven lijken jou lekker om eens te proberen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.