Division 2 Beta - Vijf veranderingen tegenover het origineel

  De Division 2 release staat voor de deur en om spelers alvast op te warmen voor het echte werk, houdt Ubisoft een beta voor alle fans die een voorproefje willen. In de Division 2 beta kun je kennismaken met de gameplay van het vervolg. Deze special bespreekt op welke fronten het tweede deel nou anders is dan de eerste game!

  5. Een gloednieuwe spelwereld

  The Division 2 biedt op verschillende plekken nieuwe ervaringen, maar verreweg de grootste omslag is natuurlijk gemaakt met de setting van de game. Het koude winterbeeld van de New Yorkse straten is namelijk ingeruild voor de wat zonnige sferen van Washington D.C. De stad van onder andere het Witte Huis is ditmaal het toneel voor het machtsspel dat in de originele game is gestart. De dodelijke uitbraak van deel één heeft ook hier toegeslagen en zeven maanden na het eerste verhaal ga je als Division-agent de strijd aan om Washington veilig te stellen.

  Die nieuwe locatie biedt niet alleen een divers strijdveld - van smalle steegjes tot wilderige natuur - maar introduceert ook een aantal nieuwe vijanden. Al vroeg in de beta maak je kennis met een factie die bekend staat als de Hyena's. Deze rovende gangsters zijn voor niemand bang en schieten je zonder pardon neer als je in de weg staat. Het is slechts één groep die het je lastig gaat maken in je strijd om DC.

  Want later in de game krijg je te maken met sterkere en meer georganiseerde groeperingen die allemaal hun eigen agenda hebben. Zo bestaat de Black Tusk uit een leger private militairen. Met sterke wapens en drones gaat zij volop de strijd aan met alles wat de Division heet, iets wat duidelijk wordt als jij een van de end game-missies uit de beta speelt.

  4. Meer focus op de end game

  De end game is sowieso iets wat Ubisoft flink heeft verbeterd in The Division 2 tegenover het vorige deel, waar de content na het halen van het maximale level wat matig was. Met gloednieuwe missies en facties, met de eerdergenoemde Black Tusk als hoofdvoorbeeld, kun je als speler ook na het levelen van je karakters doorspelen om nieuwe gear en wapens vrij te spelen en jouw arsenaal verder aan te sterken.

  In de Division 2 beta werd een voorbeeld speelbaar gemaakt door een oudere missie opnieuw vrij te stellen, maar met de nodige aanpassingen. Hoewel het level zelf onveranderd blijft, zijn de vijanden en het verhaal om de missie heen wel gloednieuw. De Hyena's die je de eerste keer hebt verslagen zijn namelijk ingeruild voor de Black Tusk en in plaats van dat jij een serverruimte moet overnemen, moet je er nu juist voor zorgen dat de Black Tusk jouw data niet steelt.

  Het is een glimp van wat veteranen van de serie kunnen verwachten als zij de eerste lading content voltooid hebben en op zoek gaan naar meer en grotere uitdagingen.

  3. Vecht tegen andere spelers in de PvP-modus

  Een andere grote toevoeging die ook in de Division 2 beta langskomt is de PvP-modus van de game. Waar de eerste Division pas aan het einde van de contentroute een competitieve multiplayer mocht ontvangen, zit dit onderdeel er in deel twee vanaf dag één in. Daarbij is er gesleuteld aan de ervaring die jij in het origineel kon spelen, om zo de multiplayer zo strak mogelijk aan te leveren.

  De PvP-modus bestaat uit twee modi en wordt gespeeld op mappen die speciaal voor de multiplayer zijn ontworpen. Dit keer speel je dus niet op een afgebakend terrein uit de hoofdwereld, maar is elke vierkante meter ontworpen met de multiplayer in het achterhoofd. Skirmish is in feite team deathmatch, wat inhoudt dat twee teams strijden om zo snel mogelijk een aantal kills te halen voor het vijandelijke team hieraan toekomt.

  Daarnaast is er Domination, waar je samen met jouw team strijdt voor de controle van drie verschillende punten op de map. Heb je meer locaties in je bezit, dan scoor je logischerwijs meer punten dan je tegenstanders. Dit alles is gemengd met de tactische gameplay die de Division-serie rijk is, wat zorgt voor flinke zweethandjes tijdens het spelen.

  2. Aan de slag met nieuwe gadgets en skills

  En ook die tactische gameplaykern van de serie heeft de nodige renovaties achter de rug. Allereerst is er een gloednieuw armor-systeem geïntroduceerd dat jouw karakter beschermt tegen schade. Is je armor helemaal kapot? Pas dan snoept de gedane schade aan jouw levensbalk. Hierdoor zijn de healing-vaardigheden uit het origineel verdwenen en kun je nu enkel je armor repareren in het heetst van de strijd.

  Die verandering zie je daardoor ook terug in de gadgets die je kunt gebruiken. Sommige handigheden, zoals de doelzoekende mijnen en de turrets, keren weer terug, maar er zijn ook enkele nieuwe speeltjes die je kunt inzetten. Zo heb je nu de mogelijkheid om een kleine drone in te schakelen die verschillende taken kan uitvoeren, afhankelijk van welke modificatie je hierop installeert. Zo kun je armor van jezelf, of van je teamleden, laten repareren door het robotje, maar kan je hem ook naar voren sturen om je vijanden te scannen om ze beter te kunnen zien tijdens het schieten.

  Tot slot heb je, als jouw karakter het maximale level bereikt, de keuze uit drie verschillende specialisaties: de Sharpshooter, de Demolitionist of de Survivalist. Elk van deze zogenaamde subklassen krijgt de beschikking over een uniek en super krachtig wapen dat bij hun specialisatie hoort en daarbij krijg je een uniek type granaat die je zonder pardon naar je vijand kunt gooien. Met deze aanpassingen wil Ubisoft ervoor zorgen dat jij jouw karakter optimaal de jouwe kunt maken.

  1. De ultieme uitdaging in de Dark Zone

  Wie al die content en gear reeds op zak heeft, kan zijn geluk vinden in de grootste uitdaging van de Division 2 beta: de Dark Zone. Net als in de eerste Division is dit gebied het ergste besmet van heel Washington D.C., maar het voordeel voor jou als speler is dat je hier ook de allerbeste loot van de hele game terugvindt. Maar dat is niet zonder gevaar, want naast de vijandelijke facties kunnen menselijke spelers het jou ook plotseling heel moeilijk maken.

  Andere spelers kunnen jou namelijk zonder pardon neerschieten en er met jouw vondsten vandoor gaan. De meeste loot moet je namelijk eerst evacueren voordat het definitief jouw bezit is. Tot die tijd is iedereen in jouw omgeving een potentieel gevaar. Ubisoft heeft wat variatie in de Dark Zone verwerkt door de normale versie van deze zones zo in te richten dat statistieken van spelers enigszins worden rechtgetrokken.

  Hierdoor doe jij vrijwel evenveel schade als iedereen om je heen, wat zorgt voor een eerlijker gevecht. Heb je daar geen trek in, dan kan je binnenstappen in de zogenoemde Occupied Dark Zone. Deze versie van de Dark Zone heeft dit soort coulance regelingen niet en hier is het dan ook hard tegen hard.

  Division 2 beta - Wat zijn jouw ervaringen?

  Met deze veranderingen, die in de Division 2 beta al even kort aan de tand gevoeld konden worden, moet het vervolg een nog meer complete en spannende ervaring bieden dan de strijd die je in het digitale New York hebt gestreden. Met content waarin je zowel samen kunt werken als elkaar flink kunt verlinken, lijkt er in ieder geval geen gebrek aan variatie te zijn als de game in maart uitkomt. Wat zijn jullie eerste ervaringen met de Division 2 beta? Laat het weten in de reacties!

  Tom Clancy's The Division 2

  Verkijgbaar vanaf 15 march 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.