ESO Morrowind Battlegrounds - Alles wat je moet weten

Article
woensdag, 07 juni 2017 om 14:05
xgn google image
Vanaf 6 juni kunnen spelers van The Elder Scrolls Online aan de slag met een nieuwe expansie, genaamd Morrowind. Naast een uitbreiding op het verhaal en een hele hoop nieuwe quests, brengt deze expansie ook een nieuwe PvP-modus: Battlegrounds. Lees hier alles wat je moet weten over de ESO Morrowind Battlegrounds!
Battlegrounds is een nieuwe PvP-modus voor The Elder Scrolls Online, die een wat andere insteek hanteert dan we van de bestaande modi in deze MMO gewend zijn. Het gaat niet om grote veldslagen zoals in Cyrodiil of de 1v1 duels die de game kent, maar om korte potjes van ongeveer 15 minuten, waarin je het in teams tegen elkaar opneemt.

Alle ESO Morrowind Battlegrounds informatie op een rij

Eigenlijk is Battlegrounds meer te vergelijken met de traditionele PvP-modi die we kennen uit andere games. Spelers nemen het in drie teams van vier tegen elkaar op in speciaal ontworpen arena's, waarbij verschillende spelmodi zoals Capture the Flag, Domination en Team Deathmatch aan bod komen.
Wij hebben ESO Morrowind al uitgebreid aan de tand gevoeld en onze ervaringen zijn te lezen in de review. Check de volgende pagina's voor alles wat je moet weten over de ESO Morrowind Battlegrounds!
112628

De spelmodi

Op dit moment kunnen spelers aan de slag met drie verschillende spelmodi, die we op de vorige pagina al kort noemden: Capture the Flag, Domination en Team Deathmatch. Deze bekende modi spreken eigenlijk voor zich en in ESO Morrowind zijn ze niet heel anders: in Capture the Flag is het je doel om de vlaggen van de vijandelijke teams te veroveren en Team Deathmatch draait om het omleggen van zo veel mogelijk vijanden. In Domination moeten spelers vier verschillende punten proberen onder controle van het eigen team te houden.
Brian Wheeler, lead PvP designer van de game, heeft ons al eerder in een interview laten weten dat er later meer spelmodi aan de game toegevoegd zullen worden. Het team zou bezig zijn met het ondersteunen van zo veel verschillende modi als mogelijk. Deze zullen toegevoegd worden aan de game via updates die later dit jaar verschijnen.
Het is nog niet duidelijk om welke spelmodi het precies gaat, maar volgens Wheeler gaat het vooral om simpele modi die voor iedere speler duidelijk zijn. Er zijn bovendien hints gegeven naar modi als King of the Hill, Murder Ball en Crazy King.
112629

De maps

Bij launch zijn er drie verschillende maps beschikbaar, maar net zoals bij de spelmodi zullen er na verloop van tijd meerdere nieuwe maps toegevoegd worden.
De eerste map heet Ald Carac en is een oude Dwarven ruïne. De map kenmerkt zich door grote stenen muren en een hoop kleine ruimtes: perfect voor close quarters combat. De tweede map, Foyada Quarry, ziet er totaal anders uit: deze map is juist vrij open en bevat weinig plekken om te schuilen. Bovendien loopt er gloeiend hete lava door de hele map heen, waar je goed voor moet oppassen. Maar je kan de lava natuurlijk ook strategisch inzetten om vijanden om het leven te brengen.
De derde map draagt de naam Ularra en speelt zich af in een overwoekerde Deadric tempel. Uniek aan deze map zijn de portals, die je naar een cirkelvormig slagveld te midden van de map transporteren.
De arena's zijn zo ontworpen, dat je je eigenlijk niet kan verstoppen: het ontwerp moet er voor zorgen dat het ongeveer 5 à 10 seconden duurt voor je een vijand ziet, aldus Wheeler. Campen is er dus niet bij in Battlegrounds. Een ander belangrijk punt is dat alle spelmodi te spelen zijn op alle maps: je bent dus niet gelimiteerd aan één specifieke map tijdens het spelen van een potje Capture the Flag bijvoorbeeld.
112630

Speel het objective

Een belangrijk punt in Battlegrounds is het spelen van het objective. Tijdens een potje Capture the Flag worden spelers die de flag dragen en deze terugbrengen meer beloond dan spelers die simpelweg tegenstanders uitschakelen. Een duidelijke boodschap dus: PTFO. Ontwikkelaar Zenimax wil hiermee bewerkstelligen dat de spelmodi echt gespeeld worden zoals ze horen gespeeld te worden.
Ook wil de ontwikkelaar rage quitters tegengaan door het uitdelen van beloningen aan het einde van een potje. Er is geen nieuwe currency voor Battlegrounds, maar spelers verdienen er Alliance Points mee. Deze worden pas uitgedeeld aan het einde van een potje, zodat spelers niet vroegtijdig stoppen.
Ook verdienen spelers medailles voor hun acites tijdens een potje, waarbij je moet denken aan zaken als: het uitdelen van damage, healing, het ombrengen van vijanden, het behalen van killstreaks, het stelen van een flag en dergelijke.
Een andere vorm van beloning is te vinden in de leaderboards. Door het spelen van Battlegrounds kom je op de wekelijkse leaderboards terecht. Afhankelijk van je plek op deze leaderboards ontvang je beloningen aan het einde van de week.
112631

Sneller en toegankelijker

Battlegrounds is bovendien een stuk sneller en toegankelijker dan het eerder genoemde Cyrodiil, zeker voor nieuwe spelers. Via een nieuw queue system, dat gebaseerd is op team in plaats van alliantie, worden de matches een stuk sneller gevonden. Zo hoef je niet op je alliantie te wachten om een potje PvP te spelen.
Deze nieuwe PvP-modus is toegankelijk voor iedere speler van The Elder Scrolls Online Morrowind zodra level 10 behaald is. Het behalen van dit level duurt niet lang en nieuwe spelers kunnen dan ook al snel aan de slag met deze modus. Wheeler raadt nieuwe spelers aan eerst aan de slag te gaan met Battlegrounds alvorens Cyrodiil te proberen. Volgens hem is deze nieuwe modus een goede voorbereiding op Cyrodiil.
Kijken jullie al uit naar The Elder Scrolls Online Morrowind? En gaan jullie aan de slag met Battlegrounds? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties