Top 5 beste kartgames - Racen naar plaats 1

  In de loop van de jaren zijn er een hoop kartgames uitgekomen. Van de meeste grote franchises zijn de personages wel eens in een kart gestapt. Dit zijn de 5 beste kartgames.

  Het karten is een sport op zich. Racecoureurs beginnen altijd in de kart voordat ze naar een echte raceklasse overstappen. Ook Max Verstappen heeft een lange tijd gekart en veel successen behaald.

  In games heeft het karten een totaal andere functie. Hier wordt het meestal voor ontspanning gebruikt. Toch gaat het er niet zacht aan toe op de baan. Met de power-ups vliegt er van alles om je oren op weg naar de eindstreep.

  We zouden in deze lijst enkel en alleen Mario Kart games kunnen opnemen. Hierdoor wordt de lijst natuurlijk wel een beetje eentonig. Om ook andere franchises een kans te geven worden in deze lijst slechts één game per franchise opgenomen.

  Dit zijn de top 5 beste kartgames

  5. Blur

  We spelen al gelijk een beetje vals met deze game. Blur kwam in 2010 uit voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Het spel is ontwikkeld door Bizarre Creations. Bizar is de game zeker.

  In Blur worden echte gelicenseerde auto's gebruikt. De locaties van de circuits zijn ook gebaseerd op echte steden. Toch is Blur niet realistisch als bijvoorbeeld een Forza Motorsport is. Dit komt door de vele power-ups en stunts.

  De game bevat verder een carrièremodus waarin je verschillende rivalen moet zien te verslaan. Ook is er een multiplayer die met vier spelers via splitscreen gespeeld kan worden. Maximaal 20 spelers kunnen online de strijd met elkaar aan.

  4. LittleBigPlanet Karting

  Op nummer vier in deze lijst met beste kartgames staat LittleBIGplanet Karting. In deze kartgame racen Sackboy en zijn vrienden over de verschillende circuits die zijn gebaseerd op de eerdere games.

  Een unieke mechanic is het gebruik van de haak uit LittleBigPlanet 2. User-generated content speelt ook weer een grote rol in deze titel. Je kunt eigen circuits maken. Verder kun je eigen regels en wapens gebruiken om jouw droomrace samen te stellen.

  Spelers kunnen hun eigen Sackboy ook helemaal zelf ontwerpen. Verder zijn de karts naar eigen smaak in te richten en te maken. Deze game heeft dus erg veel mogelijkheden om aan te passen.

  In onze review gaven we de game een 8.8. We vonden het destijds dé partyracer van het jaar.

  3. Sonic & All Stars Racing Transformed

  Sonic & All Stars Racing Transformed is de sequel van Sonic & SEGA All Stars Racing. In de game nemen verschillende SEGA personages het tegen elkaar op in kartwedstrijden. Hieronder vallen onder andere Sonic, B.D. Joe en Alex Kidd.

  De grootste verandering aan de gameplay is dat de karts kunnen veranderen in een vliegtuig of boot. Deze vormen van racen voelen elk anders aan.

  In onze review gaven wij Sonic & All Stars Racing Transformed een 8.5. We vonden ook de circuits mooi ontworpen. Verder vonden we dat de game een lange carrièremodus had.

  2. Diddy Kong Racing

  Op nummer twee in deze lijst met beste kartgames staat Diddy Kong Racing. Deze game kwam in 1997 uit voor de Nintendo 64. Het spel werd ontwikkeld door Rare.

  In de game moeten Diddy Kong en zijn vrienden de boosaardige varken/tovenaar Wizpig zien te verslaan. Dit doen ze door races te winnen. Je kunt in de game kiezen tussen acht verschillende racers.

  Je hebt de keuze tussen de klasse auto, hovercraft en vliegtuig. De auto is traag op zand, de hovercraft heeft een zwakke acceleratie en het vliegtuig heeft opvallend genoeg de laagste topsnelheid.

  1. Mario Kart Double Dash

  Daar hebben we hem dan toch. Een Mario Kart game. Op plaats 1 nog wel. De uitverkoren game die we extra in het zonnetje zetten is Mario Kart Double Dash.

  Het was lang twijfelen tussen deze titel of Mario Kart 8. Mario Kart Double Dash kwam in 2003 uit voor de GameCube. De game verkocht wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren.

  De grootste toevoeging was de feature om met twee spelers een kart te besturen. De ene speler reed, terwijl de andere items op tegenstanders afvuurde. Het is de enige titel in de Mario Kart serie die deze feature bevat. Verder zijn er 20 personages, waarvan 11 toen nieuw waren in de serie.

  Dit was onze top 5 beste kartgames. Welke kartgame is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

  Sonic & All-Stars Racing Transformed

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.