ESL Benelux championship - Interview met Kajsk1ng

Article
woensdag, 23 november 2016 om 13:26
xgn google image
eSports worden steeds groter in Nederland. Dit weekend vinden in de Amsterdam ArenA, de Benelux Championship Winter Season 2016 finales plaats. Kaj ''Kajsk1ng'' van Staalduinen (25) speelt Counter-Strike: Global Offensive op hoog niveau voor LowLandLions, een organisatie uit de Benelux, en doet mee aan ESL Benelux dit weekend. Wij spraken de Nederlandse professioneel gamer de ESL Benelux championship.
Van 26 tot 27 november vinden de Benelux Championship Winter Season finales plaats. Games als League of Legends, Hearthstone en Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) worden hier op hoog niveau gespeeld. De beste teams uit de Benelux nemen het hier tegen elkaar op. Zo ook de LowLandLions, een eSports organistatie uit de Benelux.

De voorbereiding op het ESL Benelux championship

Kaj van Staalduinen, beter bekend onder zijn online naam: kajsk1ng, is lid van het Counter-Strike: Global Offensive team van LowLandLions. Hij speelt de game al jaren op hoog niveau en won met de LowLandLions het vorige seizoen van ESL Benelux. De finales van dit seizoen ziet hij positief tegemoet, maar hij verwacht dit keer meer weerstand van zijn tegenstanders.
Het CS:GO team van LowLandLions heeft een aantal wijzigingen ondergaan. Zo is onder andere één van zijn beste teamleden, Cruc1al, vertrokken naar een Amerikaans CS:GO team. Het vertrek van Cruc1al zag het team dan ook al wel een beetje aankomen.
Toch is het vertrek van Cruc1al voor Van Staalduinen des te meer reden om zich goed voor te bereiden op het aankomende toernooi.
Daarnaast spelen de LowLandLions dit toernooi niet met de twee vorige teamleden uit Engeland, Mole en AaroN. Volgens kajsk1ng is het lastig om je als team aan te passen aan de vele wijzigingen in het team.
Aan de andere kant zorgt het toch wel weer voor motivatie bij de Nederlandse gamer. Er bestaat natuurlijk altijd de kans dat je zelf wordt opgepikt door een grote eSports organisatie, wat voor kajsk1ng nog steeds wel een droom is.

101123

Hoe zit het met eSports in de Benelux?

eSports worden steeds groter. Grote toernooien trekken ieder jaar steeds meer bezoekers en kijkers, de prijzenpotten worden groter en de salarissen groeien. Zo ook in Nederland en de Benelux. Toch loopt de eSports scene in Nederland nog erg achter op de rest volgens Van Staalduinen.
De mogelijkheid om groot eSporter te worden in de Benelux is er wel volgens Van Staalduinen, mits de middelen er voor beschikbaar zijn.
Door de groei van eSports zijn er steeds meer mensen die graag professioneel gamer willen worden. Voor die mensen heeft kajsk1ng een aantal tips.
De Benelux Championship Winter Season 2016 is dit weekend op 26 en 27 november en is live te volgen op Twitch.tv. Wil jij de Benelux Championship Winter Season finales zelf bijwonen? Dat kan want er zijn nog kaarten beschikbaar. Ook kan je meedoen met onze prijsvraag en kans maken op tickets voor dit vette evenement in de Amsterdam ArenA.