De Eredivisie is afgelast: zo vermaak je je deze zomer toch nog met voetbal!

Article
maandag, 27 april 2020 om 12:00
fifa 20 ajaxf1603192378
Door de beslissing van de overheid om alle evenementen tot 1 september te annuleren, is het Eredivisie seizoen definitief afgelast. Om je deze zomer toch nog te vermaken met voetbal, hebben we een aantal alternatieven voor je opgesteld.

FIFA 20

De makkelijkste manier om in een handomdraai een voetbalwedstrijd op te zetten met jouw favoriete Eredivisie-team, is natuurlijk om een potje FIFA 20 op te starten. Neem zelf de controle over de beste spelers in de Nederlandse competitie om handmatig jouw club naar de overwinning te leiden.
De nieuwste editie van FIFA geeft je meer controle over de bal, met strafe dribbling en gerichte schoten tijdens cruciale momenten. Daarnaast kan je ook weer een wedstrijd op de straat organiseren met FIFA Volta en kan je je eigen team samenstellen in FIFA Ultimate Team, beter bekend als FUT. Genoeg te doen dus om je de hele zomer te vermaken.
pes 2020 messif1587727388

PES 2020

We kunnen het natuurlijk niet hebben over FIFA 20, zonder ook PES 2020 te benoemen. De grote concurrentiestrijd splitst al jaren de digitale voetbalwereld, met soms nog fellere discussies dan tussen fans van Feyenoord en Ajax.
De footie van Konami heeft bovendien nu echt de aanval ingezet op FIFA. Waar de titel van EA vaak pronkt met haar licenties, heeft Konami een exclusieve deal gesloten met Juventus, waardoor de club en haar prachtige stadion niet aanwezig is met FIFA 20. De gameplay van PES 2020 is daarnaast iets meer arcade, waardoor het minder realistisch is, maar wel makkelijker is om op te pakken en volgens de fans fijner is om te spelen. De keuze tussen de twee voetbalgames laten we aan jou over.
football manager 2020f1584692347

Football Manager 2020

Zelf op het voetbalveld staan in leuk, maar sommige spelers willen misschien liever aan de zijlijn staan, als een generaal die zijn manschappen aanstuurt. Daarvoor kan je het beste bij Football Manager 2020 zijn, een game die je de verantwoordelijk geeft over alle aspecten van een voetbalclub.
Je begint door de kiezen welke club je onder jouw hoede neemt, wat meteen een grote impact zal hebben op het verloop van jouw carrière. Bij een topclub heb je meteen veel middelen en spelers om mee te werken, maar het bestuur zal wel meteen goede resultaten verwachten. Ga je aan het roer staan van een middenmotor of zelfs een club die jaarlijks vecht om niet te degraderen, dan zal je minder middelen tot je beschikking hebben, maar een stuk meer ademruimte. Het is vervolgens aan jou om je club naar de top te helpen, met alle mogelijkheden die je tot je beschikking hebt.

Oude wedstrijden terugkijken

Een andere manier om te genieten van voetbal is om oude wedstrijden opnieuw te bekijken. Vaak weet je al de uitslag, maar dat hoeft niet te betekenen dat een wedstrijd daardoor saai is. Een legendarische wedstrijd die je live hebt gezien kan weer hetzelfde gevoel opwekken als vroeger.
Er zijn bovendien genoeg spectaculaire wedstrijden om van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan echte klassiekers uit de jaren 70, 80 of 90, maar ook in de recente geschiedenis zijn er prachtige potjes geweest. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje in het WK van 2014 is daar een goed voorbeeld van, of de afranseling die Ajax-Real Madrid gaf in het Bernabeu stadion in de Champions League vorig jaar. Soms is het even zoeken naar bepaalde wedstrijden, maar zenders als Ziggo en FOX Sports zenden ook geregeld oude wedstrijden uit waar je van kan genieten.
football 1439082 1280f1587727887

Je verdiepen in andere competities

Veel Nederlanders kijken naar de Eredivisie en houden ook een handjevol andere competities in de gaten, zoals de Premier League in Engeland of de La Liga in Spanje. De voetbalkunsten die de grootste voetballers ter wereld op het veld laten zien kan soms betoverend zijn.
Met annuleren van de Eredivisie heb je nu mooi de tijd om je te gaan verdiepen in de competities van andere landen. Sommige bonden zijn namelijk bezig met plannen om hun competitie wel door te laten gaan. Zo wil de Bundesliga graag weer van start gaan en staat de Serie A in Italië gepland om weer hervat te worden op 27 mei, alleen zonder publiek. Voordat het zover is heb je genoeg tijd om je in te lezen in de verschillende competities die weer gaan beginnen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties