5 Grootste Emmy Award 2017 winnaars - Het regent beeldjes!

Article
maandag, 18 september 2017 om 12:48
xgn google image
Elk jaar krijgt een aantal mensen een envelop op de deurmat. Geen belastingaangifte, maar een nominatie voor een Emmy Award. Ook dit jaar waren er weer veel gelukkigen die kans maakten op de prestigieuze prijs, maar slechts een paar kregen het beeldje ook daadwerkelijk. De grootste Emmy Award 2017 winnaars vindt je terug in deze lijst!

5. Atlanta

Deze serie viel twee keer in de prijzen. Naast de Emmy voor beste hoofdrol in een komedieserie was het ook raak in de categorie beste regie voor datzelfde genre. In dit geval ging de prijs ook twee keer naar dezelfde persoon, namelijk Donald Glover.
Geen familie van Danny Glover, toch minstens evenveel acteertalent als de beste man. Niet alleen kan je hem kennen als Troy uit Community, ook is hij flink aan de weg aan het timmeren als cabaretier en regisseur.
In het geval van het laatste mag hij direct een Emmy Award in ontvangst nemen voor zijn regiedebuut. In de serie Atlanta vertolkt Glover namelijk zowel de hoofdrol, als schrijver, regisseur en producent. Als je zoveel hooi op je vork neemt, is zo’n beeldje uiteraard verdiend!
118267

4. Veep

Tijdens de voorgaande twee Emmy Awards viel de serie Veep ook al in de prijzen. Voor de derde maal op rij krijgt de show over politiek in Amerika het beeldje voor de beste komedieserie.
Hoofdrolspeelster Julia Louis-Dreyfus, eerder bekend als Elaine uit Seinfeld, viel ook nog eens in de prijzen als beste vrouwelijke hoofdrolspeelster in een komedieserie. Haal rol als vicepresident van Amerika is dermate goed neergezet dat zij onder meer Jane Fonda in Grace and Frankie overtrof.
Het zevende seizoen van de komedieserie was al eerder dit jaar aangekondigd. Ook werd er bij gezegd dat het tevens het laatste seizoen van de serie zal zijn. Voor de schrijvers te hopen dat ze ook volgend jaar een Emmy Award binnen weten te slepen en er een vierde opeenvolgende winst van kunnen maken!

3. Saturday Night Live

De sketches van het Amerikaanse Saturday Night Live waren wederom een van de Emmy Award 2017 winnaars. Met het hoogste aantal Emmy Award nominaties van welke serie dan ook (namelijk 156 stuks), zijn ze bijna elk jaar in de prijzen gevallen.
Dit jaar was het onder andere raak in de categorieën beste regie in een variatieshow, de beste bijrol in een komedieserie en de beste gevarieerde sketches. Daarmee staat de teller van het aantal Emmy Awards voor de show nu op 59.
Niet geheel onverwacht ging Alec Baldwin er vandoor met de prijs voor beste mannelijke bijrol in een komedieserie. Zijn imitatie van president Donald Trump heeft het afgelopen jaar meerdere malen het nieuws gehaald. In het geval van de Dominicaanse krant El Nacional werd zelfs gedacht dat het persiflage van Baldwin daadwerkelijk Donald Trump was.
118269

2. The Handmaid’s Tale

Met twaalf nominaties voor een Emmy Award, lag het voor de hand dat de Amerikaanse tv-serie The Handmaid’s Tale in ieder geval één keer in de prijzen zou gaan vallen. De teller stopte echter pas bij acht, waardoor het een van de grootse Emmy Award 2017 winnaars van dit jaar was.
De dramaserie draait om een zogenaamde handmaid. Deze vrouw wordt toegewezen aan een huishouden om daar stelselmatig te worden verkracht en kinderen te verwekken. In de nabije toekomst is de vruchtbaarheid van de mens namelijk tot een dieptepunt gezakt.
De serie kreeg onder andere een Emmy voor beste dramaserie, beste vrouwelijke hoofdrol van Elisabeth Moss en die voor beste regie in een dramaserie. Een tweede seizoen van de serie is al aangekondigd om in 2018 op de buis te komen.
118270

1. Big Little Lies

In een jaar waar Game of Thrones geen aanspraak kan maken op een Emmy Award, is het de uitgelezen kans van andere series om wel een beeldje in ontvangst te nemen. De miniserie Big Little Lies is er daar ook één van en weet zelfs acht keer een nominatie te verzilveren.
Hoofdredacteur Rox voorspelde eerder al een Emmy voor Skarsgard en kreeg gelijk. En met het geven van een negen was zij in de review ook in de buurt van de Emmy voor beste miniserie. Niet gek dan ook dat de mogelijk open wordt gehouden om een tweede seizoen van de serie aan te snijden.
Ook Nicole Kidman ontving voor haar rol in de dramaserie een beeldje. Daarmee versloeg zij haar medespeelster Reese Witherspoon, die voor dezelfde prijs werd genomineerd. Met de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie is het daarmee voor het eerst dat Kidman er met een felbegeerd beeldje vandoor gaat.
Dit waren volgens ons de grote Emmy Award 2017 winnaars. Zit jouw favoriete serie ertussen?

Populair Nieuws