Smartphone met fysiek toetsenbord, iets van het verleden?

Article
zaterdag, 25 maart 2017 om 13:02
xgn google image
De wereld leek geaccepteerd te hebben dat de smartphone met fysiek toetsenbord iets van het verleden was, maar één fabrikant komt nog met een nieuw model smartphone met fysiek toetsenbord.
Wij plaatsten in 2015 nog een artikel plaatsten over de top 5 smartphones met een fysiek toetsenbord. Daarin bespraken wij smartphones van Samsung, Motorola en een aantal modellen van BlackBerry. In de jaren daarna zijn alle fabrikanten gestopt met het maken van dit soort smartphones behalve BlackBerry. Nu blijkt alleen dat het era van BlackBerry ook afloopt.

BlackBerry was alleen in smartphones met fysiek toetsenbord

Het merk Blackberry is in populariteit sterk gedaald, dit was na een influx van de populariteit van de toestellen tussen de jaren 2005 en 2010. BlackBerry smartphones waren eerst voornamelijk populair bij zakenlui, maar kwamen later ook voor persoonlijke doeleinden in gebruik.
Een fysiek toetsenbord was de norm bij een smartphone in deze periode. Langzamerhand hebben alle grote merken het voorbeeld van iPhone gevolgd en zijn ze bij hun modellen overgegaan op een virtueel toetsenbord. Nieuwe Chinese power player in de smartphone race Huawei heeft zelfs nooit toestellen gemaakt met fysiek toetsenbord.

KeyOne, een nieuwe BlackBerry smartphone met fysiek toetsenbord

In april van dit jaar echte brengt Blackberry een nieuwe smartphone uit met fysiek toetsenbord, dat is de Blackberry KeyOne. Dit is na het bericht van John Chen, CEO van BlackBerry, vorig jaar september waarin hij zei dat BlackBerry gaat stoppen met het produceren van smartphones. Blackberry is daarna toegevoegd aan TCL Communication Technology Holdings Limited (TCT). TCT heeft de telefoon geproduceerd en volgens Steve Cistulli, president van de Noord Amerikaanse divisie van TCT, heeft BlackBerry

Einde van het era van smartphones met fysiek toetsenbord?

Chen geeft aan niet op te kunnen tegen de dominantie van andere merken. BlackBerry gaat zich louter focussen op security software. De KeyOne wordt de laatste telefoon met het merk BlackBerry op de achterkant.
Of er toch ook weer andere merken met een nieuwe smartphone met fysiek toetsenbord zal afhangen of de KeyOne succesvol blijkt. Maar zoals het er nu uitziet zou de KeyOne wel eens de allerlaatste smartphone met fysiek toetsenbord in de menselijke historie kunnen zijn. De BlackBerry KeyOne komt uit in april.

Populair Nieuws