Top 5 beste spionnen in games

  Spionnen betekenen voor een organisatie vaak het verschil tussen mission succes en mission failed. Met hun souplesse, koelbloedigheid en oog voor de missie zijn dit misschien wel de gevaarlijkste personages van een organisatie. Dit is de top 5 beste spionnen in games.

  Deze spionnen zijn het beste van het beste en worden daarom vaak op gevaarlijke missies gestuurd. Zij zijn onder andere getraind in het vermoorden van zwaar bewaakte personen, het infiltreren van vijandige organisaties en het verkrijgen van informatie.

  In meerdere games kruipen spelers in de huid van zo'n spion. In deze games is stealth vaak belangrijk, al kunnen gamers zelf alsnog besluiten om heel het arsenaal aan wapens te gebruiken tegen de waves van vijanden. Dit is onze top 5 beste spionnen in games

  5. Joanna Dark ( Perfect Dark)

  Als speelbaar personage in de Perfect Dark franchise staat Joanna Dark zeker haar mannetje. Ze kreeg haar codenaam 'Perfect Dark' vanwege haar foutloze resultaten bij de trainingen. Darks specialiteiten zijn onder andere het omgaan met geweren, één op één gevechten, vliegen in een vliegtuig en geweldige voertuighandeling.

  Dark is gespecialiseerd in undercoveroperaties waar ze een andere identiteit aanneemt. Haar reflexes zijn fenomenabel en redden haar vaak uit benarde situaties.

  Joanna Dark was voor het eerst te zien in Perfect Dark, een first-person shooter voor de Nintendo 64. De game werd ontwikkeld door Rare.

  In Perfect Dark moet Joanna een plot van vijandige organisatie dataDyne zien te voorkomen. Ook moet ze de president van de Verenigde Staten redden en voorkomen dat de planeet wordt opgeblazen.

  4. J.C. Denton ( Deus Ex)

  Op nummer vier van de top 5 beste spionnen in games staat JC Denton. Denton is in de franchise Deus Ex een speelbaar personage, werkend voor UNATCO.

  Denton is geboren als kloon van zijn 'broer' Paul. De organisatie die Denton heeft gekloond houdt hem nauwlettend in de gaten. Denton wordt getraind om orders aan te nemen en uit te voeren zonder vragen te stellen. Denton ontwikkeld in de jaren van harde training stiekem een rebelse natuur.

  J.C. Denton is geagumenteerd en heeft onder andere beschikking over nightvision in zijn ogen. Hij draagt daarom altijd een zonnebril. Welke augumentaties Denton krijgt in de game, kunnen spelers zelf bepalen.

  Denton moet in Deus Ex terroristengroep NSF zien te stoppen. Al gauw komt Denton erachter dat er veel meer speelt en besluit bij UNATCO weg te gaan. Vervolgens moet hij zien te voorkomen dat schaduworganisaties de macht krijgen.

  3. Sam Fisher ( Splinter Cell)

  Protagonist in de games van Tom Clancy's Splinter Cell, Sam Fisher, staat op nummer drie in de top 5 beste spionnen in games. Fisher is in de eerste paar games van de franchise in dienst van Third Echelon, een topgeheime spionnenorganisatie.

  Fisher kent meerdere vechttechnieken die hij gebruikt in één op één gevechten. Verder is hij een specialst in het ongemerkt volbrengen van zijn missies, technologische kennis en wapenhandeling.

  Als agent van Third Echelon wordt Fisher op missies gestuurd waar hij de leider van een boosaardige organisatie of land moet zien om te leggen om de wereldvrede te bewaren. In Splinter Cell Conviction gaat Fisher echter een stapje verder als het om zijn dochter gaat.

  Fisher staat bekend om zijn brute ondervragingen. Vooral in Splinter Cell Conviction komt Fisher aan zijn informatie door vijanden door muren en toiletpotten heen te slaan.

  2. Agent 47 ( Hitman)

  Nummer 2 van onze top 5 beste spionnen in games is Agent 47 van de Hitman-serie. Hij is een kloon gemaakt om te moorden. Al vanaf zijn jeugd is hij getraind in alle aspecten van een hitman. In zijn latere jaren gaat hij aan de slag als geheim agent voor de ICA.

  Agent 47 is gedreven in zijn werk en zijn hoofd staat daarom vooral op het voltooien van de missie. Hij is sterken, groter en sneller dan normale mensen. Verder kan hij zich vermommen om zo zich ongemerkt naar zijn doelwit te begeven.

  Door zijn creativiteit en oog op de missie is Agent 47 een van de beste spionnen in games.

  1. Solid Snake ( Metal Gear Solid)

  Niet geheel onverwacht op nummer 1 van de top 5 beste spionnen in games staat Solid Snake. Hij is geboren als kloon van legendarische soldaat Big Boss (Naked Snake), voor wie hij op latere leeftijd bij organisatie FOXHOUND werkt.

  Snake wordt regelmatig op solomissies gestuurd waar stealth enorm belangrijk is. Bij zijn missies komt hij vaak in contact met Metal Gears, nucleaire tanks, die Snake moet zien te vernietigen.

  Doordat Snake een kloon is verjaart hij sneller dan normale mensen. Dit is te zien in Metal Gear Solid 4, waar Snake toepasselijk 'Old Snake' wordt genoemd.

  Snake heeft bijna zijn hele leven in het leger gediend. Hij werkt het liefst alleen, maar schroomt niet om mede-soldaten te helpen waar nodig.

  Dit was onze top 5 beste spionnen in games. Welke spion is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments.

  Hitman The Complete First Season

  Verkijgbaar vanaf 31 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.