Deze easter eggs zitten in de 3 seizoenen van Stranger Things verstopt

  Ondertussen zijn er al drie seizoenen gemaakt van Stranger Things, één van de populairste Netflixseries op dit moment. En als je aan het kijken bent valt je soms nog wel eens iets op. In Stranger Things zitten dan ook een aantal eastereggs verstopt in de drie seizoenen.

  Netflix

  E.T

  Als je zowel ET als Stranger Things hebt gekeken, dan valt je wel het een en ander op. Kijk maar bijvoorbeeld naar het begin van ET, daar zie je dat de film begint met een sterrenhemel. In een aantal afleveringen van Stranger Things beginnen de afleveringen ook zo. Wat ook van ET komt is dat de jongens van Stranger Things, Mike, Lucas, Dustin en Will in het begin van seizoen 1 een potje D&D spelen en daarbij een pizza met peperoni en worst eten. In ET zie je dat de broer van Elliott rond de tafel zit met zijn vrienden. Ze spelen een spel en hebben ook precies een pizza met peperoni en worst. Hoe toevallig is dat?

  Netflix

  D&D

  Iets wat Mike, Lucas, Dustin en Will maar al te graag speelden in seizoen 1 was D&D, Dungeons and Dragons. Mike legt op een gegeven moment de Demogorgon op het bord. Will moet kiezen voor een vuurbal aanval of een beschermingsspreuk. Will kiest voor de vuurbal aanval, maar gooit daarvoor te laag en wordt verslagen door de Demogorgon. Als de Demogorgon uit de ondersteboven Will achtervolgt, pakt Will een geweer uit de schuur. Dat lijkt wel zijn keuze bij het spel. En dat klopt ook, want hij wordt meegenomen door de Demogorgon.

  Netflix

  Stephen King

  De intro van de serie kun je misschien wel herkennen. Als je kijkt naar de titel van IT, dan zie je dat ze bijna dezelfde lettertypes hebben. Niet alleen IT, maar ook nog andere titels van Stephen King. Kijk maar naar deadzone en zijn naam op verschillende boeken van hem. Stranger Things is ook deels gebaseerd op verhalen van Stephen King.

  Netflix

  Pennywise

  In seizoen 2 haalt Bob, de vriend van Will´s moeder Will op van school. Terwijl ze in de auto zitten probeert Bob met Will te praten om te kijken wat er met hem aan de hand is. Bob vertelt over Meneer Baldo. Het vertelt dat hij vroeger als kind een clown tegenkwam die hem op de schouders tikte. Bob draaide zich om en de clown vroeg met een enge stem of hij een ballon wilde. De clown achtervolgde hem een tijdje en op een dag zei hij tegen de clow ¨ga weg!¨. En toen verdween de clown opeens. Dat klinkt bekend, toch? Dat klinkt sprekend als Pennywise van de film IT.

  Netflix

  Hoppers armbandje

  In seizoen 1 draagt Hopper een blauw armbandje van zijn dochtertje dat is overleden. In seizoen 2 en 3 zien we Eleven die het armbandje altijd om heeft. Het lijkt dus dat Hopper het armbandje aan Eleven heeft gegeven omdat hij haar ziet als haar eigen dochter. Eleven wordt dan ook aan het eind van seizoen twee geadopteerd door Hopper.

  Netflix

  Elevens masker

  Toen Eleven haar zusje ontmoette, ging ze met haar op pad om wraak te nemen op mensen die hun pijn hadden gedaan. Daarvoor moesten ze onbekend blijven en hadden ze maskers op. Als je goed om je heen kijkt in Elevens kamer zie je het masker aan de muur hangen. Dat heeft ze dus al die tijd bewaard sinds ze weer weg ging bij haar zusje.

  Netflix

  Dustins pet

  Dustin beweert vanaf het begin van seizoen 3 dat hij een vriendin heeft. De andere geloven hem niet, maar het is echt waar. Als ze een code nodig hebben belt Dustin Suzie op en zien we haar voor het eerst in beeld. Op de achtergrond in haar kamer zien we de klassieke pet die Dustin in de eerste en tweede seizoen op heeft gehad op een kastje liggen. Die heeft Dustin waarschijnlijk aan haar gegeven toen ze elkaar ontmoeten op het kamp waar Dustin zijn zomer doorbracht. Als je goed kijkt zie je hem bij de lamp liggen.

  Netflix

  Who you gonna call? MIKE

  In het tweede seizoen was het Halloween en Mike, Lucas, Dustin en Will waren verkleed als de Ghostbusters. Alle ouders hadden vlak voor ze naar school gingen een foto gemaakt. De foto van Mike is in het derde seizoen op Eleven´s nachtkastje in haar kamer te zien. De foto stond op meerdere plekken. Ook zit de foto in haar spiegel op haar kamer.

  Netflix

  Steve´s haarspray

  In het begin van het derde seizoen komt Dustin terug van zijn kamp waar hij zijn zomer heeft doorgebracht. Zijn vrienden willen hem verassen als hij thuiskomt. Eleven laat zijn robots met haar krachten bewegen. Dustin heeft door dat er iemand in zijn huis is en pakt een wapen die we mogelijk kunnen kennen uit het tweede seizoen: Steve´s haarspray. Het is hetzelfde merk haarspray dat Steve Dustin gaf tijdens het sneeuwbal in seizoen 2.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.