E3 VR Showcase games - De drie interessantste aankondigingen

  Voor het eerst in de korte geschiedenis van Virtual Reality heeft deze vorm van gaming zijn eigen E3 showcase. Een uur lang zijn er verschillende game trailers getoond. Van kleine vermakelijke games tot intense actie. Wij hebben de drie beste E3 VR Showcase games voor je uitgezocht.

  UploadVR

  3. Arizona Sunshine DLC

  Misschien ligt de titel Arizona Sunshine nog vers in je geheugen. Dat zou niet zo gek zijn, aangezien we nog niet zo lang geleden over een game van dezelfde ontwikkelaar hebben geschreven. Arizona Sunshine was toen het uitkwam een zeer ambitieuze game voor VR. De game was namelijk één van de eerste VR games die qua lengte en verhaal vergelijkbaar was met een niet-VR game.

  Fans van de game zullen dan ook blij zijn met deze DLC. Het is niet een extra spelmodus of een paar nieuwe maps, maar een volledig nieuwe verhaal uitbreiding. De DLC speelt zich af voor het verhaal van de rest van de game. Jij hebt de taak om de generators in een stuwdam te her-activeren, zodat er voldoende energie is voor het leger, dat er alles aan doet om de zombie-uitbraak te stoppen.

  Cloudhead Games

  2. Pistol Whip

  Rhythm-games gaan vaak om precisie. Ook nemen ze vaak een abstracte vorm aan. Pistol Whip niet. Deze game is net zo goed een shooter als het een rhythm-game is. Als een heuse John Wick beweeg jij je door ruimtes waar vijanden zich op de beat van de muziek laten zien.

  Als je een beetje in de muziek opgaat wijst het afknallen zich vanzelf. Headshots zijn niet belangrijk. Exacte timing is niet belangrijk. Het is snel, intens, intuïtief. Je doel: het einde van het level halen. Je doelwit: iedereen die je probeert te stoppen. Dat klinkt als een vette actie scène, dus geen wonder dat er stevige muziek onder staat.

  Stress Level Zero

  1. Boneworks

  Boneworks is enigszins bizar. Je speelt als een ingenieur in een AI-gedreven besturingssysteem. Wat dat precies betekent begrijpen wij ook niet helemaal. Wat we wel begrijpen is dat er iets goed mis is in het bedrijf waar de hoofdpersoon werkt.

  Er lopen allerlei bizarre dingen rond. Een soort robot krabben en mensachtige figuren van witte lijnen. Wat er ook aan de hand is, we vinden het intrigerend. De gameplay ziet er prima uit, maar ook als die uiteindelijk niet zo indrukwekkend blijkt zijn we nog steeds nieuwsgierig naar het verhaal. Deze game houden we zeker in de gaten.

  Welke E3 VR showcase games wil jij spelen?

  Deze drie games zijn natuurlijk lang niet de enige games uit de E3 VR showcase. Voor deze lijst hebben we bijvoorbeeld After the Fall buiten beschouwing gelaten omdat we daar al bericht van hebben gedaan. Welke E3 VR showcase games vond jij interessant? Hoop je dat UploadVR volgend jaar weer een showcase doet? Laat het weten in de reacties!

  Boneworks

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.