E3 Persconferenties: Welke games zijn bevestigd?

Article
zondag, 03 juni 2012 om 15:00
xgn google image
Over een paar dagen begint de E3 weer, het grootste gamingevenement in de wereld. Tijdens de beurs worden vele games getoond en onthuld. Hier kun je lezen welke games en in ieder geval te bewonderen zijn tijdens de verschillende persconferentie volgende week. Per uitgever kun je zien welke games aanwezig zijn op die specifieke persconferentie.
Electronic Arts
Electronic Arts is er dit jaar weer bij met zijn persconferentie waarin een heleboel opkomende games getoond gaan worden. Hier kun je lezen wat Electronic Arts in ieder geval zal tonen begin volgende week.
1. Dead Space 3
Hoewel tot voor kort nog niet duidelijk was of de game bestond, komt Dead Space 3 naar de E3 dit jaar. Electronic Arts liet dit deze week weten een dag nadat het een korte film vrijgaf waarin wellicht het nieuwe karakter uit de game getoond werd. Over deze titel is vrijwel niets bekend. Electronic Arts zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook zijn tijd nemen om de game goed te introduceren bij het grote publiek.
2. Crysis 3
De game werd eerder dit jaar al officieel aangekondigd. Je speelt als Prophet en je zit opgesloten in New York. De metropool is alleen helemaal begroeid met groen, waardoor je dus het gevoel krijgt dat je in de jungle rondrent. Een van de hoofdwapens in de game is de pijl en boog, maar in het derde deel in de Crysis-serie krijg je ook de mogelijkheid om met verschillende alienwapens rond te schieten. Tijdens de persconferentie kan er dan ook flink wat gameplay verwacht worden.
3. FIFA 13
Over deze game is laatst meer bekend geworden. Het jaarlijkse fenomeen van Electronic Arts laat zich ook dit jaar weer zien en de nieuwe onderdelen en verbeteringen zullen aan het publiek uitgelegd en gepresenteerd worden. Wat nu al bekend is, is dat de game niets speciaals gaat doen, maar dat het de bestaande formule nog meer perfectioneert.
4. SimCity
Het stedenbouwen is terug van weggeweest. SimCity is een reboot van de serie en met de nieuwe engine die door ontwikkelaar Maxis is gebruikt, ziet het ernaar uit dat de game hoge ogen gaat gooien tijdens de E3. Helaas is de prachtige game alleen weggelegd voor de PC-gamers onder ons.
5. Medal of Honor: Warfighter
Ook de Medal of Honor serie krijgt een nieuw deel. Het vorige deel kwam anderhalf jaar geleden uit en werd bewogen ontvangen. Zo zou de game volgens veel mensen afgeraffeld zijn door Electronic Arts zodat het tegelijk met Call of Duty: Black Ops kon verschijnen. Het is dan ook te hopen dat de ontwikkelaar met dit nieuwe deel wel rekening houdt met de kwaliteit en niet alleen met de concurrenten.
6. Star Wars: The Old Republic
DIt is een van de weinige games op de E3 die al uit is. Het werd vorige maand echter al duidelijk dat de spelersaantallen die de game spelen teruglopen en daarom zet Electronic Arts de aanval in. Het is dan waarschijnlijk dat we een nieuwe uitbreiding voor de game op het doek te zien krijgen.
7. Battlefield 3
Ook de grote shooter van de uitgever is van de partij. Onder andere de komende DLC-pakketten en Battlefield Premium zullen besproken worden en de nieuwe mappen zullen getoond worden. Battlefield spelers mogen blij worden van alle content die DICE in de planning heeft staan.
8. Need for Speed: Most Wanted 2
Electronic Arts kwam deze week pas met het nieuws dat er een nieuwe Need for Speed game in ontwikkeling is. Er zijn geen details bekendgemaakt, maar wat wel duidelijk is gemaakt, is dat Criterion de ontwikkeling voor zijn rekening neemt en dat de game Need for Speed: Most Wanted 2 heet. Verwacht maandag meer informatie over de nieuwe racegame.
8. Command & Conquer: Generals 2
Na Command & Conquer 4: Tiberian Twilight is de serie een beetje stilgevallen. Gelukkig kwam Electronic Arts vorig jaar met de aankondiging van Command & Conquer: Generals 2. De game wordt ontwikkeld door BioWare en moet volgend jaar uitkomen. Deze E3 wordt de eerste gameplay verwacht en het belooft een game met echte 'Bioware' kwaliteit te worden.
Ubisoft
Ook Ubisoft heeft een flink aantal games die het gaat tonen op de E3. Met een aantal flinke blockbusters wil het bedrijf groots uitpakken. Hieronder kun je lezen welke grote games de uitgever nou precies met zich meeneemt naar Los Angeles.
1. Assassin's Creed III
De game is al heel vaak in het nieuws geweest. Van gameplay trailers tot informatie over de setting van de game, de Amerikaanse Revolutie, alles is al eens de revue gepasseerd. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat we een flinke hap pure gameplay te zien krijgen, want daar zijn veel mensen wel aan toe.
2. Far Cry 3
Nog een grote titel waar Ubisoft mee gaat toppen dit jaar. De game ziet er prachtig uit en Vaas, de hoofdvijand in de game, is een echte griezel. De game wordt dan ook een knaller aanstaande september.
3. Rayman Legends
Er is een nieuwe Rayman game in de maak bij Ubisoft. De game belooft ons nieuwe platform gameplay voor te schotelen. Een releasedatum is op moment van schrijven niet bekend, dus er bestaat een kans dat we die na de E3 alsnog te weten komen.
4. Rocksmith
De game waarin gitaarspelen centraal staat, is al meerdere keren uitgesteld en moet oktober dit jaar eindelijk uitkomen. De game is in het leven geroepen om tegen de andere muziekgame, Rock Band, te concurreren. Wat Ubisoft precies met de game gaat doen op de E3 is niet bekend.
5. Een nieuwe titel
Er zijn deze week een drietal screenshots opgedoken voor een game die op de E3 getoond gaat worden, aldus Ubisoft. Over de naam en setting van de game wordt flink gespeculeerd, maar officieel is er nog niets bekend. Het lijkt er dan ook op dat er tenminste een nieuwe titel tijdens de E3 wordt onthuld, in plaats van ervoor.
6. Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots
Een andere grote titel in Ubisofts arsenaal is de nieuwe Rainbow Six game. Het belooft weer een emotionele en meeslepende game te worden die er fenomenaal uit gaat zien. Het is vrij stil geweest rond de game, maar een grote presentatie op de E3 zal de game weer een flinke publiciteitsboost geven. Verwacht volgende week dan ook terrorismebestrijdende agenten tijdens de persconferentie van Ubisoft
7. Brothers in Arms: Furious 4
Brothers in Arms: Furious 4 werd vorig jaar onthuld op de E3 en werd bewogen ontvangen. Niet iedereen vond het wat humoristisch getinte sfeertje passen bij de serie en het is aan Ubisoft om het publiek dit jaar alsnog te overtuigen om de game alsnog binnen te halen.
Nintendo
Behalve de Wii U zal Nintendo ook een hoop komende games aankondigen voor het toekomstige platform. Mario zal weer van de partij zijn en ook de Pikmins laten van zich horen.
1. Nieuwe Mario game
Eerder dit jaar gaf Nintendo al aan dat het met een nieuwe Mario game op de proppen zou komen tijdens de E3. De titel is echter nog steeds niet bekend. De naam Super Mario 4 kwam een keer voorbij, maar 100 procent zeker is niemand. We zullen dan ook nog een paar dagen moeten wachten voordat we duidelijkheid krijgen omtrent deze Mario game.
2. Pikmin 3
In april gaf Nintendo al aan dat Pikmin 3 van de partij zou zijn tijdens de persconferentie van de uitgever. Werd de game eerst nog voor de Wii ontwikkeld, later is toch besloten dat de HD-graphics de game goed zouden doen, waarna hij door is geschoven naar de Wii U. Wat we verder kunnen verwachten van de game is niet bekend.
3. Animal Crossing 3DS
Op elk platform van Nintendo zie je er een verschijnen en ook op de Nintendo 3DS is hij aanwezig, Animal Crossing. In de game krijg je een huisje en beleef je simpelweg een tweede leven. Koop meubels en versier je huis, maak vrienden, doe leuke activiteiten en heb een hoop plezier. Nintendo heeft nog niet veel informatie over de game vrijgegeven, maar daar komt op de persconferentie dinsdag verandering in.
5. Paper Mario 3DS
Ook over deze game is nog niet veel bekend. Het concept is hetzelfde als in eerdere Paper Mario games en ook over deze titel zullen we op de E3 meer details te horen krijgen. Het is wel te hopen dat er wat vernieuwing in de titel wordt gestopt.
6. Luigi's Mansion 2
Het eerste deel kwam uit op de GameCube en werd zeer geprezen. Nu komt er een vervolg naar de Nintendo 3DS en er gaan geruchten dat de game ook naar de Wii U komt. Het is dan ook goed mogelijk dat Nintendo de tweede versie alsnog bevestigd waardoor we ook op een groot scherm met Luigi aan het stofzuigen kunnen slaan.
6. New Super Mario Bros. Mii
Na eerdere New Super Mario Bros. games op onder andere de Wii, krijgt de Wii U nu ook zijn eigen versie. De titel werd eerder nog genoemd als launchtitel voor het apparaat, maar of dit ook zo is wordt volgende week duidelijk.
7. New Super Mario Bros. 2
Naast een Wii U versie, komt er ook nog een New Super Mario Bros. game voor de Nintendo 3DS aan. New Super Mario Bros. 2 is eerder tijdens een livestream van Nintendo aangekondigd en in augustus komt de game in Japan uit. Wanneer New Super Mario Bros. 2 naar Europa komt, is niet bekend.
8. Wii U
Dit stukje hardware verdient ook een plekje in de lijst, de Wii U. De nieuwe spelcomputer van Nintendo moet eind dit jaar uitkomen en er zijn al een aantal games voor het apparaat aangekondigd. Helaas was na de E3 van vorig jaar nog niet helemaal helder hoe het apparaat er nou precies uitzag. Nintendo gaat dit jaar dan ook proberen om de Wii U wél goed te presenteren.
Sony
Sony is een groot bedrijf en brengt dan ook op meerdere platformen games uit. Dit jaar is de uitgever met een hoop goede games naar Los Angeles gegaan.
1. God of War: Ascension
De game werd aangekondigd met een teaser en sindsdien druppelen de geruchten op het internet. De game zal de eerste God of War worden die een multiplayer heeft. Of we deze multiplayer of de singleplayer te zien zullen krijgen is nog afwachten.
2. The Last of Us
De nieuwe game van Uncharted ontwikkelaar Naughty Dog is ook van de partij volgende week. Eind vorig jaar werd de game aangekondigd en sindsdien is er al het een en ander over de game vrijgegeven. Onder andere het verhaal is besproken en we werden verwend met een aantal spannende trailers. Het wordt dan ook weer smullen als de game volgende week getoond wordt.
3. PlayStation All-Stars Battle Royale
In deze vechtgame kun je het tegen elkaar opnemen met allerlei bekende PlayStation figuren. Door de maanden heen zijn er al wat namen van karakters gelekt. Het is te hopen dat er een duidelijke releasedatum gegeven wordt, want op dit moment is hier nog geen sprake van.
4. Sly Cooper: Thieves in Time
In deze game ga je door de tijd om op bezoek te gaan bij een aantal voorvaderen. De game heeft net als bovenstaande titel een vrij onduidelijke releasedatum, dus wat opheldering is gewenst volgende week.
Microsoft
Ondanks dat Microsoft zelf ook enkele titels zal tonen, komen er ook tal van andere partijen langs om hun titels voor de Xbox 360 en Kinect te tonen. Hoewel niet al die uitgevers hun games bekend hebben gemaakt, zijn er toch een paar titels overgekomen.
1. Halo 4
Vorig jaar sloot Microsoft af met de aankondiging van Halo 4. Dit jaar gaat Microsoft dan ook groots uitpakken met deze nieuwe shooter. Verwacht een portie gameplay en meer details over de game.
2. Call of Duty: Black Ops II
Call of Duty en Microsoft hebben een bepaalde band. Niet alleen hebben de uitgever en Activision een speciaal contract omtrent de serie. Elk jaar wordt de nieuwe Call of Duty getoond op de persconferentie van Microsoft en ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we voor het eerst een flink stuk gameplay te zien krijgen.
3. Gears of War Judgment
De laatste paar dagen vliegt het nieuwtje over het internet; er komt een nieuwe Gears of War game aan. Epic Games en People Can Fly werken aan de game, waarvan nog geen details bekend zijn. De titel werd iets later wel onthuld, namelijk Gears of War Judgment. Tijdens de persconferentie van Microsoft zal er meer duidelijkheid omtrent de game worden geschept.
4. Fable: The Journey
Een Kinect-game in de wereld van Fable. De game moet 4 september uitkomen, maar veel beeldmateriaal is er niet. Het is dan ook te verwachten dat er nieuwe gameplay aanwezig zal zijn bij de persconferentie.
5. Forza Horizon
Forza Horizon werd onthuld op de Spring Showcase van Microsoft. De geruchten vertellen ons dat de game een open wereld zal bevatten. Of dit ook zo is, zal duidelijk worden op de E3.
6. Tomb Raider
De game werd laatst nog uitgesteld, maar is wel van de partij op de persconferentie van Microsoft. Verwacht nieuwe beelden van de jonge Lara Croft terwijl zij ontsnapt uit een brandende grot.

Populair Nieuws

Laatste Reacties