E3 Persconferenties: Welke games komen misschien langs?

Article
zondag, 03 juni 2012 om 14:00
xgn google image
Zoals ieder jaar zie je ook dit jaar weer dat de geruchten zich opstapelen naarmate de E3 dichterbij komt. Niet alle games zullen een kans krijgen om tijdens de beurs getoond te worden voor het grote publiek. In deze special kunnen jullie lezen welke games misschien gaan aankloppen tijdens een van de vijf persconferenties volgende week.
1. Hitman Absolution
Agent 47 is terug in een splinternieuwe game. Het laatste deel, Hitman: Blood Money, stamt alweer uit 2006 dus is het tijd voor een nieuw avontuur met de moordenaar. Dat de game op de E3 is, is zeker, maar of hij ook aan het publiek getoond gaat worden tijdens een persconferentie is niet zeker.
2. Nieuwe Splinter Cell game
Een andere stealth game is Splinter Cell. Er is een nieuwe titel in de maak en er gaan geruchten rond dat de game Splinter Cell: Black List gaat heten. Een officiële aankondiging is voor veel mensen een must en Ubisoft moet haast wel dom zijn om deze game niet te tonen deze E3. Ondanks dat staat hij toch in deze special, want het is nog altijd niet zeker of de game ook daadwerkelijk aanwezig is.
3. Metro: Last Light
In 2010 verscheen Metro 2033, een game met een spannend en duister verhaal in de metro tunnels van Rusland. Volgend jaar moet er een nieuw deel in de serie verschijnen, Metro: Last Light. De game wordt een direct vervolg op Metro 2033 en de mensen zitten nog steeds in de metro tunnels te schuilen tegen alle mutanten.
Dat de game aanwezig is op de E3 is bekend. Of we de game ook tijdens een persconferentie te zien krijgen is niet bekendgemaakt. Als dit het geval is, moet dit gebeuren bij Sony of Microsoft, aangezien de game wordt uitgegeven door THQ, die geen stand op de E3 heeft, en er geen Wii U versie meer komt, waardoor Nintendo dus ook afvalt.
4. Aliens: Colonial Marines
Aliens: Colonial Marines is één van de games die SEGA op de E3 beschikbaar zal hebben. De pers kan dan ook van de game gaan genieten. Voor de thuiszitters is het echter nog niet bekend of de game aanwezig is op een van de persconferenties. Vanwege het gebrek aan gameplay is een speelsessie wel een goede stap voor de uitgever. De game komt zeven jaar na de aankondiging eindelijk uit op 13 februari 2013.
5. Overstrike
Insomniac Games komt na Ratchet & Clanck nu met de game Overstrike. De game is vorig jaar op de E3 onthuld en sindsdien is het nieuws over de game stilgevallen. Electronic Arts beloofde ons vorig jaar een game die met z'n vieren in co-op is te spelen. Of de game nog steeds met deze doelstelling wordt ontwikkeld zal naar alle waarschijnlijkheid duidelijk worden op de aankomende E3.
6. Prey 2
Na verontrustende berichten dat de game zou worden geannuleerd, heeft Bethesda bekendgemaakt dat Prey 2 is uitgesteld naar 2013. De E3 zou een mooie gelegenheid geven om de game weer wat aandacht te geven zodat hij niet wordt vergeten. Ook zou de eerste gameplay op de E3 kunnen verschijnen. Zo kunnen we zien hoe we de bounty- unter in de game gaan besturen.
7. Dishonered
De game heeft al aardig wat aandacht getrokken dit jaar met een tweetal prachtige trailers en een uitgebreide impressie. Alles en iedereen praat met veel lof over Dishonered en het belooft een pareltje te worden. De E3 biedt een kans om de eerste gameplay aan het grote publiek te tonen en de hype door te zetten voordat we de game op 12 oktober 2012 in huis halen.
8. Lost Planet 3
In april werd de game aangekondigd in een toen verschenen trailer. De game wordt een prequel op zijn voorganger, Lost Planet 2, en moet begin volgend jaar uitkomen. Het is bevestigd dat de game aanwezig is op de E3, maar of hij ook publiekelijk getoond gaat worden is onbekend. Capcom kan Sony en Microsoft toestemming gegeven hebben om de game op een van hun persconferenties te tonen.
9. Darksiders II
In Darksiders II ga je aan de slag met Death, het broertje van War wie weer het hoofdpersonage van het eerste deel was. De game belooft net zo goed te worden als het eerste deel en komt op 21 augustus van dit jaar uit. Een gameplay demonstratie zou een mooi cadeautje zijn zo vlak voor de release van de game. Ook deze game is van THQ en moet dus bij een bevriende uitgever gepresenteerd worden.
10. South Park: The Stick of Truth
Weer een game van THQ die een plekje bemachtigd kan hebben in een van de persconferenties volgende game. South Park: The Stick of Truth moet een RPG worden die ontwikkeld wordt met hulp van Parker en Stone, de bedenkers van de originele tekenserie.
11. Resident Evil 6
Resident Evil 6 belooft een game te worden die het oude Resident Evil gevoel terug moet brengen naar de huiskamers. CapCom verwacht dat de game goed zal verkopen, want het rekent op zo'n zeven miljoen verkochte exemplaren wanneer de game uit is eind dit jaar. We hebben nog geen gameplay gezien van Resident Evil 6 en op de E3 zou het goed kunnen dat de game zich voor het eerst in actie laat zien.
12. Borderlands 2
Gearbox is behalve met het eerdergenoemde Aliens: Colonial Marines ook druk bezig met het vervolg op Borderlands. Borderlands 2 belooft beter, groter, gekker en extremer te worden dan zijn voorganger en de trailer die verschenen zijn bevestigen dit plaatje. Er is al eens gameplay gelekt, die stiekem is opgenomen met een amateuristisch cameraatje. Volgende week kunnen we dan ook hopen op gameplay video's die wel van goede kwaliteit zijn.
13. XCOM: Enemy Unknown
XCOM: Enemy Unknown moet 12 oktober van dit jaar uitkomen en belooft ons een mix van turn-based en real-time gameplay. Er zijn al wat beelden van de game verschenen, maar details omtrent de game zijn er niet veel. 2K Games zou de game dan ook goed doen als het de game wat extra aandacht geeft volgende week.
14. Counter Strike: Global Offensive
Counter Strike: Global Offensive is de enige bevestigde game die Valve meeneemt naar de E3. Counter Strike is een zeer bekende shooter reeks die al een aantal jaren meedraait. XGN ging laatst ook met de game aan de slag en daar werd duidelijk dat er nog niet heel veel vernieuwing inzit. Een presentatie op een persconferentie is onwaarschijnlijk, maar er kunnen gekke dingen gebeuren tijdens een groot evenement.
15. Star Wars 1313
De game werd eerder deze week aangekondigd door LucasArts en bij die aankondiging werd duidelijk gemaakt dat er meer informatie bekend werd gemaakt op de E3. Van alle games die in deze special genoemd zijn, lijkt het erop dat Star Wars 1313 het meest overtuigend overkomt wat betreft een plaatsje in een van de persconferenties volgende week. Het wordt dan hopen dat we de bounty hunter game op het scherm te zien krijgen.
De eerste persconferentie zal op maandag 5 juni om 18:30 beginnen. Dan trapt Microsoft de show af. Later volgen shows van Electronic Arts, Ubisoft, Sony en Nintendo. Dit alles is live op onze E3-pagina te volgen.

Populair Nieuws