Het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 11 juni

  We zijn al bijna door alle persconferenties heen. Vanavond moet Nintendo nog, maar het E3 nieuws is gestaag doorgegaan sinds gisteren. Als je denkt dat je iets gemist hebt kun je hier het belangrijkste nieuws lezen over Ubisoft, Square Enix en de PC Gaming Show.

  XGN

  Zombie Army 4: Dead War

  We beginnen het E3 nieuws van dinsdag met de PC Gaming Show, waar het volgende deel in de Zombie Army reeks is onthuld. In Zombie Army 4: Dead War moet je, niet geheel tegen verwachting, zombies afknallen. Je kunt elk denkbaar vuurwapen gebruiken om de gestaag oprukkende zombies af te weren.

  Je hoeft al dat moorden niet op je geweten te laten wegen, aangezien de zombies Nazi’s zijn. Hoe kan het ook anders in een Sniper Elite spinoff.

  Je kunt de game met maximaal vier spelers spelen. De co-op is drop in, drop out, dus je hoeft je niet druk te maken als iemand het potje zombies knallen niet af kan maken.

  Watch Dogs Legion en een Rainbow Six spinoff

  Details over een nieuwe Watch Dogs waren al gelekt. Dat lek werd snel gevolgd door een officiële aankondiging met de mededeling dat de game op E3 zou zijn. De game speelt zich af in een dystopisch Londen, met veel bewakingscamera’s. Een grote nieuwe feature is het wisselen van personages, die NPCs zijn voordat jij de controle overneemt.

  Ook had Ubisoft een nieuwe Rainbow Six game. Rainbow Six Quarantine is een co-op shooter waarin je in teams van drie spelers moet zien te overleven terwijl een virus de mensheid bedreigt. De co-op is hoe de game zich onderscheid van Rainbow Six Siege, aangezien die zich richt op competitief multiplayer.

  UPLAY+

  Je hebt al gehoord van EA Origin en Xbox Game Pass: abonnementsdiensten waarmee games aangeboden worden tegen een maandelijks bedrag. Een interessant beetje E3 nieuws is dat Ubisoft iets soortgelijks gaat aanbieden.

  Voor 14,99 euro kun je vanaf 3 september meer dan 100 Ubisoft titels spelen op PC. Nieuwe Ubisoft games worden direct toegevoegd. Vanaf 2020 zal UPLAY+ ook beschikbaar zijn voor Google Stadia, al is niet duidelijk of de game selectie even uitgebreid zal zijn.

  Gods & Monsters

  De makers van Assassin’s Creed Odyssey komen met een nieuwe IP. In deze game, die Gods & Monsters gaat heten, hebben de Olympische goden de nodige problemen met de monsters uit de Griekse mythologie. Alleen jij kan hen helpen.

  De grafische stijl doet denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game ziet er dan ook prachtig uit. Of het een goede game is gaan we zien op 25 februari 2020, wanneer Gods & Monsters uitkomt voor PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch, en Google Stadia.

  Dat was het grootste E3 nieuws uit de PC Gaming Show en de Ubisoft persconferentie. Op de volgende pagina vind je het belangrijkste E3 nieuws uit de Square Enix persconferentie.

  Square Enix

  Marvel’s Avengers

  Wie uitkijkt naar de Avengers game van Square Enix heeft het twee jaar lang moeten uithouden met niet meer dan de kennis dat de game bestond. Tijdens de persconferentie van Square Enix is de game nu volledig onthuld. De game is niet direct gerelateerd aan het MCU, al bestaat het Avengers-team wel uit vijf van de oorspronkelijke MCU Avengers.

  De game wordt een co-op ervaring voor vier spelers. Je kunt zelf je personage upgraden, en in meer of mindere mate aanpassen. Content die na de aanvankelijk release uitkomt zal gratis zijn. De game komt op 15 mei 2020 naar PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  Outriders

  Deze game was lange tijd enigszins mysterieus. Tijdens de Square Enix persconferentie werd onthuld dat het ging om een co-op shooter van ontwikkelaar People Can Fly. Gameplay is nog niet getoond, maar we krijgen wel een sfeerimpressie van de game, die volgens de ontwikkelaars een goed verhaal zal hebben.

  Meer nieuws volgt deze winter. Tot die tijd blijft Outriders ondanks de trailer enigszins mysterieus. Outriders moet uitkomen in de zomer van 2020. Nog even wachten dus.

  Final Fantasy VII Remake en een Final Fantasy VIII remaster

  De releasedatum voor de Final Fantasy VII remake was al ruim voor de Square Enix persconferentie bekend. Toch had de conferentie nog wat nieuws te bieden. Zo kregen we de eerste beelden van Tifa en Sephiroth. Ook is er een ‘1st Class Edition’ van de game aangekondigd.

  Niet alleen Final Fantasy VII kreeg de aandacht. Tijdens dezelfde persconferentie is een remaster van Final Fantasy VIII aangekondigd. Dit is geen volledige remake, en de game zal dan ook nog vóór Final Fantasy VII uitkomen. De game is later dit jaar te spelen op PS4, Switch, Xbox One en PC.

  Dat was het belangrijkste E3 nieuws van 11 juni

  Al het belangrijke nieuws van de afgelopen vierentwintig uur vind je hierboven terug. In de reacties kun je laten weten wat jij het interessantst vond. Hopelijk zien we je vanavond en morgen nog terug op de site voor het nieuws van Nintendo. E3 nieuws van de beurs zelf zullen we in de komende dagen natuurlijk ook voor je bijhouden.

  Zombie Army 4: Dead War

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.