E3 line-up: de 10 grootste games

  De E3 staat weer voor de deur! Met nog maar zeven nachtjes slapen voordat Microsoft als eerste een persconferentie geeft, loopt de spanning al aardig op. Maar welke games kunnen we precies verwachten? Wij laten alvast 10 supervette titels zien die HOE DAN OOK op de E3 aanwezig zijn!

  Er zijn namelijk al genoeg toffe games officieel bevestigd voor de gamebeurs in Los Angeles. Wat te denken van het onlangs onthulde Far Cry 4? De game ligt vanaf 20 november in de Nederlandse winkels en vermoedelijk weten we na de nacht van 9 op 10 juni véél meer over de game. Op 10 juni (00.00 uur Nederlandse tijd) is namelijk de persconferentie van Ubisoft.

  Maar natuurlijk is Far Cry 4 niet de enige titel waar wij (en jullie) naar uitkijken. Bekijk hier dus 10 titels die sowieso op de E3 verschijnen en volgens ons zeker de moeite waard zijn!

  Assassin's Creed: Unity

  De nieuwste Assassin’s Creed werd op 21 maart van dit jaar officieel onthuld door ontwikkelaar Ubisoft. Assassin’s Creed Unity verschijnt voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Op de E3 krijgen we ongetwijfeld meer content van de game te zien, alsmede een releasedatum.

  Assassin's Creed Unity screen

  Far Cry 4

  Ook Far Cry 4 is door Ubisoft dus al officieel onthuld. Het spel verschijnt zoals hierboven al gemeld op 20 november, en speelt zich deze keer af in de Himalaya’s. Een mooie open wereld waar we ons in kunnen begeven is dus weer aanwezig. Op de E3 wordt er waarschijnlijk meer informatie over de game gegeven én getoond. Met name over de karakters in de game hopen velen meer informatie te krijgen.

  Far Cry 4 screen

  Star Wars: Battlefront

  Natuurlijk is ook Electronic Arts aanwezig op de E3. De Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever heeft op 9 juni om 21.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie belegt. Hierin krijgen we zes titels te zien, waarvan Star Wars: Battlefront er sowieso één is. Het spel wordt gemaakt door DICE en op de E3 komen we er waarschijnlijk achter hoe de game er voor staat.

  Star Wars Battlefront screen 2

  The Crew

  Ubisoft heeft eveneens The Crew toegevoegd aan de E3 line-up. De aankomende racegame voor de PC, Xbox One en PlayStation 4 werd vorig jaar in oktober nog uitgesteld tot eind 2014. Ubisoft vroeg namelijk meer tijd voor het polijsten van de open wereld die het spel biedt. Wellicht dat we nu dus eindelijk een definitieve releasedatum krijgen.

  The Crew screen

  Super Smash Bros.

  Ook van Nintendo mogen we het een en ander verwachten op de E3. Natuurlijk doet het Japanse bedrijf het weer een tikje anders dan de rest, maar dat mag de pret toch niet drukken. Via een zogenaamd Digital Event krijgen we namelijk meer te horen over Super Smash Bros. voor de Wii U en 3DS. Een releasedatum voor beide platformen lijken we in ieder geval sowieso te krijgen.

  Super Smash Bros. Wii U screen

  Evolve

  Evolve is ook aanwezig op de E3. De coöperatieve shooter van 2K Games heeft inmiddels een releasedatum (21 oktober), dus op de beurs verwachten we meer content te zien. Evolve komt overigens naar de PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Evolve game screen

  Destiny

  Activision zal Destiny tonen op de E3. De game moet een bèta krijgen in juli, dus vermoedelijk krijgen we daar meer details over te horen. Het volledige spel moet in ieder geval 9 september verschijnen voor de Xbox 360 Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

  Destiny game screen

  Tom Clancy's The Division

  We komen nog even terug bij Ubisoft, want ook The Division is op de E3 aanwezig. Wat we precies te zien en te horen krijgen is natuurlijk nog onbekend, al lijkt een releasedatum onwaarschijnlijk. Het spel werd onlangs namelijk nog uitgesteld tot 2015, waarbij zelfs een release in de herfst van dat jaar optimistisch is. Dat zei een anonieme bron dicht bij de ontwikkeling althans.

  The Division screen

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Van The Witcher 3: Wild Hunt is al bekend dat het spel een trailer van liefst 45 minuten aan gameplay krijgt op de aankomende E3. Toch is een volledige release van de game pas ergens in januari/februari 2015 aan de orde. De game voor de PC, Xbox One en PlayStation 4 is de afsluiting van de trilogie en sluit dus ook het verhaal van de heks Geralt van Rivia af.

  The Witcher 3: Wild Hunt screen

  The Evil Within

  Als laatste toffe titel hebben we voor jullie The Evil Within. De game zou lange tijd op 29 augustus uitkomen, maar is onlangs vertraagd tot 24 oktober. Toch krijgen we op de E3 vermoedelijk meer te zien van het spel van Bethesda. Wij schreven er overigens al een preview over en kijken in ieder geval erg uit naar deze (tot nu toe) goed uitziende horrorgame!

  The Evil Within screen

  Evolve

  Verkijgbaar vanaf 10 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.