Top 10 E3 games voor in 2018

Article
donderdag, 15 juni 2017 om 13:41
xgn google image
Tijdens de E3 zagen we tal van mooie games voorbij komen. Helaas moeten voor een deel nog wachten tot volgend jaar. Dit zijn de 10 E3 games die in 2018 uitkomen.
Eerder zetten we al de tofste E3 games op een rijtje die nog dit jaar komen. Maar er zijn ook heel veel titels getoond waar we langer op moeten wachten. Daarom blikken we even vooruit op de beste titels die in 2018 gaan komen en die op de E3 in de schijnwerpers stonden.

10. Yoshi for Switch

Heel veel games die Nintendo liet zien komen al later dit jaar uit. Maar voor enkele moeten we toch echt langer wachten. Van de nieuwe Yoshi game voor de Switch weten we in ieder geval dat deze in 2018 zal uitkomen.
De voorgaande Yoshi game, Yoshi's Woolly World voor de Wii U, was enorm leuk. Daarom kijken we ook met plezier uit naar het volgende avontuur van de groene dino. Deze keer is het wollen wereldje ingeruild voor karton en we zijn er benieuwd wat Nintendo allemaal gaat doen met dit concept.
113403

9. State of Decay 2

De nieuwe State of Decay was een van de hoogtepunten tijdens de Microsoft E3 persconferentie. State of Decay 2 plaatst je wederom in een wereld vol zombies waarin je moet zien te overleven.
Dit doe je niet alleen, want je kunt een nieuwe gemeenschap opbouwen om zo het leven in deze post-apocalyptische setting voort te zetten. De keuzes die je hierin maakt zijn enorm belangrijk en hebben invloed op het verdere verloop van de game.
Tof is ook dat co-op een grote rol gaat spelen. Je kunt samen met drie vrienden de wereld van State of Decay 2 verkennen. Dat is nog een extra reden om de game in deze lijst met E3 games voor 2018 te plaatsen.
113404

8. Metro Exodus

Een andere game die getoond werd op de Microsoft E3 persconferentie - maar wel multiplatform is - is Metro Exodus. Dit was een van de meest verrassende E3 games, aangezien niemand hem zag aankomen. Verder wist het spel ook nog eens een goede indruk achter te laten dankzij de toffe actie en mooie graphics.
Metro Exodus gaat verder waar de vorige Metro games ophielden. Deze keer ontsnap je uit Moskou en trek je dieper Rusland in. Dat brengt een epische reis die over meerdere contintenten gaat. Maak je dus maar klaar voor heel wat uurtjes speelplezier.
Wanneer Metro Exodus precies verschijnt is nog onbekend, maar het is de bedoeling dat het ergens in 2018 gaat gebeuren.
113405

7. Monster Hunter World

De Monster Hunter serie is al jaren erg populair. Vooral in Japan is men dol op de games, maar ook bij ons kent de serie ondertussen een groot aantal fans. Die kunnen hun geluk niet op deze E3, want Monster Hunter World werd aangekondigd.
Het nieuwste deel in de serie zal de PlayStation 4, Xbox One en PC aandoen. Daarmee is het de eerste Monter Hunter game voor die platformen en kunnen we van de serie genieten met indrukwekkende graphics.
Enorm lang wachten is het niet op het spel, want deze game moet ergens aan het begin van 2018 uitkomen.
113406

6. Far Cry 5

De nieuwe Far Cry is een van de E3 games waar we het meest naar uitkijken. Voor de beurs werd de game al aangekondigd, maar tijdens E3 2017 zagen we dan de eerste echte gameplay. Hierin toonde Ubisoft flink wat actie, wat zich deze keer allemaal in Amerika afspeelt.
Een gekke cult heeft namelijk de staat Montana overgenomen en afgesloten van de buitenwereld. Maar deze nutjobs hadden niet op jou gerekend! En daarom moet jij aan de slag om de van ze af te komen.
Far Cry 5 verschijnt op 27 februari voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij gingen alvast hands-on met de game.
113407

5. God of War

De God of War games zijn enkele van de meest populaire spellen voor de PlayStation platformen. Het is dan ook niet vreemd dat we erg uitkijken naar de nieuwe God of War en deze een van de E3 games is die we extra in de gaten houden.
Deze keer krijgen we met God of War een flink aantal nieuwe goden en monsters om te verslaan, gebaseerd op de Noorse mythologie. Ook is Kratos niet meer alleen. Hij heeft een nieuw bestaan opgebouwd en in de game ga je dan ook op pad met je zoontje.
God of War verschijnt aan het begin van 2018 exclusief op de PlayStation 4.
113408

4. Kingdom Hearts 3

De nieuwe Kingdom Hearts laat al jaren op zich wachten. Het spel is keer op keer uitgesteld door Square Enix, maar nu lijkt het er toch echt van te komen. Waarschijnlijk kunnen we in 2018 aan de slag met het nieuwste deel.
Op de E3 toonde Square een nieuwe trailer van de game met de belofte dat er snel nog meer beeld kwam. Hierin zagen we Hades die het leven van Herculas flink lastig maakt. Aan jou en je vrienden uit het Disney universum de taak om hem te helpen.
De unieke combinatie van Square Enix met Disney levert prachtige beelden en een bijzondere game op.
113409

3. Sea of Thieves

Ook de nummer drie op de lijst met E3 games voor 2018 is al vaker uitgeteld. Oorspronkelijk was het plan om Sea of Thieves al aan het begin van 2017 uit te brengen, maar die datum is gekomen en gegaan. Nu wil Microsoft de nieuwe titel van Rare aan het begin van 2018 in de winkels hebben.
In Sea of Thieves ga je de zeeën op als piraat. Dit doe je samen met je vrienden, want samenwerking staat centraal. Ook kom je onderweg tal van andere spelers tegen die je kunnen helpen of juist al je loot stelen.
Tijdens E3 2017 hadden wij een Sea of Thieves hands-on waarin meer details over het spel te lezen zijn.
113410

2. Spider-Man

Ontwikkelaar Insomniac Games werkt op dit moment hard aan haar Spider-Man game, die ook simpelweg zo heet. Het spel is exclusief in de maak voor de PlayStation 4 en stond groots in de aandacht tijdens de PlayStation E3 persconferentie.
Dat is niet vreemd, want de gameplay beelden zagen er prachtig uit. Nog nooit was slingeren met Spider-Man zo mooi in beeld gebracht. De actie spatte van het scherm af en daarom kunnen wij niet wachten en verdient het spel een nummer twee positie in de lijst met E3 games voor volgend jaar.
Spider-Man zal ergens in het eerste kwartaal van 2018 in de winkels liggen.
113411

1. Anthem

Er kan er maar één op de hoogste plaats staan in deze lijst met E3 games voor 2018. Daarin hebben we gekozen voor Anthem, de nieuwe game van BioWare.
Anthem werd tijdens EA Play al even geteased, maar werd tijdens de Microsoft E3 persconferentie volledig onthuld. Het waren de eerste beelden die we zagen van het spel en dat smaakte naar meer.
In de trailer zien we een futuristische wereld om te ontdekken in een Javelin. Dat zijn een soort mech suits die jou tal van krachten geven, waaronder lekker rondvliegen. Het spel zal actie en RPG combineren zoals alleen BioWare dat kan.
Anthem moet in de herfst van 2018 verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
Ben jij het eens met onze keuzes? Laat weten in de comments naar welke E3 games jij uitkijkt voor in 2018!