E3 2019 EA verwachtingen - FIFA, Star Wars en een verrassing?

  Dit zijn de E3 2019 EA verwachtingen! De dagen vliegen nog sneller voorbij dan een straaljager en dat betekent dat E3 2019 voor de deur staat. Vandaag bespreken we de plannen van EA, die dit jaar wederom zijn eigen EA Play evenement organiseert.

  Je hoeft je hoge hoed niet vast te houden in hoop op een persconferentie van EA, want het bedrijf heeft al aangegeven dat die er niet zal komen. In plaats daarvan worden er meerdere livestreams gehouden voor verschillende games. Dit gebeurt natuurlijk tijdens het EA Play evenement op 8 en 9 juni. Welke dat zijn, bespreken we hier vandaag in onze E3 2019 EA verwachtingen.

  Star Wars Jedi: Fallen Order - Feit

  We trappen deze lijst met Star Wars Jedi: Fallen Order, een game waarvan we nu al weten dat deze uitgebreid aanwezig gaat zijn tijdens E3 2019. Er wordt namelijk gameplay getoond, iets wat we nog niet eerder gezien hebben. Tot nu toe alleen een cinematische trailer gezien van de game die een glimp van het verhaal toonde.

  Nu is het alleen tijd voor meer. De game wordt ontwikkeld door Respawn Entertainment, de makers van Titanfall en Apex Legends en dus zijn de verwachtingen hoog. Het verhaal van Titanfall 2 wordt namelijk door velen geprezen en de gameplay van Apex Legends is fantastisch. We kunnen dan ook niet wachten om de game te gaan spelen tijdens het EA Play event.

  Anthem - Feit

  Niet alleen Star Wars Jedi: Fallen Order is een zekerheid, want ook de komst van Anthem is bevestigd. Maker BioWare brengt de game dit jaar opnieuw naar de beurs, nadat de lancering eerder dit jaar alles behalve vlekkeloos was. De game kreeg veel kritiek, waarbij velen wezen naar het feit dat de game niet af leek. Dat werd dan ook duidelijk door de vele bugs en de extreem lange laadtijden die een doorn in het oog waren van veel gamers.

  De vraag is alleen wat er getoond gaat worden van Anthem, aangezien er met zo’n vuile blik op de game wordt neergekeken. Geruchten gaan dat de game mogelijk free-to-play wordt, maar ook dat zou voor klachten zorgen bij de fans die de game wel vanaf dag 1 in huis hebben. Het beste waar fans op kunnen hopen is een publieke verontschuldiging gevolgd door een plan voor hoe de game wordt opgelapt, maar het slechtste geval ligt meer voor de hand. Namelijk dat er een grote uitbreiding wordt onthuld waarvoor de kleine fanbase die de game op het moment heeft moet betalen.

  Apex Legends - Feit

  Ook Apex Legends komt naar de beursvloer dit jaar en is dus één van de E3 2019 EA verwachtingen de we onder de categorie feit kunnen scharen. EA heeft de grootste details over Apex Legends al bekendgemaakt als het aankomt op wat er getoond gaat worden. De focus ligt namelijk op Apex Legends Season 2 content.

  Die wordt voor het eerst onthuld tijdens het EA Play event dat enkele dagen voor E3 zal plaatsvinden. Wat die details precies inhouden is nog maar de vraag, maar dat de details niet het enige is weten we al zeker. Er zal namelijk ook exclusieve Apex Legends merchandise zijn en fans krijgen de kans om met de ontwikkelaar te spreken.

  Battlefield V - Feit

  EA en Battlefield zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dus is het geen verrassing dat de bekende shooter-serie ook dit jaar aanwezig is tijdens het E3 2019 EA event. Dit jaar alleen geen nieuw deel, maar Battlefield V. De game lanceerde vorig jaar en bracht spelers terug naar de Tweede Wereldoorlog met groot succes. Helaas zat alle content nog niet direct in de game.

  De battle royale modus kwam dit jaar pas uit en was net zoals alle extra content voor de game gratis. Ontwikkelaar DICE gaf eerder al aan dat Battlefield V lang ondersteund zou worden en dat voorspelt veel goeds voor de beurs. Verwacht nieuwe content voor de game en de onthulling van wat er nog meer op de planning staat voor Battlefield in 2019.

  FIFA 20 - Feit

  De laatste game waarvan we zeker weten dat deze tijdens het E3 2019 EA event getoond zal worden is FIFA 20. Zolang de aarde draait en de zon brandt zal er jaarlijks een nieuwe FiFA-game verschijnen en dit jaar is dat dus niet anders. EA heeft zelf al aangegeven dat de nieuwe FIFA zal verschijnen dit jaar tijdens het E3 2019 EA evenement, dus is FIFA 20 een feit.

  Welke vernieuwing de game dit jaar met zich mee gaat brengen is alleen nog wel de vraag. Vorig jaar gingen een aantal elementen op de schop, zoals een nieuwe manier van schieten en nauwkeuriger samenspel. Ook is het natuurlijk de vraag wie er op de cover komt te staan dit jaar. Verder kunnen we ook de andere EA Sports Games verwachten waaronder Madden 20, want de EA Sports Games worden vaak gezamenlijk aangekondigd in een eigen blok.

  Dragon Age 4 - Gerucht

  Nu dat we alle E3 2019 EA games hebben gehad die bevestigd zijn, komen we aan in het grijze gebied vol speculatie. We beginnen met Dragon Age 4 en of deze mogelijk tijdens de beurs verwacht kan worden. Voor nu lijkt het er namelijk op dat het om het even is. De game werd vorig jaar tijdens de Game Awards aangekondigd met een vage teaser trailer en als we de game dit jaar tijdens E3 gaan zien, zal het weer op die manier zijn.

  Deel 4 zou namelijk nog in een vroeg stadium van ontwikkeling zitten en dus is het verwachten van gameplay nog wat voorbarig. Doordat de game in zo’n vroeg stadium zit, is de kans ook groot dat we de game helemaal niet gaan zien. Al helemaal omdat ontwikkelaar BioWare ook al met Anthem aanwezig is.

  Titanfall 3 - Gerucht

  Het andere grote gerucht rondom het E3 2019 EA evenement is dat Titanfall 3 onthuld gaat worden en dat de game ook nog eens een releasedatum krijgt voor dit jaar. Het gerucht ontstond eerder dit jaar nadat EA in een investeerders gesprek aangaf dat een nieuwe “premium” Titanfall dit jaar verschijnt. Ook heeft Vince Zampella, studiobaas van Respawn, aangegeven dat er gewerkt wordt aan meer Titanfall voor later dit jaar, maar wat dat precies is moet nog blijken.

  Wat het woord premium precies inhoudt blijft de vraag en zelfs dan is het slim om dit gerucht met een korrel zout te nemen. Respawn Entertainment heeft dit jaar al een game uitgebracht, namelijk Apex Legends, en is van plan om later dit jaar nog een game te lanceren. Star Wars Jedi: Fallen Order komt namelijk op 15 november uit en dus lijkt een derde game van de ontwikkelaar in 1 jaar tijd best veel.

  E3 2019 EA verwachtingen zijn slechts het begin

  Natuurlijk zijn er nog veel meer bedrijven tijdens E3. Zo zijn Nintendo en Bethesda dit jaar ook weer aanwezig. De E3 2019 Bethesda verwachtingen hebben we net als de E3 2019 Nintendo verwachtingen al op een rijtje gezet. Ook hebben we de E3 2019 Square Enix verwachtingen voor je op een rijtje gezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.