E3 2015 verwachtingen die niet uitkwamen

Article
vrijdag, 26 juni 2015 om 13:12
xgn google image
De E3 is bijna ten einde en dus kunnen we de balans opmaken. We hebben een aantal mooie aankondigingen gezien, een paar minder mooie en hier en daar de nodige verrassingen. Maar welke E3 2015 verwachtingen kwamen juist niet uit?
Bij XGN.nl zaten we dit jaar best goed met onze verwachtingen: bijna alle games die we dachten te gaan zien maakten tijdens de diverse persconferenties hun opwachting. Toch waren er drie E3 2015 verwachtingen waarbij we het mis hadden. Welke drie, dat lees je hieronder!
E3 2015 verwachtingen

The Last Guardian toch getoond

Laten we meteen even beginnen met een positieve noot. Van alle E3 verwachtingen die we hadden, was dit namelijk de enige waarvan we blij waren dat we ernaast zaten. The Last Guardian, al jaren in ontwikkeling voor de PlayStation 4, werd ondanks onze scepsis toch getoond.
Er deed al een verhaal de ronde dat dit zou gaan gebeuren, maar dergelijke geruchten doken ook al op tijdens vorige E3’s. Daarom namen we het bericht van de Britse krant The Guardian met een korreltje zout. Ten onrechte, blijkt nu, al zitten we daar absoluut niet mee.
73984

Geen releasedatum Life is Strange Episode 4

Hoewel het episodische Life is Strange niet de bekendste titel is die Square Enix te bieden heeft, is dit verhaal zeker succesvol. Sinds de cliffhanger in Episode 3 kijken fans van de serie uit naar het volgende deel, dat ongetwijfeld op de E3 zou worden getoond.
Een Life is Strange-trailer kwam inderdaad uit, maar kondigde geen definitieve releasedatum voor Episode 4 aan. In plaats daarvan vatte de trailer de gebeurtenissen uit de al verschenen delen aan. Er zijn wel vermoedens over de releasedatum, maar het is onzeker of die kloppen.
73985

Samus krijgt geen Wii U-game

In eerste instantie behoorde een Metroid Prime 4 voor de Wii U niet tot onze E3 2015 verwachtingen. Er was geen officiële informatie over een dergelijk project te vinden en we wisten niet welke studio op het moment aan zo’n titel zou kunnen werken.
Maar we werden nieuwsgierig toen Retro Studios, de ontwikkelaar van de consolegames in de Prime-serie, deze tweet verstuurde:
Natuurlijk, het was allesbehalve een aankondiging. Maar de timing (een week voor de E3) en de verwijzing naar Nintendo’s E3 site deed ons stiekem hopen op een grote verrassing. Helaas was Metroid Prime, op Federation Force na, afwezig bij de conferentie.
Welke E3 2015 verwachtingen die jullie hadden, zijn niet uitgekomen? Je kunt het ons vertellen in de reacties!