Dying Light 2 details - 5 dingen die we tot nu toe weten over deze zombie-game

  Het eerste deel van Dying Light was een groot succes. De zombiegerelateerde parcour game viel goed in de smaak bij critici en de game werd ontzettend veel verkocht. Momenteel is Dying Light 2 in de maak, maar welke details weten we hier nu al over?

  Moment van release

  De officiële releasedatum van Dying Light 2 is nog niet bekend, maar de game moet ergens in 2019 uitkomen. Helaas weten we nog niet in welk deel van het jaar. Ontwikkelaar Techland heeft verteld dat de graphics en resolutie nog geoptimaliseerd moeten worden. Toen hij dit meldde was het zomer en hij gaf naast deze melding de studio nog een jaar om dit voor elkaar te krijgen. Dit suggereert dat de game misschien in de zomer van 2019 uitkomt.

  We weten nog niet wanneer de game uitkomt, maar wel wanneer de game zelf plaatsvindt. Dying Light 2 speelt zich 15 jaar na de eerste game af. De tijdsperiode wordt beschreven als “de duistere periode”, waar de zombie-apocalyps een enorm effect heeft gehad op de overblijfselen van de mensheid. Veel menselijkheid is er niet meer over. Het is namelijk net zo waarschijnlijk dat je vermoord wordt door een normaal mens als door iemand die wel geïnfecteerd is.

  Van Sandbox naar RPG

  Een grote verrassing voor de Dying Light fans was Chris Avellone, schrijver van veel beroemde RPG’s waaronder Fallout: New Vegas en Prey, die aankondigde dat hij Techland aan het helpen is met het ontwikkelen van het verhaal van Dying Light 2. De game zal dus een grotere focus op het verhaal hebben. Dit zal misschien ook betekenen dat er meer details zijn in Dying Light 2 in vergelijking met zijn voorganger.

  Volgens Avellone zal er veel leven in het verhaal zitten en zal het verhaal reageren op jouw keuzes. Hierdoor kan het verhaal ook meerdere kanten opgaan. Het gaat er niet alleen om welke keuzes jij maakt in deze zombie-apocalyps, je keuzes hebben een effect op de fictieve wereld en dat heeft weer effect op jou.

  Waar?

  Dying Light 2 speelt zich af op een andere locatie dan het vorige deel. Veel mensen speculeren dat dit ergens in midden-Europa zou kunnen zijn. De stad is momenteel nog naamloos, dus we kunnen er nog niks met zekerheid over zeggen. Je ziet wel in de trailers dat de stad in flink verval is, iets wat eerst een mooie plek had moeten zijn maar nu al veel vernieling heeft moeten verdragen.

  De stad is wel vier keer zo groot als Harran, de stad van Dying Light. Het is ook mogelijk dat dit de laatste stad op aarde is die nog als een echte woonplaats wordt gebruikt door meerdere mensen. Of de stad er wat beter of nog slechter uit gaat zien is aan jou. Dit wordt namelijk beïnvloed door jouw keuzes, een van de leuke details van Dying Light 2.

  Vijanden

  Hoewel je vaak zult denken dat zombies de belangrijkste vijanden zijn in een zombiegame, blijkt dat vaak niet zo te zijn. Dit zal ook niet het geval zijn in Dying Light 2. Mensen zullen namelijk je belangrijkste zorg zijn. Mensen zijn in Dying Light 2 gescheiden van elkaar door middel van verschillende facties.

  Als je met een van de facties ruzie krijgt, zullen deze mensen je aanvallen. Dit gebeurt onder andere wanneer je bepaalde keuzes in het verhaal van de game moet maken. Verder kun je in Dying Light 2 ook spullen gooien naar vijanden (zoals emmers) en je kunt je in vuilniszakken verstoppen. De zombies zullen ‘s nachts enger zijn en je kunt de ondoden in Dying Light 2 ook lokken door te fluiten. De vijanden zijn belangrijke details van Dying Light 2 en wij zijn benieuwd of deze goed worden uitgewerkt.

  Multiplayer

  Net als in het eerste deel is er in Dying Light 2 een mogelijkheid om met vier spelers in co-op multiplayer te spelen. Je vrienden kunnen je dus helpen met een grote zwerm zombies. Wanneer zij teruggaan naar hun eigen game zal hun stad nog hetzelfde zijn. Wat de spelers die je helpen aan de samenwerking overhouden is ervaring, skills en items. Meespelen met vrienden zorgt er dus voor dat je sterker wordt in je eigen game.

  Je kunt dit keer alleen niet een wereld aanmaken speciaal voor jullie vieren waar jullie altijd in kunnen. Er moet iemand gastheer zijn. Daar heeft Techgames voor gekozen vanwege de grote impact die je keuzes in de nieuwe game hebben. De stad van je vrienden kan er heel anders uitzien dan die van jou gebaseerd op jullie verschillende keuzes. Er zijn dus genoeg leuke details over de multiplayer in Dying Light 2.

  Dying Light 2 details

  Dit waren 5 dingen die we al weten over Dying Light 2, wij zijn erg benieuwd naar de game! Voor meer informatie over deze titel kunnen jullie ook onze special met alles dat je moet weten over Dying Light 2 lezen. Wij hebben tijdens gamescom 2018 namelijk alvast een glimp mogen opvangen van de game.

  Dying Light 2

  Verkijgbaar vanaf 30 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.