Deze 10 games hebben de duurste cosmetics tot nu toe - Loot Boxes en Riot Points

  Veel games staan erom bekend peperdure skins, camo’s of emotes te verkopen, dat via de zogeheten microtransacties. Deze cosmetics zorgen er niet voor dat je beter gaat spelen, maar zijn puur andere kleuren of dansjes voor je game personages. Welke 10 games hebben de duurste in-game cosmetics tot nu toe?

  10. Fortnite

  Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, want iedereen weet dat de skins in Fortnite peperduur zijn. In Fortnite kun je met zogenaamde V-Bucks skins, gliders, emotes, dansjes en andere accessoires kopen. Die V-Bucks moet je met echt geld betalen, de aankopen die je in Fortnite doet zijn alleen puur cosmetisch en veranderen niks aan je gameplay.

  De meest bekende cosmetics uit Fortnite zijn de dansjes die je ook met V-Bucks moet kopen. Het meest dure uit Fortnite zijn de skins. Je moet direct een wat groter pakket V-Bucks halen, want met de laagste hoeveelheid van 600 red je het niet. De goedkoopste skins kosten zo rond de 800 V-Bucks, de duurste rond de 2000 V-Bucks. Vandaar dat Fortnite een van de games is met de duurste cosmetics ooit.

  Blizzard

  9. Overwatch

  Op nummer negen in deze lijst van games met de duurste cosmetics ooit staat Overwatch. In Overwatch kun je Loot Boxes kopen met echt geld en daarin kun je dan in-game weer skins, emotes, sprays en voice-lines vinden. Soms krijg je uit die Loot Boxes ook zogenaamde credits, die krijg je los of als je een dubbele skin uit het doosje haalt.

  Uit een Loot Box krijg je vier willekeurige items, de items die je krijgt kunnen erg variëren van zeldzaamheid. Het is in dat opzicht een beetje gokken, want je kan soms goede prijzen krijgen, en soms slechte. De Credits die je op je Overwatch-account overhoudt kun je uitgeven aan dezelfde dingen die je uit Loot Boxes krijgt.

  8. Destiny 2

  Op nummer acht in deze lijst van games met de duurste cosmetics staat Destiny 2. In Destiny 2 zijn er zogenaamde Vendors, deze verkopen wapens en uitrusting. Een van deze verkopers verkoopt items die je moet kopen met Bright Dust, de valuta in Destiny 2. Deze valuta is extreem duur.

  Ook in Destiny 2 zijn er Loot Boxes te vinden waaruit je cosmetische items kan krijgen. Dat zijn vaak dansjes, skins voor wapens en uitrustingen, voertuigen en Ghosts. Die Loot Boxes kun je weer kopen met Silver, een valuta die je met echt geld kunt aanschaffen. Voor 500 Silver moet je al bijna vijf euro neerleggen, daarvan kun je drie Loot Boxes kopen.

  7. Hearthstone

  Op nummer zeven in deze lijst van games met de duurste cosmetics staat kaartspel van Blizzard Hearthstone. In Hearthstone moet je kaarten verkrijgen om zo een sterk, samenhangend deck samen te stellen. Die kaarten krijg je door de game gewoon te spelen, je kan soms missies voltooien waar je munten van krijgt, van die munten koop je kaartpakjes.

  Wat je in Hearthstone ook kan doen is die kaartpakjes kopen. Je koopt zo ongeveer 2 pakjes voor iets meer dan drie euro waaruit je vijf kaarten krijgt. Alle kaarten zijn natuurlijk welkom, maar ze zijn compleet willekeurig en kunnen ook niks voorstellen. Vandaar dat Hearthstone op plek zeven staat.

  6. Battlefield 1

  Op nummer zeven in deze lijst van games met de duurste cosmetics staat Battlefield 1. In Battlefield 1 kun je sommige wapens kopen met in-game geld, die hoef je niet per se met echt geld te kopen. Als je camo’s wilt, skins voor je wapen, kun je die alleen verkrijgen via Battlepacks.

  Een Battlepack kost ongeveer twee euro en geeft je de kans op die camo’s, maar veranderen dus niks aan je gameplay. Het is maar goed ook dat deze Battlepacks niks aan je gameplay veranderen, want dan zou Battlefield pay-to-win worden. Alleen de Battlepacks zijn in vergelijking met wat je eruit krijgt best wel prijzig.

  5. NBA 2K19

  Op nummer vijf in deze lijst van games met de duurste cosmetics staat sportspel NBA 2K19. In dit spel speel je met je favoriete basketbalteams tegen elkaar en kun je daarnaast een eigen team bouwen. Dat is het gedeelte waar de microtransacties om de hoek komen kijken.

  Je kan jouw eigen gemaakte speler en zelfgemaakte team namelijk upgraden met VC-punten en die kun je alleen krijgen door, je raadt het al, ze zelf te kopen. Voor twee euro krijg je 5000 VC, waarvan je dus jouw speler kan upgraden en nieuwe kleren, moves en goederen kan geven.

  4. Apex Legends

  De nummer vier in deze lijst van games met de duurste cosmetics staat het pas uitgekomen spel Apex Legends. Dit spel is nog maar net uit en eindigt al aardig hoog in deze lijst. In Apex Legends kun je Apex Coins kopen, dat is de in-game valuta in het battle royale spel. Wat je van de coins kan kopen is vergelijkbaar met wat je in Fortnite kan halen.

  Namelijk: skins, skins voor wapens, nieuwe personages, poses en finishers. Deze cosmetics hebben net als bij de al opgenoemde games geen effect op de gameplay, maar zijn wel erg duur. Je krijgt namelijk 1000 AC voor ongeveer tien euro, wat je daarvan kunt kopen zijn in totaal tien Apex Packs (honderd per stuk).

  3. FIFA 19

  Op plek drie in deze lijst van games met de duurste in-game cosmetics staat voetbalspel FIFA 19. Iedereen is wel bekend met FIFA’s Ultimate Team game modus waarin je simpel een eigen team van spelers samenstelt. Die spelers kun je onder andere krijgen uit FIFA-packs, daar krijg je spelers uit die meestal niet eens zo goed zijn.

  Op YouTube bestaan er veel kanalen waarop die FIFA-packs worden uitgepakt omdat dat spannend is. Als je dan een keer die Team of the Year Ronaldo krijgt, ben je natuurlijk extreem blij. Maar hoeveel geld heb je al uitgegeven voordat je hem daadwerkelijk uit een pakje kreeg?

  2. League of Legends

  Op nummer twee in deze lijst van games met de duurste cosmetics staat computerspel League of Legends. In League of Legends speel je als de zogeheten Champions, stuk voor stuk unieke personages met unieke aanvallen en speelstijlen. Elke Champion heeft ook een aantal aan skins die je kunt kopen waarvan de duurste ongeveer veertig euro kosten.

  De skins veranderen niks aan het spel, maar draag je enkel om er anders uit te zien. Verder kun je in League of Legends ook icoontjes, borders en xp-boosts en dergelijke halen. De Riot Points, de punten waarmee je alles koopt, kun je in verschillende hoeveelheden kopen. Hoe meer je koopt, hoe ‘voordeliger’ je telkens uit bent.

  1. CS:GO

  Dat brengt ons bij de absolute nummer één in deze lijst van games met de duurste cosmetics staat CS:GO. In CS:GO kun je via wapencontainers skins voor wapens krijgen die puur willekeurig zijn. Daarnaast kun je skins krijgen door tien andere skins in te wisselen of door ze te krijgen na het levelen. Je kunt de skins ook met andere spelers ruilen.

  Bij het ruilen van skins kun je echt geld verdienen als CS:GO speler, want sommige skins zijn erg veel geld waard. Als je sommige skins vindt uit wapencontainers kunnen deze nog aardig wat geld waard zijn doordat je ze later kan doorverkopen. De duurste en meest zeldzame skins kunnen al snel 250 euro waard zijn.

  Deze 10 games hebben de duurste cosmetics tot nu toe

  Dat waren de 10 games met de duurste in-game cosmetics tot nu toe. Welke van deze games speel jij en in welke van deze games heb je weleens iets gekocht? Laat het ons weten in de comments!

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.