Beste empire building games - Bouw een rijk als Napoleon

  Napoleon, Julius Caesar en Karel de Grote hadden allemaal een geweldig groot rijk. Nu zul je in het echt waarschijnlijk nooit zo’n rijk krijgen, maar je kunt het wel in de virtuele wereld proberen. Dit kun je doen in een van de beste empire building games.

  Machtiger dan de leeuw op de savanne, rijker dan Bill Gates en meer land dan Napoleon en Julius Caesar bij elkaar, dat is wat je wil in een empire building game. Maar niet alle games in dit genre zijn goed. Daarom hebben wij de beste games voor jullie op een rijtje gezet. Laat het regeren maar beginnen!

  5. Anno 1404

  We trappen deze lijst met de beste empire building games af met een wat oudere Anno game. De nieuwste Anno game komt in april van 2019 uit, maar dat wil niet zeggen dat Anno 1404 uit 2009 geen goede game is. In deze game moet je helemaal vanaf nul beginnen. Je komt aan op een leeg stuk land en hier moet je proberen een beschaving op te bouwen.

  Het is de bedoeling om deze beschaving vervolgens uit te bouwen tot een geweldig wereldrijk. Je zult beginnen met hele simpele akkers en boeren, maar je kunt dit nog veel verder uitbreiden. Wat begint als een een markt, twee huisjes en een akker kan uitgroeien tot een wereldrijk waar zelfs Napoleon jaloers op zou zijn.

  Anno 1404 is verkrijgbaar voor 9,99 euro.

  4. Crusader Kings II

  De volgende game in deze lijst met de beste Empire Building games is Crusader Kings II. In deze game ben jij de koning van een groot rijk. Het verhaal begint tussen 1066 en 1453, maar door middel van verschillende DLC’s kun je ook eerder beginnen. Onder andere oorlog, de juiste huwelijken en moord kun je je doelen bereiken: een zo groot mogelijk wereldrijk.

  Er komen verschillende historische figuren voor in de game. Bijvoorbeeld Genghis Khan, leider van het Mongoolse Rijk en een van de grootste leiders ooit. Dit geeft de game een enorm boost, want de historie komt daadwerkelijk tot leven in Crusader Kings II. Dit in combinatie met keiharde onderhandelingen, oorlog en de realistische weergave van het koningshuis maakt dat dit een geweldige game is. Deze game is wel wat duurder dan de meeste andere games in deze lijst met de beste empire building games.

  Crusader Kings II is verkrijgbaar voor 39,99 euro.

  3. Europa Universalis IV

  Dan zijn we nu aangekomen bij de top drie in deze lijst met de beste empire building games. Europa Universalis. In deze game treed je in de voetsporen van wereldleiders, als Napoleon en Caesar. Deze game is ontzettend diepgaand en je kunt meerdere eeuwen met hetzelfde rijk bezig zijn. Het doel is natuurlijk heerschappij over een rijk dat bijna over de hele wereld strekt.

  Hierbij zijn de mogelijkheid onbeperkt. Je kunt veel verschillende keuzes maken, die invloed hebben op de ontwikkeling van jouw rijk. Tijdens jouw zoektocht naar de beste strategie kun je de hulp krijgen van andere grote wereldleiders. De historie helpt je een handje en dit is een hele toffe feature. De game is ontzettend uitgebreid, maar daar betaal je ook voor. Deze game is een stuk duurder dan de andere games in deze lijst met de beste empire building games, zeker als je alle uitbreiding ook wilt halen.

  Europa Universalis is verkrijgbaar voor 39,99 euro.

  2. Civilization VI

  Iedereen die wel eens een empire building game heeft gespeeld, heeft gehoord van Civilization. Civilization VI is de nieuwste game in de serie, die al sinds 1991 toffe games voortbrengt. Civilization VI is een turn-based strategische empire building game, waarbij je het online kunt opnemen tegen andere spelers. Het verzamelen van grondstoffen is belangrijk, want daarmee kun je je stad verder uitbreiden om uiteindelijk meerdere steden in jouw rijk te hebben.

  De volgende uitbreiding van de nieuwste Civilization game kwam op 14 februari 2019 uit. Gathering Storm, zoals de DLC gaat heten, brengt een aantal nieuwe wereldleiders, nieuwe Wereldwonderen en nog veel meer met zich mee.

  Civilization VI is verkrijgbaar voor 17,99 euro.

  1. Age of Empires II: HD Edition

  Dan zijn we nu aangekomen bij de nummer één in deze lijst met de beste empire building games. Age of Empires II: HD Edition is de beste game in dit genre. Ook deze franchise gaat al flink wat jaren terug, want de eerste Age of Empires games kwam al uit in 1997. Dit is wederom een game waar de meeste gamers wel eens van hebben gehoord.

  De HD Edition van Age of Empires II is een remaster van de originele game die in 1999 verscheen. De remaster kwam in 2013 uit. De game zag er veel gelikter uit, maar verder is er niet veel veranderd. Dit hoeft zeker niets slechts te betekenen, want de eerste game was al ontzettend goed. Het bouwen van een rijk kan niet zonder oorlog en dit komt dan ook genoeg aan bod in deze toffe empire building game.

  Age of Empires II: HD Edition is verkrijgbaar voor 19,99 euro.

  Beste empire building games tot nu toe

  Dit zijn de beste strategische empire building games. Niets is ondenkbaar in deze games. Jouw rijk is het enige dat telt en als er oorlog nodig is om verder uit te breiden kun je hiervoor kiezen. Heb jij wel eens een empire building game gespeeld? En wat is dan jouw favoriet? Laat het ons in de reacties hieronder weten.

  Age of Empires II HD Edition

  Verkijgbaar vanaf 9 april 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.